Fler väljer strandhotell i Spanien

Fler väljer strandhotell i Spanien

Den spanska kusten är utan tvekan känd för att ha många av de allra bästa stränderna i Europa. Kombinationen kristallklara vatten, gyllene sand och en unikt avslappnad atmosfär gör att Medelhavsklimatet skapar perfekta förutsättningar för sol och bad. Men för de som inte har eget Spanienboende så har det ofta varit en återkommande fråga hur man egentligen ska bo. Den senaste tiden har allt fler kommit att välja att bo på ett hotell vid strand. Men vad är det egentligen som lockar? Vi har tagit en titt på den till synes eviga lockelsen hos spanska stränder och kuster.

Därför fortsätter spanska solsemestern att locka

Egentligen så är väl solsemester ett ganska uttjatat begrepp. Fast samtidigt sätter de fingret på något som verkar ligga oss människor oerhört nära. Nämligen att få chansen att koppla av under solens kravlösa sken. Den senaste tiden har även yngre resenärer valt att prioritera sol framför festande och klubbliv. Här är några av de starka skälen till varför strandvistelsen trumfar alla annat.

1. En chans att vara aktiv

Vi verkar i grund och botten må bättre om vi får chansen att vara aktiva utifrån våra egna villkor. Efter några minst sagt förvirrande år av begränsningar och krav har många valt att prioritera semesterupplevelser med aktiviteter. Det spanska milda klimatet bjuder på möjligheten till typiska sommaraktivitet året om. Vandringsleder, cykelturer eller gruppträning är bara några av de många möjligheter som finns.

2. Gratisupplevelse i mängder

Spanien är väldigt känt för sina marknader, hamnstäder och högtider. Få länder har ett så pass aktiv kultur som är fri att ta del av. I många fall krävs inte mer än en kvällspromenad för att komma i kontakt med en värld av upplevelser. För den som vill komma närmare vår gemensamma kulturhistoria är det nästan alltid lätt att ta sig till historiska platser med många sevärdheter.

3. Hälsa på köpet

Solsemestern bjuder i sin natur på ett flertal hälsofördelar. Genom att slappna av drar vi ned på stressen. Och solen bjuder på en i många fall väl behövlig dos av vitamin D. Många upplever att de återvänder med laddade batterier redo att axla vardagens utmaningar.

4. Återknyt relationerna

Det är något med sol och värme som får oss att slappna av och bli mer öppna. Särskilt då värmerekorden hopar sig. Detta kan definitivt göra underverk för relationerna. Oavsett om du reser med familjen eller din nya kärlek. Handlar det om en egenresa så kommer du definitivt att bli mer rustad för den sociala upplevelse när resan väl nått sitt slut.

Bra att tänk på, hur man ska gå tillväga

Dela sidan

Laddar...