Ringa mobilsamtal när man är i Spanien

Ringa mobilsamtal när man är i Spanien

Eftersom Spanien ligger inom EU är det ofta väldigt billigt att ringa därifrån, oavsett vilken operatör man har. I de flesta abonnemangen är det samma taxa som i Sverige och därmed kan man ringa samtal till Sverige utan några extra avgifter. Täckningen kan däremot skilja en del mellan olika operatörer och därför är det bra att jämföra för att hitta de bästa mobilabonnemangen med täckning inom EU . Om man jämför operatörer och abonnemang kan man lättare hitta ett abonnemang som passar, både i täckning samt i pris. Om man är bosatt i Spanien under en kortare period kan man använda sitt 4G-nät utan extra kostnader, men ska man däremot bo där under en längre period kan operatörer ta ut en extra avgift.

5G-täckning i Spanien

Tekniken utvecklas kontinuerligt och för inte så många år sedan lanserade man 5G-nätet. Än så länge kan man inte få 5G överallt, men operatörerna jobbar på att det ska täcka hela Sveriges befolkning. Att få 5G i Spanien är dock möjligt i större städer, men i mindre städer är det oftast 4G-nätet som gäller, precis som i Sverige. Som ovan nämnts skiljer det också beroende på vilken operatör man har. Vissa har bättre täckning än andra och vet man att man ska vistas i städer där täckningen inte är så bra är det bra att kolla upp vilken operatör som har bäst täckning i respektive ort. Att ha täckning krävs dock för att man ska kunna ringa ett samtal och därför är det bra att veta att om man inte har täckning på vissa ställen kan man alltså inte ringa alls.

mobil i spanien

Ringa till varandra inom familjen

För att spara in på kostnaderna erbjuder många operatörer så kallade familjeabonnemang. I dessa kan man vara flera användare inom familjen för en lägre månadskostnad. Ofta är det huvudanvändaren som får betala lite mer, medan övriga familjemedlemmar får ett lägre pris. Att se över ett familjeabonnemang kan därför vara en fördel om man är många i familjen och vill spara in på kostnaderna. Om en person i familjen vistas eller bor mycket i Spanien är det också väldigt fördelaktigt att ha ett familjeabonnemang. Om man däremot har planer på att flytta till Spanien permanent kan det vara en fördel att se över vad de spanska operatörerna har att erbjuda eftersom det annars kan bli väldigt dyrt i slutändan att använda sig av ett svenskt abonnemang.

Dela sidan

Laddar...