Campingsemester i Spanien

Allt du behöver veta inför din campingsemester i Spanien

Spanien är ett semestermål som ligger många svenskar varmt om hjärtat. Många återkommer hit varje år och så har det varit i årtionden. En del ser Spanien som sitt andra hem och har till och med köpt en egen lägenhet eller hus bara för att kunna åka dit ännu mer. Vi som vill vara mer fria och kunna välja olika resmål både i Spanien och på på väg dit genom Europa väljer såklart att semestra med husbil eller husvagn.

Här kommer några värdefulla tips inför din campingresa till Spanien.

Att tänka på innan du ger dig iväg till Spanien

Till att börja med bör du ha koll på att din husvagn eller husbil är i tillräckligt bra skick för att klara en så lång resa. Det finns gott om duktiga mekaniker på vägen ner och på plats, men det är inte många som har tänkt sig att spendera sin semester i ett industriområde utanför en mellanstor stad mitt i Europa.

Har du inte någon husvagn eller husbil än kan du hitta dina drömmars husbil eller husvagn till salu på Fritidscenter. Berätta för försäljarna hur du drömmer att din campingsemester ska bli så kan de hjälpa dig till att hitta den vagn som passar bäst efter ditt behov.

Gasolen kräver planering

Tyvärr finns det ingen EU standard för munstycke till gasolflaskor, utan nästan alla länder har sin egen variant som inte går att använda på andra flaskor. Det betyder att de flaskor som du har i Sverige inte går att fylla på i övriga Europa, utan du behöver en flaska som från respektive land som du ska spendera tid i.

Ett tips är att ha med dig tillräckligt med gasol i dina svenska flaskor att du klarar resan ner och sedan köpa en flaska på plats. Det finns sedan ställen att fylla de spanska flaskorna på i Sverige om du vill ha fullt innan nästa resa.

Färja eller bro

För att smidigt ta sig ner bilvägen finns det många alternativ. Man kan välja en färdväg med mycket färja, och därmed välbehövlig vila, eller så kan man ta väg med mer broar och köra lite mer. Hur man väljer att passera olika vatten är helt upp till tycke och smak.

Beroende på hus stort ekipage man har och hur mycket bränsle det drar kostar de olika alternativen olika mycket. Räkna ihop kostnaderna och jämför innan du bestämmer dig. Varför inte ta olika vägar ner och hem för att se och uppleva lite mer?

På vägen

Hastighetsbegränsningarna, viktbestämmelser och vägtullar varierar i de olika länderna. Se till att kolla upp hur det ser ut i de länderna som du väljer att åka igenom. Det finns en hel del vägval att göra och hur mycket trevliga och vackra ställen att besöka på sin resa ner. Försäkra dig om att göra resan till en del av målet!

Camping i Spanien

Dela sidan

Laddar...