Fotbollsresa till Spanien

Information till dig som vill resa till Spanien och titta på fotboll

Fotbollsresa till Spanien

Fotbollsresor har blivit allt mer populära under de senaste åren och det är många svenskar som är aktiva supportrar och ser fram emot att följa sina favoritlag till utlandet för att visa sitt stöd. Under Champions League eller World Cup åker de svenska fotbollsfansen dit spänningen finns, men generell sett är England, Tyskland och Spanien de mest populära resmålen. I den här artikeln tittar vi på fotbollsresorna till Spanien, och tar upp vad du bör tänka på inför och under resan.

Tips inför fotbollsresan

Fotbollsresor är spännande resor som blir till minnen för livet, men det finns en del saker du bör ha i åtanke innan du planerar resan till Spanien för att få ut det mesta av äventyret. De viktigaste aspekterna att tänka på är förstås biljetterna och boendet.

Biljetter

När du bokar en fotbollsresa till Spanien är matchbiljetterna det allra viktigaste. Oavsett om du åker för att se en eller flera matcher måste du tänka på att välja de biljetter som passar dig bäst. Vill du sitta långt fram och se spelarna så bra som möjligt? Eller föredrar du en plats lite längre bak, där det kanske är något lugnare? Om du stödjer ett visst lag bör du givetvis också se till att du inte råkar hamna bland motståndarlagets supportrar!
Du kan enkelt boka allt på ett och samma ställe!
Kika in den svenska hemsidan Fotbollstravel.se som hjälper dig med biljetter, resa och boende så att allt synkar och flyter på bra under din resa. Dessutom erbjuder de riktigt låga priser.

Boende

Oavsett om du bokar en paketresa eller om du bokar hotellet separat är det viktigt att titta på hur långt det ligger från arenan. Med tanke på att det finns oerhört mycket ståhej på matchdagarna är det rekommenderat att inte bo alltför långt borta, eller i alla fall ha nära till transportmedel. En annan aspekt är att standarden på framförallt vandrarhem ibland är något lägre i Spanien än i Sverige och därför bör du kolla upp hotellet eller vandrarhemmet ordentligt innan du bokar. Ibland kan några hundralappar extra ge betydligt bättre förhållanden.

Var ute i god tid

Att vara ute i god tid handlar inte bara om att vakna i god tid och kunna ta sig till stadion lagom inför matchen. Det har också att göra med bokningen av själva resan, eftersom priserna generellt sett är lägre ju tidigare du bokar. Men även biljetterna som anses vara mer attraktiva blir sålda snabbt,och hotellen i närheten av stadion brukar också bli fullbokade redan inom ett par veckor. Planering är därför ett viktigt moment för att allt ska gå smidigt.

Tips under resan

När du väl är framme i Spanien är det viktigt att du förstår miljön och kulturen du hamnat i, eftersom de innebär både fantastiska möjligheter och vissa risker. Vi rekommenderar framförallt att du tänker på råden nedan.

Håll ett öga på fotbollsklubbens hemsida

Ibland kan det hända att matcher av olika anledningar flyttas fram. Det kan vara att man börjar spela en timme senare än förväntat, eller att matchen till och med blir flyttad till en annan dag. Det kan också förekomma annan viktig information som är viktig att ta del av. Därför bör du titta på fotbollslagets hemsida även på matchdagen för att försäkra dig om att allt går enligt schemat och att du inte beger dig ut till stadion i onödan.

Transport

Precis som vi nämnt ovan är det viktigt att du ska kunna ta dig till arenan i tid. Eftersom väldigt många människor vill ta sig dit på matchdagen kommer bussar, tunnelbanor och taxibilar vara fulla och lite svårare att få tag i. Därför är det A och O att du redan innan matchdagen vet exakt var tunnelbanan eller busstationen är, så att du slipper stressa innan matchen. Det kan också vara en bra idé att förboka en taxi för att vara på den säkra sidan.

Upplev den spanska kulturen

Spanien är ett av Europas mes populära resmål, och den som har varit där vet varför. Här kan du besöka fantastiska Barcelona, huvudstaden Madrid och en mängd andra vackra städer längs kusten. Även nattlivet är något utöver det vanliga, särskilt för oss nordbor som ofta sitter och fryser på utekvällarna. Titta in på en salsaklubb, prova den spännande sangrian och besök de vackra stränderna!

Särskilda tips för svenskar

Generellt kan man säga att samtliga tips gäller alla fotbollsfans som ska på fotbollsresa till Spanien, oavsett vilket land man kommer ifrån. Men det finns faktiskt ett par saker som kan vara särskilt viktiga för dig som svensk supporter.

Språket

Något du bör vara medveten om när du åker på fotbollsresa till Spanien är att spanjorerna, precis som bl.a. italienarna och fransmännen, inte alltid talar särskilt mycket engelska. Därför är ett tips att antingen ladda ner Google Translate-appen eller att ta med ett litet lexikon med de mest grundläggande uttrycken. Det allra bästa är naturligtvis att lära sig några användbara uttryck, så att du inte riskerar att stå vid tunnelbanan eller framför arenan och inte förstå vad kassörskan eller vakten säger.

Hitta andra svenska fans

Att titta på en match utomlands kan ibland vara särskilt roligt om man hittar andra landsmän att dela entusiasmen med. Ett tips är därför att titta på Facebook, Instagram eller olika fotbollssidor för att hitta andra svenska fans som ska åka på fotbollsresa till Spanien och titta på samma matcher som du.

Se upp för ficktjuvar

Visserligen bör alla turister vara uppmärksamma på ficktjuvar, inte endast de svenska fotbollsfansen, men sanningen är den att tjuvarna ofta riktar in sig på människor som kommer från rikare länder. Risken är särskilt hög under matchdagar, när gatorna är fulla av människor som trängs. Då reagerar man oftast inte på samma sätt om någon kommer väldigt nära, eftersom man tänker att det är på grund av trängseln, och det gör att man lättare faller offer för tjuvarna. Ta därför inte med dig mer pengar än vad du behöver och lämna kreditkorten på hotellet, där du kan be att få ett litet säkerhetsskåp.

Boka ett resepaket

När du bokar en fotbollsresa till Spanien har du möjligheten att själv boka både flyg och hotell. Det kan självklart vara ett bra alternativ, men det finns ett flertal svenska resebyråer som erbjuder paketresor och de kan innebära både sparade pengar och större trygghet. Resebolaget ansvarar bland annat för att hotellet du hamnar på håller kvaliteten som utlovats och att personalen verkligen talar ordentlig engelska, vilket inte är fallet på alla hotell i landet. Dessutom kan de hjälpa dig med information om transport inom Spanien, försäkringar osv.

Köp merch

Innan resan måste du såklart köpa dig en fotbollströja så att du representerar rätt lag. Skall du resa med en vän eller familjemedlem kan du skoja till det lite och köpa andra klubb-prylar, exempelvis en mugg med klubbens logo, en penna eller varför inte en tårta med Barcelona-motiv?
Du kan enkelt boka allt på ett och samma ställe!
Kika in den svenska hemsidan Fotbollstravel.se som hjälper dig med biljetter, resa och boende så att allt synkar och flyter på bra under din resa. De erbjuder dessutom riktigt låga priser.
Published:
5 januari 2019
Sidvisningar:
2.740

Dela sidan

Laddar...