vattenskada

Diskussion i 'Torrevieja' startad av haxo, 20 september 2017.

 1. haxo

  haxo Ny medlem

  Blev medlem:
  17 februari 2015
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej.
  Fick vattenskada och undrar om det finns någon som har med reparationer om är nöjd eller om man fick problem. Vi fick mycket vatten i lägenheten så det blev mycket mögel när det var så varmt,möblerna var fulla av mögel så enligt oss är dom förstörda har ni fått några problem att få ersättning för sånt ?
  Sen har ni fått protokoll att lägenheten är fukt o mögelfri när man tar över den alltså en seriös mätning.
  Tack för svar.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Flytta till Spanien - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad).
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Få 1 bonusnatt efter 10 bokade nätter med Hotels.com™ Rewards.
  • Momondo.com - Jämför alla flygbolag och hitta det flyg som passar er bäst.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. erkki

  erkki Aktiv medlem

  Blev medlem:
  26 september 2014
  Inlägg:
  932
  Mottagna gillanden:
  78
  Hej har aldrig hört talas om att man fått protokoll att lägenheten är fukt o mögelfri
   
  haxo gillar detta.
 4. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  725
  Mottagna gillanden:
  103
  Nej, några sådana protokoll har jag inte heller hört talas om. Lite svårtytt inlägg, fast handlar det om så mycket vatten borde väl det mesta ingå i ersättning om försäkringen täcker lösöre. Men jag spekulerar, har inte koll hundra koll.
   
  haxo gillar detta.
 5. gladisol

  gladisol Medlem

  Blev medlem:
  30 mars 2016
  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  33
  Hej. Arbetar som golvläggare i Sverige och där är det slik att om det har varit vattenläcka och betongväggar och golv så mättar Anticimex fukt % för att kolla hur blött det är, dom brukar Bora hull i golv och väggen, sen tejpa över till nästa dag, sen stoppa dit en sensor som står i hullet med tejp över i minst 24 timmar , sen kan dom läsa av fukt %, överstiger värden det normala är det att montera infra törkara som värmar upp betongen för att driva ut fukten, har varit med om torkning i 6 månader på det mesta, sen får man en rapport som dokumenterar att golvet är tört till att limma golvmatta på. Kontakta din försäkring, dom måste ha kontakt med bolag som sanerar vattenskada och kan göra jobbet.
   
  haxo gillar detta.
 6. SolenLyser

  SolenLyser Känd medlem

  Blev medlem:
  15 februari 2008
  Inlägg:
  2.213
  Mottagna gillanden:
  252
  Anticimex har kalibrerade mätutrustningar, men bara genom att flytta runt handflatan mot vägg hittar man fukten - där det är kallt. Ännu bättre blir det om man har en voltmeter som kan mäta resistans.
   
  haxo och mixt gillar detta.
 7. gladisol

  gladisol Medlem

  Blev medlem:
  30 mars 2016
  Inlägg:
  68
  Mottagna gillanden:
  33
  Voltmeter har inget med att meta vatten fukt men el, det är helt rett att Anticimex eller dom som driver med sanering har kalibrerade mätutrustning, man kan av egen erfarenhet tejpa fast en bit genom skicklig tjock plast typ byggplast på ett ren betonggolv och låte den stå kvar 24 timmar, då ser man om det finnas imma mellan plast betong = onormalt med fukt
   
  haxo och mixt gillar detta.
 8. Sprew

  Sprew Ny medlem

  Blev medlem:
  21 september 2017
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  2
  Hallå där!
  Hade samma sak i lägenheten i Torrevieja. Vi skulle fixa med banken och lite annat arbete under den resan men när vi kom fram till lägenheten så var det mögel i stort sett överallt. Vi ringde försäkringsbolaget som skickade ner en inspektör, han tog bilder och konstaterade att läckan kommit från grannen på övervåningen.
  Som tur var så lyckades vi få tag på nycklarna till en bekant så vi sov i hans lägenhet (som också fått mögel, men inte lika mycket) under vistelsen. Vi fick sedan höra att det regnat otroligt mycket denna säsong.

  Efter några veckor får vi ett svar från försäkringsbolaget om att dom inte kommer att täcka skadan eftersom det .... lyssna här nu.... "regnat för lite". Det brast rejält för mig och jag försökte att överklaga men utan något resultat.
  Vi hade lämnat balkongdörren och fönster öppna för att det skulle torka ut så mycket som möjligt och ungefär en månad efteråt åkte jag och en kompis ner dit och renoverade. Nu, några månader senare så får vi höra att denna bekant som inte hade lika mycket mögel fick ut ca 900 euro från försäkringsbolaget för sin skada. Vi och denna bekant har exakt samma bank (Bank Sabadell) och samma försäkringsbolag (som verkar heta BanSabadell ?). Så nu efter några månader så har jag skrivit ett argt mejl till dom om detta ärende igen. Frågade om varför min bekant fick ersättning men inte vi. Underströk även att det inte är någon mening i att ha lägenheten försäkrad via dom om dom ändå inte tänker täcka någonting. I avtalet står det klart och tydligt att det ska täcka vattenläckage.

  Så mitt tips till trådstartaren är att trycka på försäkringsbolaget om detta om det nu ingår vattenläckage i försäkringen. Annars lär det bli ganska kostsamt men jag hoppas på att det går utan någon vidare kostnad för dig! Lycka till!
   
  haxo och mixt gillar detta.
 9. haxo

  haxo Ny medlem

  Blev medlem:
  17 februari 2015
  Inlägg:
  15
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack så mycket för alla svar och informationen...Jo då, det är så tråkigt Sprew att ni fick ingenting från försäkring...Vi fick skada pga grannarnas vattenberedare gick sönder och det är deras försäkringsbolag ska betala..Det kom så mycket vatten i vår lägenhet så efter 4 veckor när vi kom till Torre allt inne blev mögliga och fuktiga..Vi är oroliga att dem började måla för tidigt och fukten är kvar under tapeter. Där för vill vi ha en protokoll av mätningar av fukt och mögel. Vi har en sjuk familjensmedlem och kan inte ta risken att det finns mögel och fukt inne,,,1 månad gick efter inspektor besökte oss men vi har inte fått nåt förslag om kompensationen..Vi hoppas att allt blir bra nån dag!
   
 10. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.478
  Mottagna gillanden:
  367
  Alltså i en vanlig basförsäkring ska ju vattenskada, brand,inbrott osv ingå...
  Vattenskador är ju så vanliga så man nästan inte kan undvika det här nere :)
  Är det inte egen bostad så är det grannarnas, över, under eller på sidorna om man bor i lgh....
  Försäkringsbolagen försöker...fast dom brukar faktiskt vara bra på detta av alla såna skador
  man erfarit under åren...även i nya lägenheter liksom den jag nu bor i...
  dåligt gjord koppling på vv-ledn i badrummet...Först kom röris, sen muris och sen målis :)

  F ö borde tråden läggas i fastighetsfrågor...por favor mod....
  P :)
   
  DiBo gillar detta.

Dela sidan

Laddar...