Transportera platt tv på flyget

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av mixt, 24 januari 2018.

 1. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  774
  Mottagna gillanden:
  146
  Någon som vet om man kan ta med en platt-tv i originalkartong på flyget till Spanien, om man betalar för det?
  Det handlare om en 42-tummare, dvs ingen gigantisk tv,
  Min kompis, som nyligen tog hem ett ganska stort apelsinträd, hävdar att det enbart handlar om vikt. Kostade några svenska hundralappar, precis som en större resväska.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, flyg och hotell i Spanien. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Gyllis

  Gyllis Medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  82
  Mottagna gillanden:
  58
  Din kompis har rätt, specialbagage, kostnaden beror på vilket bolag du flyger med.
   
 4. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.209
  Mottagna gillanden:
  212
  Inte svar på frågan ...men är det lönt mödan?
   
  Los Suecos gillar detta.
 5. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.359
  Mottagna gillanden:
  311
  Ligger pà Sharkys linje. Dessutom sà skulle jag inte vilja lämna en TV i bagagehanterarnas händer, de är ju inte kända för att vara ömma med andras väskor. Vi brukar ju skicka upp boxar med material till sverige, kan kanske väga 5-10kg och brukar kosta ca 50-60€ med UPS.
   
  erkki, Sharky och Los Suecos gillar detta.
 6. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  774
  Mottagna gillanden:
  146
  Jag har själv jobbat på Arlandarampen med det som förr kallades "slänga väskor", dvs packa flygplanens lastutrymmen. Det kunde vara klaustrofobiskt jobb, i synnerhet i Caravellerna.
  Det här var strax före containrarnas intåg på de större flygplatserna då väskorna alltså packades i krossen i mindre containrar som sedan kördes ut och lastades in med speciella lastare. (Krossen kallades det växelsystemet där väskorna delades upp med hjälp av taggarna för att komma hamna i rätt flygkärra).
  När jag flyger brukar jag därför alltid kolla hur väskor hanteras av ramppersonalen. Jag kan säga att det skett en enorm förbättring jämfört med förr så jag är inte särskilt orolig för att transportera en tv i originalemballage.
  :)
   
 7. Mulle

  Mulle Medlem

  Blev medlem:
  22 maj 2013
  Inlägg:
  60
  Mottagna gillanden:
  10
  Är det samma band på tv här som i Spanien den vi har där skulle inte funka i Sverige men den är inte så ny så det är kanske inte så nu
   
 8. Jonke

  Jonke Ny medlem

  Blev medlem:
  9 mars 2016
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  5
  Hej Mixt!

  I fredags flög vi ned från Arlanda till Malaga med Norwegian och hade med oss ett paket med tre tavlor med glas- och träramar. Vi hade köpt flygbiljetter via Ticket och då jag inte hittade någon info på Norwegians hemsida om vad som gäller för den typen av bagage chattade jag med Ticket och fick redan på att vi skulle packa tavlorna väl och checka in dem som specialbagage på Arlanda samt att det skulle kosta 700 SEK.

  Vi packade tavlorna hyfsat bra i ett paket med bubbelplast och wellpapp. Paketet vägde 18 kg och hade måtten ca 110x60x15 cm, vilket väl borde motsvara en 42-tummare ungefär. I och med att vi hade köpt flygbiljetterna via Ticket visade det sig att det ingick en incheckad väska per person och när vi lämnade in paketet vid incheckningsdisken för specialbagage behövde vi inte betala något alls. Paketet gick alltså som en incheckad väska.

  Paketet kom ut på det vanliga bagagebandet i Malaga. Till vår stora glädje och smulan förvåning var de välbehållna och hela. Jag skulle förmoda att originalemballaget till TV:n är bättre än vårt paket så jag tror nog att det skulle funka bra att ta med TV:n, åtminstone om du flyger med Norwegian. Lycka till!
   
  mixt gillar detta.
 9. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  774
  Mottagna gillanden:
  146
  Tack Jonke! Ska strax beställa biljett och specialbagage.
  mvh/mats
   
  Jonke gillar detta.
 10. SpainBrain

  SpainBrain Medlem

  Blev medlem:
  5 december 2017
  Inlägg:
  91
  Mottagna gillanden:
  19
  Precis, har du tv-n i dess originalkartong med stöden och allt kvar däri så klarar kartongen stötar och annat. Den har ju fraktats så från Asien eller var den nu är tillverkad så den klarar det.
   
  mixt gillar detta.

Dela sidan

Laddar...