Bankautomatavgifter utomlandsSpanien

Bankautomatavgifter utomlands - så sparar du pengar

Om du har börjat planera din utlandsresa i år kan det vara värt mödan att vara väl förberedd på att ta med dig kontanter. För till skillnad från Sverige använder många länder i utlandet främst kontanter för att genomföra transaktioner. Men det ironiska är att oavsett hur mycket du planerar i förväg, så slutar det ofta med att du tar ut ännu mer pengar i den lokala valutan när du väl befinner dig på plats. Men problemet är att dessa bankuttag är dyra - så hur kan du gå tillväga för att spara pengar när du tar ut kontanter i utlandet?

Varför är det dyrt att ta ut pengar utomlands?

Det kan tillkomma en hel del avgifter när du tar ut pengar från en bankomat utomlands. Framförallt beror detta på att din bank tar ut en avgift för att hantera valutaväxlingen. Vanligtvis brukar denna avgift kallas för en "valutaväxlingsavgift". Vanligtvis ligger beloppet på normalt 1,20-2,00 % av det totala uttagsbeloppet. Som om inte detta vore nog är det inte ovanligt att din bank tar ut en till avgift mellan 30-50 kronor - för själva uttaget. Allt detta kan leda till stora summor, framförallt om du råkar utföra flera uttag eller tar ut större belopp på plats.

Bästa sättet att ta ut pengar utomlands

När du är på utlandsresa är det bra att ta med tillräckligt med kontanter eller kreditkort utomlands. för olika situationer. Tänk på taxiresor, affären på hörnet, dricks och utflykter - och mycket annat. Det bästa sättet att undvika dåliga valutaväxlingspåslag och andra jobbiga avgifter är att använda ett kreditkort. Kreditkort, speciellt de som är inriktade inom resebranschen, erbjuder nämligen lägre avgifter vid utlandsuttag jämfört med din traditionella bank.

Andra vanliga fördelar med att använda kreditkort utomlands inkluderar bland annat:

  • Förmånligare växelkurs.
  • Kompletterande reseförsäkring.
  • Aktivitetsskydd på resan.
  • Självriskeliminering för hyrbil.
  • Personlig concierge.

Dela sidan

Laddar...