Kryptovalutor i Spanien

Kryptovaluta legitimeras - nu tar Spanien spets i EU

Det har bara varit en tidsfråga när kryptovaluta ska erkännas fullt ut som betalningsmedel. På vissa håll har det funnits länge, vi skickar pengar till våra vänner i andra länder via "wallets" och företag accepterar betalning i bitcoin. Motståndet mot kryptovalutor blir allt svagare när länder som exempelvis Spanien tydligt tar ställning för legalisering. Om du vill läsa mer om kryptovaluta, och kanske själv är intresserad ska du gå till Kryptokoll.nu och ta en titt.

En innovativ spetsteknologi

Flera innovativa företag som exempelvis Tesla och Facebook har drivit legalisering av kryptovalutor, det som bland annat har bromsat är själva processen i framtagningen som ännu inte är miljövänlig. Blockkedjeteknologin är en spetsteknologi och det måste betraktas som utmärkta nyheter när Spanien nu tar en positiv och tydlig väg framåt - samtidigt som USA konstigt nog funderar på hur man ska kunna reglera kryptovalutans framfart. Den som idag vill köpa hus i Spanien och betala med bitcoin kan göra det. Det krävs en fysisk process (Know Your Costumer) med scannade dokument för att både köpare och säljare ska ha samma information och vara verkliga. Spanien har även infört en lag som gör att man kan betala sina bolån med kryptovaluta. En annan fördel är att man även som privatperson kan ha en egen wallet på sin kryptosajt där man loggar in och på bara några minuter för fram och tillbaka bitcoins eller kronor till och från sitt bankkonto. Det är enkelt och smidigt för vem som helst. Den som köpte bitcoin under sommaren 2020 har gjort en väl tilltagen och bekväm vinst nu, och framtiden ser bra ut - även om det fortfarande är delvis spekulativt. Tipset är att alltid rådgöra med en specialist eller läsa på innan du själv investerar.

Spanien legitimerar kryptovaluta

Spanien inför nya regler och tydliga regler som legitimiserar kryptovaluta samtidigt som man vill underlätta för utveckling av transformativ teknologi. Det är ett stort steg framåt för landet som vill driva teknikutveckling. Bank of Spain har ålagts att fastställa de krav som gör att man ska kunna registrera kryptovaluta för affärsverksamhet och med depåleverantörer enligt spansk lag. Befintliga kryptobörser ska åta sig att införa åtgärder mot penningtvätt samt finansiering av terrorism. De ska också registrera sig hos institutionen. Det är naturligtvis en trygghet för den som investerar i kryptovaluta att det finns en viss uppstyrning och långsiktigt säkerställande av kryptovalutan.

Vanlig valuta

Spanien använder euro. Växlingskursen euro/svenska kronan fluktuerar så om du planerar att resa till Spanien kan du passa på att växa svenska kronor till euro när eurokursen är låg i förhållande till kronan. Använd en valutaomvandlare för att se den nuvarande kursen för SEK och euro.

Kryptovaluta i Spanien

Dela sidan

Laddar...