Köpa boende i barnvänligt område?

Diskussion i 'Torrevieja' startad av JockeB, 8 augusti 2012.

  1. JockeB

    JockeB Ny medlem

    Blev medlem:
    22 juli 2012
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej

    Vi planerar ett köpa ett semesterboende i Torrevieja och vill gärna hitta ett ställe där även våra barn ska trivas. Vi har tre barn mellan 3 och 7 år och söker boende i en urbanisation med följande önskemål:
    • Pool/barnpool
    • Nära till lekpark
    • Nära till barnvänlig strand
    • Nära till butiker/restauranger
    • Relativt lugnt på kvällar/nätter
    • Gärna andra svenska barn i området

    Är någon som kan tipsa om ett passande område så vore det väldigt uppskattat.

    Vi har kikat runt lite på diverse bostadssiter, men det är svårt att bilda sig en uppfattning om området och bilderna är ofta rätt dåliga. Om ni sett någon lägehhet/bungalow som ni tror kan passa så får ni gärna komma med förslag.

    Övriga önskemål vi har på boendet är:
    • 3 sovrum, alt. 2 sovrum + vardagsrum med plats för bäddsoffa
    • Terrass/altan med sol på dag/kväll
    • AC
    • Maxpris: ca €100.000

    Vi har planer på att åka ner och kika lite under hösten men det vore smidigt att kunna göra ett urval av områden/boenden innan vi är på plats.

    Då barnen kommer gå i skola en bra tid framöver så kommer vi främst vara där under olika skollov.

    Tack på förhand!
    Jocke
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    La Mata eller Punta Prima funkar nog ganska bra.
     
  4. maarli

    maarli Medlem

    Blev medlem:
    11 mars 2008
    Inlägg:
    624
    Mottagna gillanden:
    20
    förutom Nalles alternativ så finns Aguas Nuevas i norra Torre med ca 7-800 meter till LaMata-stranden och söder om Torrevieja även Los Altos, Playa Flamenca, och La Zenia med ungefär 1 km avstånd till havet. Dock tror jag att ni ganska snart tröttnar på att gå fram och tillbaka till sandstranden, speciellt om man lär sig av spanjorerna, att det är lite för varmt mitt på dagen så det blir en stund på fm - hem och äta lunch och vila -sedan en ny tripp på eftermiddagen.
    Många stannar vid poolen eller tar bilen - åker man kan man lika gärna ha en km till - så får du "mer bostad " för pengarna. Beträffande övriga önskemål så är det standard med pool och närhet till affärer/restauranger i de flesta områden, undantaget en del lägenheter i centrala Torre
    AC behöver du inte ta så hårt på, det finns från ca 300 Euro med kyla/värme och montering ( men lägg gärna på lite till för bättre kapacitet och mindre ljud. Jag skickar några konkreta bostadsförslag via PM
    /m
     
    Last edited: 8 augusti 2012
  5. Wiggy13

    Wiggy13 Ny medlem

    Blev medlem:
    24 juli 2012
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Intressant! Vi letar också och har ganska exakt samma "kravlista" som du JockeB. Håll gärna tråden uppdaterad med tips och synpunkter på olika områden. Just barnvänligheten är som sagt viktig, vi har två killar som är 1 och 3 nu men det man köper ska ju också funka ett bra tag framöver.
    :)
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. GaryGary

    GaryGary Ny medlem

    Blev medlem:
    6 juni 2009
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    2
    Hej,
    Vi köpte förra året, men gick en lite annan väg.
    Vi har barn i samma ålder och under två veckor i sommar var vi en gång på stranden. Vi byggde pool under vintern och sommaren gav den mest avkopplande och, för barnen roligaste, semestern på många år.
    På de stränder jag varit på under sommaren har det varit knök fullt. Inte min kopp av te att ligga lår mot lår med främmande människor.
    Det ni skall tänka på om ni köper lägenhet med tillgång till pool är att de ofta kan vara stängda på höst- jul och påsklov eftersom det blir för dyrt för föreningen att hålla med badvakt och städning för några tokiga nordbor som tycker att 19 grader i vattnet är lagom.
    Det är inte omöjligt att hitta små kedjehus med egen pool för de pengarna.
    Vi har inga svenskar i närheten. Allra minst några små barn, men om man hänger lite på McDonalds så är det fullt med svenska småbarn och föräldrar som nyttjar WiFin.
    Vi har kåken i Los Balcones, men vårt område stämmer dåligt in på er spec. Hos oss bor folk året runt vilket var viktigt för oss som är där ofta i perioder okt - april. Bara tvärs över gatan i La Florida är det heldött då.
    Välkomna till Torrevieja eller Orihuela Costa!
     
  8. GaryGary

    GaryGary Ny medlem

    Blev medlem:
    6 juni 2009
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    2
    Nu är jag lite på hugget här. Fundera ett par gånger till på det där med eftermiddag/kvällssol på altanen. Det är skönt på jullovet om man vill äta utomhus, men i augusti kan det vara skönt att slippa att solen ligger på.
     
  9. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej,

    Vi har fem barn så givetvis var området viktigt för oss, vi ville också att det skulle vara folk året runt där vi bodde då vi åker en del på vintern. Så för oss blev det en lägenhet nere vid hamnen. Vi har flera stora parker bredvid oss bland annat en jättestor med skateboard ramper där det är ungar dygnet runt. Det fina med barn är att de inte alls är lika beroende av språket som vi är (upp till en viss ålder så klart) de hittar alltid någon att umgås med. Vi ville också att vi skulle känna oss trygga med att huset var ganska säkert när vi är hemma i Sverige därför kändes en lägenhet med spanska grannar bra. Alltid uppsikt. Vi har ingen pool då vi är strandmänniskor. men när vi valde så ville vi ha pool men precis som en annan person sa så insåg vi att den var stängd större delen av året men kostade ändå en massa extra pengar. Vi hittade en förening med öppen pool året runt men där kostade husen för mycket. Sen gillar jag lägenhet högt upp för utsikten, sen har jag hört. men detta kan jag inte bekräfta men folk har sagt att det är större risk för skadedjur, kakerlackor etc. om man bor på markplan. I första hand handlar det väl om att man inte lämnar något framme men ändå.

    En annan fördel med nära till centrum är tivolit och alla resturanger och marknaden. det finns alltid något att göra för alla året runt. Lycka till
     
  10. JockeB

    JockeB Ny medlem

    Blev medlem:
    22 juli 2012
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack för alla svar!

    Kanske man kan släppa på närhet till stranden ifall man hittar ett område med trevligt poolområde och på så sätt få ner priset något.

    Hur är det om man bor i centrum, störs man mycket av trafik och annat ljud under sena kvällar/nätter?

    Om man hittar ett hus med egen pool/trädgård, hur brukar man göra med underhåll om man endast är där periodvis?
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej, jag tror du måste lägga in flera faktorer. Kommer ni alltid hyra bil eller vill du kunna åka ner och inte hyra bil. Finns det i så fall närhet till parkering hela tiden. Ska ni främst äta ute eller ska ni laga egen mat? Närhet till köpcentrum om man inte har bil. Vad finns i området om ni åker ner under lågsäsong? Kommer barnen gilla att sitta i huset när poolen är stängd och ni måste ta bil eller buss till centrum eller annat ställe där det finns något att göra.

    Allt handlar om personligt tycke men jag tror det är viktigt att tänka på det. Vi bor visserligen på femte våningen men bredvid en ganska vältrafikerad gata. Vi har inglasad balkong så om vi stänger så störs vi inte alls av ljudet. När vi sitter på balkongen så tycker vi faktiskt att det är en del av charmen att vi bor relativt nära centrum och att vi hör människor. Under sieastan ungefär efter att vi kommer hem från stranden vid 14 så är trafiken väldigt lugn och vi sitter och myser på balkongen. Däremot så var havsutsikt viktigt för oss.

    Gällande egen pool trädgård så finns det företag/föreningar etc. som kan hjälpa till med sånt. Jag hörde några som betalade ca 250 euro per år för skötsel av poolen. Men det varierar säkert. Några andra betalade en granne 150 euro om året för att sköta om deras trädgård.

    En annan aspekt kan ju vara om ni vill hyra ut då måste ni även ta med aspekter därifrån när ni väljer. Sen kan det ju även vara intressant att tänka i banorna vad händer om vi eller barnen tröttnar och vi inte kan sälja. Då blir uthyrningspotentialen väldigt viktig.

    Tänk noga och åka gärna ner och titta ordentligt innan, för det är inte lika enkelt att sälja som att köpa. Däremot om ni hittar rätt så är jag övertygad om att ni kommer älska det. Stort lycka till
     
  13. casa heavens

    casa heavens Ny medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2012
    Inlägg:
    8
    Mottagna gillanden:
    0
    Vi har ett radhus i ett område som heter Ciudad Quesada och där trivs vi jättebra. Barnen som är 5 och 8 har kompisar som kommer varje år, både svenska barn och barn av andra nationaliteter. Vi trivs jättebra i detta område och kan varmt rekommendera det till andra.
     
  14. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Hola,
    Jag har en lägenhet mitt i centrum i Torre. Andra váning, bortsett frán bottenváningen.
    Trafiken är det inte problem med tycker jag. Däremot bar/restaurant som ligger i närheten. De kan ha öppet dygnet runt (och har det!). Och det blir mycket tjo och tjim! Dock har jag lärt mig sova med öppna fönster och dörrar och dá med proppar i öronen. Gár hur bra som helst. Det som var viktigast för mig var att hitta ett ställe med spanjorer som grannar, för att få tillfällen att prata spanska med dem. Det andra var att jag ville ha närhet till "allt", vilket jag har nu. Behöver ingen bil, inte ens buss. Jag gillar att gá och dá kan jag ta en daglig promenix till tex Carrefour, fast det behöves ju inte för i centrum har man nära till "supermercados", än den ena än den andra. Post, banker, apotek osv...bara nágra minuter att gá till.
    I centrum har du flera badstränder att välja mellan, och det finns lekparker (fast jag kommer inte ihág närmare var). Mánga svenskar/skandinaver bor just i La Mata som Nalle föreslog. La Mata är som en egen liten stad vid sidan av Torrevieja, men den är tillräckligt stor för att där hittar man det nesta man behöver. Fast utbudet är ju mindre än i själva Torrevieja.
     
    Last edited: 10 augusti 2012
  15. GaryGary

    GaryGary Ny medlem

    Blev medlem:
    6 juni 2009
    Inlägg:
    64
    Mottagna gillanden:
    2
    Kloka ord från Lundberg tycker jag.
    Nu har vi ett hus i en lite annan prisklass och vi kör kommersiell uthyrning och har lyckats få 95 % beläggning från maj till september. Vi är inte så sentimentala över vad som är 'vårt' utan ser det som ett gott sätt att ha något eget utan att ha dåligt samvete över att inte nyttja det mer.
    Vi betalar knappa 100 EUR i månaden för pool- och trädgårsskötsel. Cirka 800 kvm tomt och 9*4,5 m pool.
     
  16. myramis

    myramis Medlem

    Blev medlem:
    11 september 2011
    Inlägg:
    178
    Mottagna gillanden:
    12
    Om man väljer en bostad ngr kilometer från stranden, hur är det då med tillgången på parkeringsplatser och vad kostar parkeringsavgiften?
     
  17. maarli

    maarli Medlem

    Blev medlem:
    11 mars 2008
    Inlägg:
    624
    Mottagna gillanden:
    20
    I "ytterområden" är parkering inga problem - från början har byggmästaren av ett område oftast ett krav för att få bygglov, att det ska finnas 1 parkering per hushåll. I bland löst i form av garageplats
    För övrigt står man på närmaste plats på gatan utanför urbanisationen ( en bit utanför centrum ) - utan kostnad

    Strandnära nybyggen idag har ofta garage då det är totalt hopplöst att hitta en parkering när alla är på stranden, dvs mitten juni till i mitten av sept.
    Av egen erfarenhet så är parkeringsproblemet i centrala Torrevieja som störst - har du hittat en parkering där får bilen gärna stå kvar resten av veckan ...om du nu har en egen som tar dig fram och åter flygplatsen, på lite utflykter och annat

    /m
     
    Last edited: 14 augusti 2012
  18. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Hej igen, jag kan helt klart hålla med om att parkering är ett problem när man bor nära stranden eller centrum. Å andra sidan är det just de två fördelarna som gör att vi oftast inte behöver bil när vi kommer ner. Vi kan gå överallt och har närhet till allt. Inget ont som inte har något gott med sig! think
     
  19. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    offtopic Hej, lite nyfiken med tanke på att ni hyr ut så mycket har du kollat upp vad som verkligen gäller för regler i Torre för uthyrning? Jag har hört att det är olika på vissa ställen måste man ha tillstånd av kommunen. Har försökt få fram exakt vad som gäller med skatter och allt men inte lyckats riktigt.
     
  20. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Visserligen är det gratis att parkera utanför sitt hus (eller var som helst) i Torrevieja, men jag skulle säga att et gör man med egen risk. För här parkeras det hur som helst och man "klämmer in" sin bil där det egentligen inte finns nágon plats. Och då blir det ofta märken på bilarna, den egna och grannens...
     
  21. cajsa19

    cajsa19 Medlem

    Blev medlem:
    3 augusti 2010
    Inlägg:
    44
    Mottagna gillanden:
    0
    Tycker det är lite svenska barn i Los Altos, men det kanske är bara där vi har huset?! Sisådär 85% spanjorer på vårt område, det gör inte oss något men vill ni ha svenska barn så kanske man måste kollla område för område.
     

Dela sidan

Laddar...