Res med buss i Europa

7 st upplevelserika bussresor från Sverige till Europa

Det finns så himla mycket fint att uppleva i Europa. Inte minst från ett bussfönster. Tack vare ett stort utbud av upplevelserika bussresor från Sverige kan du vara med om något extraordinärt, både på vägen till och när du väl befinner dig på resmålet. Låt dig inspireras av listan på bussresmål och hitta din favorit inför valet av resa i vår, sommar eller höst.

Buss är billigaste alternativet

Att åka buss från Sverige till olika delar av Europa är det absolut billigaste och mest prisvärda alternativet. Du kan givetvis ta bilen men det är både jobbigt och blir inte särskilt billigt eller så kan du flyget och det är väldigt dyrt.

1. Polen runt

De flesta stora etablerade bussresebolagen erbjuder resor i stil med ”Polen runt på åtta dagar”. Bussresorna är ofta prisvärda, då det fortfarande är hyfsat billigt att resa till Polen och man därmed får många upplevelser för pengarna. Upptäck städerna Warszawa, Krakow samt Stettin och den polska landsbygden i ett svep, varva historiska sevärdheter med en av de smakrikaste matkulturerna i Europa. Bli inte förvånad om bussresan till Polen även inkluderar en övernattning i Tysklands huvudstad Berlin.

2. Weekend i Berlin

På senare år har Berlin verkligen seglat upp som en självklar favorit på listan över de bästa weekendresmålen. Storstaden levererar gastronomiska upplevelser i världsklass och ett kulturliv som saknar motstycke, både vad gäller museer, konstutställningar och klubbar. Lägg därtill ett spännande shoppingutbud för såväl fashionistor som gourmander.

3. Weekend i Paris

Paris är ett annat omtyckt resmål från Sverige till kontinenten i Europa. Strosa runt vid Montmartre, åk upp i Eiffeltornet, gå till Louvren och missa för allt i världen inte Disneyland. Tack vare bussresebolagens digra utbud av utflykter i Paris finns det något för alla, från minstingarna till gamlingarna i familjen.

4. Gardasjön

Gardasjön ligger mellan de ikoniska städerna Venedig och Milano i Italien. Genom att åka på en numera klassisk bussresa till denna plats kan du uppleva något av det finaste landet har att erbjuda. Det går alldeles utmärkt att kombinera sol och bad vid sjön med besök till vingårdar och sevärdheter.

5. Kroatien runt

Om man kan åka buss till Italien kan man ju också göra det till Kroatien och faktiskt har just bussresor till detta Balkanland blivit allt vanligare. ”Kroatien runt på 13 dagar” innebär att du får chans att uppleva huvudstaden Zagreb, kroatiska rivieran och charmiga Dubrovnik. Om du vill resa till Kroatien men inte kan bestämma dig för vilken plats som verkar underbarast är en rundresa i stil med denna ett utmärkt val. För den upplevelselystne brukar det även finnas möjlighet att boka en utflykt till den omtalade ön Hvar.

6. Tyrolen

Tyrolen i Österrike är ett av de mest ikoniska alplandskap som finns och det råkar också vara en klassisk bussresa från Sverige till Europa. Om du är ute efter storslagen bergsnatur är det garanterat till denna del av alperna du ska bege dig i år. För att inte tala om de vidsträckta blomsterängarna nedanför bergens fötter… På med vandringskängorna!

7. Fyra huvudstäder

Flera bussbolag har med ”Fyra huvudstäder” bland sina avgångar och menar då en bussresa som för dig till fyra huvudstäder i Europa. Städerna är Budapest, Wien, Bratislava samt Prag och länderna är därmed Ungern, Österrike, Slovakien samt Tjeckien. Mycket av fokuset ligger på historia och kultur, på slottsbesök, musikaftnar, stadsvandringar, dryckesprovningar och middagar.

Dela sidan

Laddar...