Vandringsleder i Spanien

Fastighetsmarknaden


Vandringsleder i Spanien

Spanien är ett land som många reser till för att njuta av värmen och för att vila upp sig. En annan stor anledning till varför Spanien är ett populärt resmål är för dess vackra natur. I landet finns det ett flertal storslagna vandringsleder för dig som vill vara aktiv samtidigt som du får naturupplevelser. I Spanien finns det vandringsleder i de norra delarna, såväl som de södra. Dessutom finns det leder som passar alla, oavsett ålder och tidigare erfarenheter inom vandring.

Inför vandringen

Men innan vi går igenom några av Spaniens mest populära vandringsleder vill vi börja med ett litet tips från oss: Vi skaffade ryggsäck, vattenflaska, vandringsstavar och lite annat smått och gott för vår vandring i Spanien hos Beredd. Deras trevliga kundtjänst hjälpte oss att hitta rätt bland all vandringsutrustning. När du har allt du behöver är du redo att ge dig iväg på din vandring.

El Camino de Santiago

En av Spaniens mest populära vandringsleder heter El Camino de Santiago och är en pilgrimsled som på svenska kallas för Jakobsleden. Den har fått sitt namn efter aposteln Jakob som finns begraven längs leden. Denna led har en lång historia och har vandrats av pilgrimer sedan mitten av 900-talet.

Det finns hela 9 rutter att välja bland för dig som är sugen på att vandra längs Jakobsleden. De har alla olika startpunkter och några av dem är i Frankrike. Men alla vägar leder till Cathedral de Santiago de Compostela där aposteln Jakob finns begraven. Du kan välja att gå i etapper eller i längre sträckor vilket betyder att du kan anpassa din vandring efter förmåga.

Även fast vandringsleden fick sin popularitet av religiösa skäl så lockar den alla sorters turister och lokalbefolkning eftersom den har rutter som passar alla och bjuder på natursköna upplevelser.

Denna vandring passar dig som är ute efter att vandra längs historiens vingslag inpackat i naturupplevelser.

Sierra Nevada

Sierra Nevada är en vandringsled som finns i de södra delarna av landet där vi finner Spaniens högsta berg vid namn Sierra Nevada där det finns flera leder att välja bland. Eftersom denna vandring ligger längs bergen så får du uppleva både snötäckta bergstoppar, frisk luft och storslagna vyer. Har du riktigt tur med vädret och vandrar på en klar dag kan du till och med se Afrika.

Denna vandring passar dig som är ute efter friluftsliv och vill andas klar bergsluft. Förutom att du kan vandra så kan du stanna till i någon av bergsbyarna för att ta del av kulturen och få starka upplevelser vad gäller mat och dryck. I närheten finns ett flertal populära orter, till exempel Marbella, Nerja och Fuengirola.

Pedra en sec

Pedra en sec är en vandringsled vi finner på den populära spanska turistön Mallorca. Leden ligger på öns sydvästra delar. Det som gör att denna vandring är unik är att du till stora delar vandrar längs en kallmur. Vandringen sträcker sig totalt i 168,4 km om du går hela vägen. Men det går också bra att gå den i en eller flera etapper. Längs vandringen finns olivträd, gläntor och havsutsikt.

Denna vandring passar dig som vill ge dig ut på en dagsutflykt när du är på Mallorca. Det finns leder som passar bra för både barn och äldre vilket betyder att du kan ta med dig hela familjen.

Cabo de Gata

Sist men inte minst har vi Cabo de Gata som är en nationalpark du finner i regionen Andalusien vilken ligger i södra Spanien. Här är terrängen varierande och du går igenom ett torrt och ibland kargt landskap eftersom vandringsleden ligger i ett gammalt vulkanområde. Längs med vandringen upplever du både stränder, exotiska växter och glimtar av havet. Om du vandrar till dess högsta punkt så befinner du dig 435 m över havet. Du har flera leder att välja bland vilket innebär att du kan anpassa efter förmåga.

Dela sidan

Laddar...