Rekordmånga prissänkningar på fastigheter

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av crazys, 21 juni 2011.

 1. crazys

  crazys Ny medlem

  Blev medlem:
  25 december 2008
  Inlägg:
  323
  Mottagna gillanden:
  3
  http://www.spanishpropertyinsight.c...ors-dropping-asking-prices-in-record-numbers/

  Jag tror det delvis beror på att bankerna börjar sänka sina priser på allvar nu. Kanske har ägarna börjat förstå krisens allvar nu när Grekland går i spetsen?

  Ibland undrar jag om investerarna förstår att de gör sig själva en otjänst genom att försöka vänta ut krisen. Jag tror typ 100 % av dem har noll koll på makroekonomi. Tidigare har alla kunna speka i fastighetsaffärer och gjort en vinst. Hur svårt är det med 15 år av konstant uppgång.

  Jag läste att avkastningen runt Malaga på fastigheter som hyrs ut till turister var typ 2 % i snitt för några år sedan. Nu är den nog lite högre då priserna gått ned men ändå, det täcker knappt inflationen.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Minerva

  Minerva Medlem

  Blev medlem:
  18 februari 2011
  Inlägg:
  179
  Mottagna gillanden:
  20
  Jag har laest just idaag paa Kyero (tyvaerr sparade inte laenken) att en av spanska banker (en sparkassa) har saenkt priser upp till 60% paa ett stort antal fastigheter - men aer inte saeker om erbjudandet riktade sig bara mot Spanjorer (andra bostaeder foer de som tex. "semestrade som barn" paa de berodda staellena.
   
 4. crazys

  crazys Ny medlem

  Blev medlem:
  25 december 2008
  Inlägg:
  323
  Mottagna gillanden:
  3
  intressant är att jag kollade några objekt som jag följt i flera år och priserna är reducerade mot förra månaden.
   
 5. Nalle

  Nalle Mycket välkänd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.774
  Mottagna gillanden:
  747
  Mànga banker (inkl vi) har special erbjudanden som kan vara upp till 60%, men de flesta av dom är fastigheter som ligger làngt ifràn kusten eller behöver helrenoveras... Finns dock även bra lghtr vid kusten ...
  Dock kan det vara svàrt för en utlänning att köpa dem eftersom det brukar vara tidsbestämda erbjudanden.
   

Dela sidan

Laddar...