Reseförsäkring - tips och råd

Reseförsäkring

Är det äntligen dags att åka utomlands? Att resa är något många av oss ser fram emot men mycket kan hända när man reser, förseningar kan uppstå, bagage tappas bort, du kan bli sjuk eller råka ut för en olycka. Ska du resa utomlands och vill känna dig trygg under hela din restid är det då bra att ha en reseförsäkring.

Reseskydd i din hemförsäkring

Har du en hemförsäkring eller bor i ett hushåll där en hemförsäkring är tecknad har du ett så kallat reseskydd. Råkar du ut för en olycka eller sjukdom på din resa får du ersättning genom reseskyddet. Det ger även ersättning vid eventuell stöld, skador på bagage och förseningar som kan uppstå vid flygning. Det är dock viktigt att läsa villkoren hos ditt försäkringsbolag då det finns fall där ditt reseskydd inte är giltigt. Vad som ingår varierar från bolag till bolag.

Reseförsäkring

Ska du exempelvis resa en längre tid, studera utomlands eller syssla med mer riskfyllda aktiviteter gäller inte det reseskydd som ingår i din hemförsäkring. För att försäkra dig om att få hjälp om något oväntat händer på resan är det därför bra att teckna en reseförsäkring. Det finns en mängd olika typer av reseförsäkring. Vilken du ska välja beror på ditt ändamål för resan, hur lång tid du ska vistas utomlands och hur gammal du är. Vissa försäkringsbolag erbjuder färdiga paket t.ex. för backpackers, extremsport, weekendresor så att du får exakt det skydd du behöver. Du betalar endast för reseförsäkring den tid du faktiskt är ute och reser.

Resa utomlands utan reseförsäkring

Reser du utomlands utan att ha en reseförsäkring kommer du själv att stå för alla kostnader som kan uppstå om det händer något. Vård utomlands kan vara extremt dyrt och har du ingen försäkring riskerar du att bli utan sjukvård om du då inte kan betala. Detsamma gäller om du skulle bli bestulen och inte ha försäkring. En reseförsäkring ger dig trygghet så att du kan slappna av och njuta av din resa.

Dela sidan

Laddar...