Så hittar du billiga resor till Spanien

Fastighetsmarknaden


Så hittar du billiga resor till Spanien

Även fast du har en budget att förhålla dig till när du ska iväg på semester så kan du ändå hitta billiga resor som gör det möjligt för dig att komma iväg och koppla av en stund. Ett av de mest populära resmålen är Spanien. Därför kommer vi i denna artikel ge dig några tips på hur du kan gå tillväga för att resa till Spanien på ett ekonomiskt sätt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din efterlängtade semester.

Åk utanför högsäsongen

Om du har möjlighet att ta ut din semester när det inte är högsäsong så kan du hitta billiga resor till Spanien. Högsäsongen brukar vara under sommaren, framför allt juli och augusti. För att hitta lite billigare resor ska du boka din semester under försommaren, våren, hösten eller vintern.

Sista minuten

Ett annat bra tips för att resa billigare till Spanien är genom att köpa en så kallad sista minuten resa. Kort sagt kan man säga att en sista minuten resa har ett avresedatum inom de närmsta 90-dagarna och de är billigare för att de olika charterbolagen har kontrakt på ett visst antal hotellrum per vecka under säsongens gång. Om ingen har bokat upp rummen när ankomstdagen börjar att närma sig så läggs de ut till ett billigare pris.

Så om du vet att du vill resa till Spanien ska du hålla ett extra öga ute för att försöka hugga tag i en sista minuten resa. Men du måste oftast vara rätt snabb eftersom ni är många som gärna vill hitta resor till ett billigare pris.

Billiga hotell

En sak som kan dra iväg i pris när du reser är själva boendet. Men det finns flera saker du kan göra för att hitta ett hotell till ett billigare pris. Här är en bra artikel med tips på hur man kan boka hotell billigt som går in mer på djupet hur du kan gå tillväga för att hitta billigare hotell. Men kortfattat kan vi säga att det bästa är att jämföra priset mellan olika hotell och resebyråer. Sedan är det oftast billigare att boka hotell när det inte är högsäsong. Något annat som avgör priset för hotellrum är om du bokar det i samma paket som flyget. Slutligen kan det göra skillnad om du väljer att boka med eller utan hotellfrukost.

Billiga flyg

Förutom att du kan resa till Spanien till ett billigare pris genom att åka utanför högsäsongen, ta en sista minuten resa och boka ett billigare hotellrum så kan det också vara en bra idé om du också jämför flygresor. Även när det kommer till flygresor så är det betydligt billigare att resa utanför högsäsongen. Det är som billigast att flyga till Spanien under januari månad. Jämför olika flygbolag och resebyråer för att hitta den billigaste flygresan.

Ät billigare

Många som åker på semester äter till stora delar enbart på restaurang. Om du ska semestra med en budget ska du undvika att äta på restaurang. Det kan vara trevligt med något besök under resans gång. Men om du vill spara pengar kan du laga dina egna måltider på hotellet om rummet är utrustat med ett kök. Ett annat bra knep för att göra resan lite billigare är genom att boka all inclusive/helpension. Då ingår alla måltider på hotellet och du behöver inte tänka på vad ni ska äta till middag.

Så, för att summera. Det bästa du kan göra för att resa till Spanien för ett billigare pris är att åka utanför högsäsongen. Du ska jämföra hotell och flygresor för att hitta det bästa priset eller boka en sista minuten resa.Dela sidan

Laddar...