Vilken bank ger bäst lånevillkor?

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Dtejp, 17 november 2017.

 1. Dtejp

  Dtejp Ny medlem

  Blev medlem:
  16 november 2017
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej!
  Vi har signat ett reservationskontrakt på en lght i Marbella och brottas just nu med finansieringen (köpeskilling 230` euro), dvs undersöka var vi får bäst villkor i Spanien (vi har även lånat en del på vårt hus i Sverige samt tagit av sparkapital men vi behöver likväl belåna fastigheten i Spanien för att få ihop det). Vi har i dagsläget kontakt med La Caixa som erbjudit 65% belåning till en initialkostnad på 2%, en bunden ränta på 3,3% (minus maximalt 1,2 % i rabatt beroende på om vi tecknar livförsäkring, hemförsäkring, larm, har lönekonto samt sparkapital hos dem på minst 25´euro). Vår mäklare sa att vi får räkna med mellan 3-7% i bankavgifter (utöver de avgifter på 11-15% som köpet i sig medför) och då känns 2% som billigt.
  Är det någon som har erfarenhet och kan bedöma hur pass attraktiva dessa villkor är? Finns det andra banker som ger bättre villkor och isf vilka?
  Oerhört tacksam för svar!
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, flyg och hotell i Spanien. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  524
  Mottagna gillanden:
  113
  Hej och välkommen till forumet!

  Du kommer, förhoppningsvis, att få betydligt bättre svar från andra men jag vill skriva min spontana reaktion:
  Jisses, menar mäklaren att era totala avgifter skulle kunna (i sämsta fall) komma upp i 22% av köpeskillingen, det är ju jättemycket!!!
  Du skriver "initialkostnad på 2%", antar det är uppläggningsavgiften och det kan man väl inte säga så mycket om.
  Sedan brukar det tillkomma avgifter som banken tar för bankcheckar m.m. men totalt borde avgifterna (inkl. notarie, skatt och annat) inte bli mer än ca 15%. Eftersom flera avgifter är fasta och inte procentuella så borde ni få lite lägre kostnad då ni köper en såpass dyr bostad.

  Jag vill tillägga att vi köpte vår bostad hösten 2012 och har inte koll på hur mycket dyrare det ev. kan ha blivit.
  Om jag vore ni skulle jag prata med fler banker.
  Hoppas ni hittar en bank som känns rätt och att ni kommer trivas i er nya bostad!
  /Helen
   
 4. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.248
  Mottagna gillanden:
  233
  Mäklaren / förmedlaren borde ta en mer aktiv del i hjälpen att finansiera.
  Det kan ju inte vara roligt att göra sin livs affär och sakna ett par hundratusen kronor på slutet. Det kan ju finnas fler överraskningar.
   
 5. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  524
  Mottagna gillanden:
  113
  En liten fortsättning på det jag skrev tidigare.
  Prata med er jurist (som jobbar för ERT bästa, inte t.ex. säljarens), som hjälper er genom hela köpeprocessen och ser till att allt är ok och går rätt till. Han/Hon hjälper er att reda ut kostnaderna.
  /Helen
   
 6. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.392
  Mottagna gillanden:
  348
  Inkluderar de 2% allt??? dà är det helt ok/ billigt. Bara i skatt och adminkostnader (notarie, register etc) kommer vi upp en bra bit över 1%
  tar de däremot 2% i öppningsavgift dà är det ganska dyrt. Nu pà senare tid har banker gàtt lägre och lägre och vissa har tom bjudit pà den. Allt beror naturligtvis pà bankens riskkalkyl pà er som kunder.
   
 7. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.248
  Mottagna gillanden:
  233
  Hantera banker i Sverige på ett språk man förstår är ibland inte lätt.
  Göra det utomlands är än svårare.
   
  erkki gillar detta.
 8. SpainBrain

  SpainBrain Medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  19
  Ta hjälp av någon som kan systemet därnere, och språket, för det kan ju inte bli annat än komplicerat om både systemet, tillvägagångssätten, och även språket är nytt och lite främmande. Alla mellanhänder, oavsett vem och vilka, försvårar eller förhalar, ska ev ha betalt, så det optimala hade ju varit en vänligt sinnad spanjor som vägledde dig utan några som helst baktankar. Klart att man kanske måste ta någon mellanhand till hjälp, men att då välja rätt och att inte trassla in sig blir ju relativt viktigt.
   

Dela sidan

Laddar...