Hei Viklet smør eller olje er bra å steke fks egg i ? Fins det smør man kan bruke på brød samt steke i, og hva står det på paketet ? Sist jeg var der brukte jeg nog ett fel typ, ikke bra stekesmør.
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
De större Eroski brukar ha danskt stek&bakmargarin som liknar det svenska Milda. Heter Melange och är också mer bredbart än det rena smöret som finns. Ganska "neutral" smak om man vill använda det till smörgåsar också. Hälsar Göran i Mijas Pueblo
Vet tyvärr inte, men många större affärer har ju "utländska" varor så det är nog inte svårt att hitta något. Göran
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Egg & fks Fisk stekes da med fordel i smör. MANTEGUILLA står det på paketet. Spanjorer steker gerne allt i olja. Jag har provat steka ägg o fisk i olja 2 gånger: 1:e & siste gång. Däremot är en tostada varmt rostat bröd med rikliga droppar av fräsch olivolja och lite salt min favoritmacka till morgonkaffet numera. Skall jag däremot ha en "svensk smörgås". med ost och sill o. tillbehör.. så går jag till svenskaffären och köper BREGOTT. Kosta vad det kosta vill.. De spanska margarinerna har jag svårt för. Engelsmännen mixtrar också i branschen med oljeblandningar med mjölk/smörsmak. Är det någon som har tips på gott spanskt bordsmargarin?
Hej! Själv brukar jag göra som kockarna på TV rekommenderar. Steka i hälften smör och hälften olja (helst rapsolja, ej olivolja, den ska man ha till sallader och annat). Till att breda på smörgås använder jag spanska varianten av smör, "Mantequilla, facil para untar (breda på)". Den typen av smör finns "överallt", åtminstone i alla välsorterade Supermercadon. Den är kanske inte riktigt lika bredbar som Bregott, men ett bra och billigare alternativ som finns "överallt". rocio
Till smörgås har jag fastnat för Tulip som mest liknar Flora som jag är van vid från Sverige. Spanska Flora smakar inte likadant. Göran
Steker allt i olivolja. Rapsolja använder vi nästan inte alls. Det gàr alldeles utmärkt att steka ägg i olja. Med nya pannor behövs nästan ingen olja eller fett överhuvudtaget. Som margarin använder vi tulipan
Hola! Spanska magariner och smör är oätliga Steker alltid fiskfiléer som Lubina,trucha,dorada,merluza, salmon i min lilla bänkugn i olivolja, salt och peppar. 15-20 min - klart. Slipper stekos. Även ägg steker jag där. Lilla bänkugnen är det bästa jag köpt i hushållsväg På mackor: Bregott, och ja det får kosta vad det vill Ciao P :sol:
Fel, fel, fel!! Det spanska "bregottet" är lika gott som det spanska förutom att det är något mindre bredbart . Sen är det ju det där med baken.... Dessutom bör man inte steka i olivolja (inte på spisen iaf) för att den börjar ryka och lukta redan vid 190 grader jämfört med t.ex. rapsoljan som tål 238 grader. Detta har jag Googlat mig till . rocio
Blev ju en intressant debatt om matlagning. Jag vet inte var Rocio har Googlat, men jag får fram detta : Olio di Oliva 210 grader Olio di Oliva Extra Vergine 195-200 grader Rapsolja 220 grader Solrosolja/Majsolja 220-230 grader[/I] Sen kan jag hålla med om att man med olivolja måste ha stenkoll på stektemperaturen, men det är ju inte frityrolja vi pratar om. Olivoljan är nyttigare. Och Smaken!! Gärna en klick smör i som TV-kockarna säger, men då inte lika nyttigt. Ät Gott!/Göran i mijas Pueblo
Här ser vi att smaken är som baken... Jag har lárt mig att steka allt i olivolja, i Spanien OCH i Sverige. PS Mina smörgásar är helt utan smör, bara ost eller annat. Har klarat mig bra med detta sen "urminnes tider".
Det var detta jag fick fram på Google ang. att steka i olivolja: www.aftonbladet.se/matvin/jon/article11068868.ab rocio
Bregott på spanska I spanien finns ju den danska motsvarigheten till Bregott nämligen Lurpak Fácil de untar con sal eller sin sal. Smakar som Bregott och är lätt att breda. Mycket billigare än Bregott.thumb Vi har köpt den både på Carrefour och Hiper på Mallorca. Anders
Hej Anders! Jättetack, Lurpak har jag aldrig testat. Bregott i all ära, men det finns ju inte överallt och det är behändigt att kunna köpa bredbart smör i den Supermercado där man handlar andra matvaror thumb. Mången tack från en LCHF:are som endast breder sina mackor med riktigt smör! (Förlåt mig ni andra som gillar Tulipan och liknande) . rocio
Takk alle sammen, hva gjorde man uten dette forum, skal bli stekte egg, og brødskiver med spanskt bredgått neste gang;:;
Hei igjen Finns det en typ smør som man med brukbart resultat kan både steke og smøre på brødskive, helst en typ som ikke blir stenhård i kylskåp.
Jag förstår vad du är ute efter, men det är nog likadant här som i Sverige. Har sökt igenom kylskåpet och hittar ingen info om stekning på mitt smörgåsmargarin. Skall kolla lite mer i större butik på måndag. Naturligtvis går det alltid (mer eller mindre bra) att steka i Bregott eller Flora, men problemet verkar ligga i att det bredbara margarinet inte tål samma höga temperatur som stekmargarin. Det bränner lättare. Likadant som om du använder olja och inte har koll på graderna. Arla påstår att det går bra, men inte i lättvarianterna http://www.arla.se/vara-produkter/vara-produkter/alla/bregott/fragor--svar/ Men som sagt. Kollar vidare på måndag. Återkommer. Göran i Mijas Pueblo
Hej igen. Har varit uppe i affären och tittat. Finns ingen text (spansk) om stekning på paketen som finns, men en intensiv Googling visar att du kan steka i smörgåsmargarin så länge det inte är lättvarianterna. Däremot kan det lättare bli bränt än om du använder stekmargarin. Gäller ju bara att vara försiktig. Sedan hänger det ju på smaken vad du gillar att ha på mackan. Själv gillar jag inte Bregott. Däremot Flora och Milda. Spanska Flora smakar inte som den Svenska! Det gör Tulipan däremot. Danska (även Spanientillverkade) Lurpak funkar också. Men det är ju vad min smak säger. Lycka till, och berätta gärna efteråt hur det gått. Göran I Mijas (igen)thumb