Bleka tänderna i Spanien

Blek tänderna i Spanien och spara dina pengar

Sugen på vita vackra tänder? Du kan bleka dina tänder till kanonpriser i Spanien! Tandvård i Spanien är billigare men den fungerar inte som i Sverige. De flesta tandläkare är privata och konkurrerar med varandra. Tandvård ingår inte i det offentliga sjukvårdssystemet om det inte gäller en olycka. Du betalar därmed fullt pris för all tandvård, även om du har ett Europeiskt sjukförsäkringskort så gäller inte detta i Spanien. Detta innebär att du behöver teckna en försäkring där – om du inte är tillfällig turist och ditt försäkringbolag täcker den. En försäkring i Spanien har olika villkor och budget, de flesta sparar cirka 40% av tandläkarkostnaden då de tecknat försäkring.

Vilken klinik ska jag välja?

För att tandläkaren ska uppfylla samma krav som en nordisk tandläkare behöver han/ hon vara en ”colegiado” med yrkesbeteckningen ”odontólogo”. En sådan har genomgått en tuff test och beviljats inträde i det spanska tandläkareförbundet. Detta betyder också att tandläkaren har lägst en femårig tandläkarutbildning. Om någon kallar sig ”dentista” kan du inte vara helt säker på att denne tandläkare håller samma kvalitet som en ”colegiado”. Ta med dina försäkringspapper till tandläkaren och be om en specificerad ”factura” eftersom ditt försäkringsbolag hemma kommer att kräva detta för att du ska få ersättning.

Tandblekning i Spanien – ”dentalturism”

Det finns många svenska tandläkare i Spanien och det är mycket billigare att besöka dem än att gå till tandläkaren i Sverige. Det är praktiskt att göra tandläkarbesöket på sin semesterort. Det finns svenska tandläkare i Spanien som erbjuder tandblekning, bland många andra finns kliniken i Fuengirola som har haft ett sommarerbjudande för cirka 1 500 kronor. Dessa priser ligger 20-40% under priserna i Sverige för motsvarande behandlingar – detta är dessutom inte ett lågt pris efter spanska mått mätt. Med andra ord kan det vara en god idé att passa på att skaffa dig ett vitt vackert leende samtidigt som du är på semester i Spanien. Processen skiljer sig inte från den svenska, men priset kan bli lägre. Tandläkaren undersöker dina tänder och lägger upp behandlingen med skenor, typ av gel och återbesök. En mycket bra infosajt för tandblekning hittar du här: www.tandblekningsfakta.se

tandblekning

Dela sidan

Laddar...