Visningsresa

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Mr Frisk, 21 mars 2014.

 1. Mr Frisk

  Mr Frisk Ny medlem

  Blev medlem:
  20 mars 2014
  Inlägg:
  10
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej alla Spanien Svenskar,

  Vi letar efter något att köpa runt Torrevieja området,
  utbudet är stort och vi vet inte riktigt vilket område som skulle passa oss.

  Jag undrar om någon har åkt på en visningsresa som mäklarna erbjuder,
  är det någon som har bra erfarenhet av någon av alla dessa mäklare?

  Självklart så är visningsresans syfte att man ska hitta något som man tycker om och vill köpa, men om man inte gör det, blir mäklarna tokig då?

  Må gott,

  Mvh Mr Frisk
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. bajenlandet

  bajenlandet Ny medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2014
  Inlägg:
  53
  Mottagna gillanden:
  0

  Hej

  Jo jag har haft kontakt med en mäklarfirma som erbjuder tror det var 1-2 nätter och mat men resan fick man betala själv och då ska man redan gjort klart med dom typ vilka objekt man är intresserad av

  mvh
   
 4. Joe Spanien

  Joe Spanien Medlem

  Blev medlem:
  25 april 2012
  Inlägg:
  253
  Mottagna gillanden:
  1
  Hej

  Jag funderade i dessa banor när jag skulle köpa hus, jag talade om för de som skulle "bjuda" på resan att jag var intresserad av att ställa in middag på kvällen eftersom jag ville kolla upp intressanta objekt som vi besökte under dagarna och göra återbesök på kvällen för att kolla "stämningen" i de aktuella områdena och detta togs inte emot positivt...

  Jag bokade istället fyra olika mäklare under några dagar och de hämtade och lämnade mig på mitt hotell, jag avstod från både luncher och middagar och fokuserade på att finna det rätta huset.

  Detta var ett upplägg som funkade mycket bra för mig, jag fann mitt hus, och kan verkligen rekommendera att göra flera besök på olika tider på objekt ni finner. Det kan vara intressant att se vad som sker i området olika tider på dygnet. Ett av de hus jag funderade på visade sig inte lika trevligt när mörkret föll och efter samtal med andra boende i området..

  Joe
   
 5. rocio

  rocio Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 mars 2012
  Inlägg:
  1.500
  Mottagna gillanden:
  18
  Jag bokade också tid med olika mäklare från Sverige. Betalade själv resan och rum på ett hostal i Torrevieja. Detta var på 80-talet, men det är nog att rekommendera fortfarande. Man vill ju känna sig helt oberoende. Det finns ju flera billiga små hotell som bara kostar c:a 300-400 kr/natt för ett dubbelrum.
  rocio
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. maarli

  maarli Medlem

  Blev medlem:
  11 mars 2008
  Inlägg:
  624
  Mottagna gillanden:
  20
  Eftersom jag arbetar för en av de mäklarföretag som erbjuder visningsresor kan jag nog tala för alla i det fallet - självklart är det ingen som blir tokig eller ens irriterad - naturligtvis är det långt ifrån alla som köper.

  Det kan självklart vara både för och nackdelar med att åka på visningsresa när man är spekulant. De 3-4 dagarna får man fullservice och svar på massor av funderingar och frågor och du blir omhändertagen av någon svensktalande som bor permanent i området. Du får lokalguidning och ser olika områden, både nytt och begagnat beroende på dina önskemål - och om du vill gör man återbesök den tid på dygnet du vill.

  Motsvarande besök med fyra olika mäklare blir mer "in i huset ut igen och vidare till nästa" - känslan för olika områden (och omdöme) får du skaffa själv. Om du vill se nya fastigheter så blir det troligen repris på samma eftersom "alla" mäklare säljer samma nya objekt och alla har samma pris, dvs det byggmästaren bestämt. Merkostnaden för att göra allt själv med hotell, hyrbil mm är väl försumbar i sammanhanget om man tänker köpa en bostad för 1 - 2 miljoner

  I dag är ett vanligt scenario att man kommer på visningsresa och stannar några dagar extra på egen bekostnad för att kanske träffa andra mäklare eller få mer "känsla" för området där man fastnat för något innan man tar beslut / m
   
  Last edited: 21 mars 2014
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.303
  Mottagna gillanden:
  1.040
  Jag tycker visningsresor är bra speciellt när man inte känner till områdena
  så bra. Svårt att få en överblick om man inte vill bo inne i stan tex.
  Även där kan det vara svårt. Vet själv hur det var när jag kom hit första ggn.
  Hade bra hjälp av det.

  Man behöver inte känna att man måste köpa, alla vet ju villkoren i
  från början.

  Chao P thumb
   
 9. hydrolift

  hydrolift Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 november 2012
  Inlägg:
  228
  Mottagna gillanden:
  157
  Jag gjorde som så att jag åkte ner och rekade städer/byar/områden själv eftersom jag inte visste vilken del av Costa Blanca som skulle passa mig (hade inte varit där förut). Det var skönt att ha några dagar för sig själv och bara åka runt och reka. Flyg, hotell o hyrbil off season är skamligt billigt. Bodde t ex helt ok för ca 250-300 kr natten.

  Väl nere i Torrevieja-området hade jag sedan innan stämt träff med Lena Linder på Masa International. Hon tog hand om mig under nästan en heldag och visade runt några objekt samt ett antal områden. Jag fick mycket matnyttig information, inte bara om Masas objekt utan om områden, husköp i allmänhet e t c. Lena var mycket hjälpsam, vänlig och inte alls någon stereotyp säljartyp. Detta var helt klart pricken över i:et på resan även om jag inte skulle vilja ha mina egna utflykter ogjorda.

  Jag förklarade att vi förmodligen bara skulle hyra först för att köpa senare om vi trivdes och detta var helt ok med henne. Nu har vi inte kommit ner ännu men har i alla fall lösa planer. Skulle vi slå slag i saken och köpa ett hus/nyproduktion så ligger Masa mycket bra till i konkurrensen.

  För att göra en lång historia kort - Gör en kombo!
   
 10. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.877
  Mottagna gillanden:
  217
  Det finns iaf två prisvärda hostel i Torre om man inte vill bo på hotell.
  1. Hostal Belén
  C/Apolo 45 (nära Mercadona och busstation i centrum)
  tel: 965 705 685
  email: [email protected]
  Talar spanska men man skriva till dem på utrikiska och boka rum. Priserna från 20€ för enkel och 35€för dubbel under lågsäsong.

  2. Hostal Gran Via
  C/ San Pascual esq. Patricio Zammit (nära Guardia Civil i centrum)
  tel: 966707008
  Talar bara spanska.
  Pris 40 -60€

  Jag har inte bott i dem själv och därför kan inte skriva omdöme. I Belén verkade de vara mer tillmötesgående och hjälpsamma än på Gran Via.

  Jag har kontaktat olika mäklare på nätet och gått på deras visningar. I olika städer till att börja med, innan jag hittade till Torre. De har alltid kommit och hämtat mig med sin bil och skjutsat runt. Sen tyckte jag det var bra att ha "egen tid" att gå runt på egen hand och få sig en uppfattning. Några mäklare (engelska och skandinaviska) visade inte alls objekt som jag var intresserad av, utan mycket dyrare. De sa att det inte fanns för andra priser, vilket var osanning. Det visste jag.

  Men jag hittade min lägenhet när jag gick på gatan i Torre och såg en annons hos en mäklare (Grupo Okendo, Ramón Gallud). Nästa dag hade vi rundvandring (han körde bil) och jag hittade mitt hem...
   
  Last edited: 21 mars 2014
 11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

 12. DiBo

  DiBo Aktiv medlem

  Blev medlem:
  14 juli 2013
  Inlägg:
  522
  Mottagna gillanden:
  68
  Vi tog oss i juli en tur på egen hand för att se oss omkring och hade kontaktat mäklare innan som visade oss en del. Men det vi fastnade för hittade vi på egen hand via blocket. Helt perfekt för oss.
  Vi bodde då på Hotell Madrid, ett litet familjehotell med bra läge nära hamnen in Torrevieja och betalade i juli ca 500 sek/natt för ett utmärkt och stort dubbelrum med bad och kylskaåp och då ingick dessutom en bra bufféfrukost frukost. Vi bodde här igen i september och betalade då ca 400 sek för ett liknande dubbelrum. Fri wifi ingår på rummen.
  Bäst pris fås om man bokar på nätet vis booking.com eller liknande.
  Lycka till!
   
 13. Femina

  Femina Ny medlem

  Blev medlem:
  15 februari 2013
  Inlägg:
  193
  Mottagna gillanden:
  1
   
 14. Linkan

  Linkan Aktiv medlem

  Blev medlem:
  29 oktober 2013
  Inlägg:
  356
  Mottagna gillanden:
  41
  När vi åkte ner första gången hade vi en ganska klar bild av vad vi ville ha, men anlitade en mäklare som visade runt oss, vilket kändes som ett måste då det finns så många urbanisationer/ områden runt Torre som vi aldrig sett annars. Vi var nere totalt tre grr med samma mäklare och reviderade våra önskemål rejält allteftersom, från att i början varit intresserade utav Capo Roig blev det en sightseeing upp genom hela Torrevieja med omnejd för att slutligen fastna och köpa en lägenhet uppe vid Los Locos.
  Vi var också "otrogna" och gick på eftermiddagarna runt och tittade i skyltfönster, hittade vi nåt så fick vi visningar, (hade ett antal visitkort med hem efter varje resa :) ) ibland hittade man samma objekt men till olika priser, vilket jag påtalade för "vår" mäklare men hon bara ryckte på axlarna och sa att så gör man tyvärr i Spanien,,,
  Nåt man måste tänka på när man köper är att det kan finnas nycklar utspritt lite varstans och dom får man knappast in så det är viktigt att omgående byta lås, åtm. ett så man slipper ha visningar av sin nyköpta lägenhet,,,,
   
 15. rocio

  rocio Aktiv medlem

  Blev medlem:
  1 mars 2012
  Inlägg:
  1.500
  Mottagna gillanden:
  18
  Visningsresor är det väl inget fel på, men det är väl hur enkelt som helst att avtala med olika mäklare hemifrån, eller när man väl är nere på plats, som sedan får skjutsa runt en till div. objekt utanför stan. Det fungerade utmärkt för mig thumb.
  rocio
   
 16. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.303
  Mottagna gillanden:
  1.040
  Hej Tina!
  Ja man kan tracka mig också thumb Iaf om man vill bo i stan el strax utanför.
  Och La Mata.

  Off topic ett tips: Om ni vill citera, se till att ha QUOTE med klamrar både först
  och sist thumb

  Chao P :sol:
   
 17. Billy

  Billy Ny medlem

  Blev medlem:
  22 maj 2013
  Inlägg:
  113
  Mottagna gillanden:
  2
  Att åka på visningsresa under högsäsong är inte inte samma sak som under vintersäsongen. Ett område kan sjuda av liv och service under sommaren, men vara helt bommat under den andra delen av året. Åk dit två gånger för att uppleva skillnaden.
   

Dela sidan

Laddar...