Kreditkort för resor

Kreditkort för resor

I samarbete med Kortio.se

Är du ofta ute och reser har du antagligen tänkt på att du betalar en del med ditt kreditkort även utomlands. Men du kanske inte har funderat över vad det är för kreditkort du egentligen har. Det finns det dock all anledning att göra. Att välja rätt kreditkort för resa kan göra att du sparar en hel del pengar.

Valutapåslag

När du handlar utomlands används det aktuella landets valuta. När du betalar med kontanter i rätt valuta behöver du inte betala något extra. När du betalar med ett kreditkort eller tar ut pengar i det aktuella landet läggs det dock så gott som alltid på ett valutapåslag. Det kan variera en hel del i storlek men man bör räkna med i alla fall två till tre procent av köpsumman för varje transaktion. Det låter inte som så mycket pengar man det blir en hel del under en längre semester. När det gäller kreditkortet Easyliving kan kortägaren slippa det här valutapåslaget. Här är det nämligen 0 %. Ju fler inköp man gör, desto mer pengar kan man spara på att välja rätt kreditkort.

Bra att tänk på, hur man ska gå tillväga

Att välja rätt kreditkort

Det är enormt viktigt att man väljer rätt kreditkort. Hos Kortio kan du få hjälp med att jämföra alla de kreditkort som finns för att du ska kunna få ut det allra mesta av din semester. När du jämför kreditkort för din resa bör du tänka på vilka eventuella utgifter som kommer med kortet. Du bör också fundera över om det är några speciella fördelar du är ute efter. Vissa kreditkort ger till exempel rabatter på boende, andra på drivmedel, hyrbilar och liknande. Det kan vara klokt att också jämföra de här sakerna innan man beslutar sig för vilket kreditkort man vill ha.

Fördelar med rätt kreditkort

Hos Kortio kan du finna resekort som verkligen ger fördelar. Det spelar ingen roll om du reser i arbetssyfte, med familjen eller ensam. Med ett bra kreditkort kan du samla poäng, du får extra reseförsäkringar, du kan få tillgång till lounger och en hel del annat. Dessutom kan du spara så mycket som 3 % på alla inköp du gör på resan oavsett vilken ort eller vilket land du åker till. En annan fördel med att hitta rätt kreditkort är att du slipper lägga pengar på sådant som egentligen är onödigt. Du behöver inte tänka på att det blir stora tillägg för valutaväxlingar vid uttag eller inköp.

Dela sidan

Laddar...