Hallå på er ! Någon som vet vad som är typiskt för Mallorkinsk mat? Mallorca ska ju ha egna tradioner vad gäller maträtter och ingredienser, har sökt men hittar inte så mkt info om detta.
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Jag tycker man brukar se en del kanin på menyerna på Mallorca. Har du testat att googla på typisk mat mallorca? Eller typical food mallorca? Här är några av alla träffarna jag fick: Mallorcas okända kök världensmat Mat och dryck | Mallorca | Mallorcaresa.com Food in Majorca - Introduction to traditional Majorcan food - MajorcanVillas.com Traditional Local Produce of Mallorca (Majorca) /kimmen
tack men fick inte upp ngt av värde direkt. Men kanin / canejo måste vara väldigt typiskt samt vanligt inslag i menyn. Det ser man ofta!
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Du har sobrasada, en slags bredbar röd korv. mànga restauranger har "Lechona" Griskulting. Tumbet. potatis och "berenjena" stuvning Ensaimada är ett slags vetebröd, coca malloquina är en vegetarisk "pizza" fast utan ost och inget fett. Annars Är det ganska likt det spanska köket
Hej Wiki! Jo det är ju aubergine (äggplanta) som vi säger i Sverige. Apropå korven sobrasada...på 80-talet skulle vi göra utflykt med buss upp till en borg mitt i ön. Guiden- en mycket inlevelsefull svenska gift med en Mallorquin - berättade om just denna korv och att alla skolbarn åt den när dom kom hem från skolan. Bredde den på bröd osv.. Ju mer hon pratade om den, ju hungrigare blev vi. Vi skulle få bl a denna korv när vi kom fram. Vi kom äntligen upp på toppen till borgen och ilade in till matsalen. Det enda som fanns var lite lufttorkad skinka och torrt bröd. Korven var slut! Eller aldrig funnits..Snacka om besvikelse ; Köpte sen en så´n korv men - inte så god och hemskt ful.. Ciao P ;;;;
Tack P, alltid lika roligt att höra dina berättelser, du skulle verkligen skiva Preciosas memoarer! Hmm konstigt bara med aubergine, trodde det hetter något annat på spanska än Berenjena..
Haha..memoarer..det skulle väl ändå vara att överskatta sig själv lite.. Så´na skriver ju folk som har gjort stordåd i livet.. tror dom i alla fall. Dom som skulle läsa är väl närmast "sörjande" och dom skulle man ju inte vilja att dom läste dom över huvud taget gapskrattt Ciao P ;;;;
Memoarer betyder "det man minns". Alltså, Presciosa, du kan skriva ner dina... Jag väntar redan otåligt!
Haha..ja det är bäst att skynda sig innan man glömt allt, men man brukar ju komma ihåg saker för länge sen men inte det som hände nyss...när man blir gammal alltså..Hoppas det stämmer, jag känner av vissa tendenser som går åt det hållet Hm..kom på att det nog inte är så bra Vore ju bra att komma ihåg var man gjorde i går också.. Ciao P ;;;;
Ja ja, vi alla ska nå dit. Är själv på god väg... Men nu handlar inte detta längrer om Mallorginsk mat, ju.
Hej Mia och välkommen till forumet spainsmile - om nu ingen sagt det förut.. Ja du den där sobrasada som ser läbbig ut på bilden som Capote la in har jag för mig smakade åt leverpastejhållet..men det var många år sen och jag kommer inte ihåg..:vissla: Fast inte lika gott alltså.. Men det finns ju fiolk här på forumet som vet...väl? Kanske då som har barn som äter denna... Ciao P :sol: