Pensionärerna missnöjda

Diskussion i 'Artiklar och Nyheter' startad av Preciosa, 12 mars 2018.

 1. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.688
  Mottagna gillanden:
  537
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, flyg och hotell i Spanien. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  809
  Mottagna gillanden:
  167
  Politik hör inte hemma på det här forumet predikas det, men det är svårt att inte kommentera detta utan att konstatera att Rajoy är en hårding, en överlevare och att PP har levererat en återhämtning i Spanien som även de stora kolonierna av nordeuropéer drar fördel av.
  Läser man noggrannare blir det dock uppenbart att de spanska pensionsutbetalningarna är en gökunge som hotar att tränga ut alla andra statliga utgiftskonton. Man kan förstå att oron växer:
  http://sydkusten.es/engine.php?sectionId=11&articleId=25877
   
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.688
  Mottagna gillanden:
  537
  Vad har du fått det ifrån att spansk politik inte kan diskuteras
  på Spanienforum? Självklart, det hör ju till och påverkar
  alla invånare i landet vare sig man spanjor eller besökare.
  P
   
  erkki, RochA och Kjell Fohrman gillar detta.
 5. Advokatten

  Advokatten Ny medlem

  Blev medlem:
  21 september 2012
  Inlägg:
  18
  Mottagna gillanden:
  6
 6. DonBard

  DonBard Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 maj 2013
  Inlägg:
  292
  Mottagna gillanden:
  44
  MARIANO RAJOYJ I PARLAMENTET DEN 14 MARS-"Han betonade att det inte finns marginaler i nuläget för några höjningar av pensionerna och hänvisade till den växande belastningen som pensionerna utgör på de statliga finanserna"...
  -en regeringschef som dels anser att pensionärerna är en belastning
  och som dessutom har mage att uttrycka saken
  är ju alldeles häpnadsväckande och kan väl bara inträffa i Spanien?
   
  erkki och Los Suecos gillar detta.
 7. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  34
  Att pensionskostnader är en belastning betyder inte att pensionärer är det. Kostnaderna uppstår ju långt innan man blivit pensionär. Blivande pensionärer kan ju, som i Sverige, dels spara själv och dels genom avtal med arbetsgivare avsätta pengar till pension. Staten kan begränsa sig till att skapa ramar för pensionssystemen då de behöver anpassas till försäkringar för sjukdom och arbetslöshet. Om staten tar på sig kostnaden får staten skylla sig själv. Många länder har nog hamnat i det läge som Spanien befinner sig i genom att inte i tid se till att fördela kostnader.
   
 8. Fecco

  Fecco Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2017
  Inlägg:
  92
  Mottagna gillanden:
  34
  Att man kommit längre i Sverige än i andra länder är ingen tillfällighet. Jag är inte ekonom men det lär ju finnas socio-ekonomiska teorier om betydelsen av stabilitet i möjlighet att konsumera. Teorier som utvecklats av svenskar från Eli Heckscher till Bertil Ohlin och utlänningar såsom Keynes och Galbraith. Utbetalda pensioner går ju delvis tillbaka till staten i form av indirekta skatter men ger också stabilitet genom konsumtion, i synnerhet från dem med låg pension. Spanska pensionärer konsumerar ju mest i hemlandet och ger därmed ett relativt större återflöde än vad som behöver gälla i Sverige. Man bör också beakta den bastrygghet i samhället som ett tryggt pensionssystem (och utbyggd barnomsorg) skapar. Man vågar mer vilket stimulerar ekonomin.
   
  Ricber gillar detta.

Dela sidan

Laddar...