Licens för uthyrning Malaga

Diskussion i 'Hyresmarknaden' startad av RobertJ, 4 juli 2018.

 1. RobertJ

  RobertJ Ny medlem

  Blev medlem:
  4 juli 2018
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Har ni skaffat licens för uthyrning eller struntat i det?

  Hyr själv ut min lägenhet till och från. Har främst hyrt ut under längre perioder men även då och då under någon vecka.

  Läst många artiklar som tyder på att skattemyndigheten hittills lagt mest krut på kontroll av boenden med befintlig licens och slagit ned på detaljer såsom ex felaktigt angiven referens för licens osv

  När jag kollar på ex blocket ser jag att det bara är ett litet fåtal boenden som i sina annonser anger referensen för licensen. Antar att de flesta struntat i att skaffa licens?

  Vet inte riktigt hur jag ska göra angående detta. Kanske blir det mer problem om jag gör rätt?

  Är det någon som vet vad bötesbeloppen kan vara för en privatperson? Finns det några fall hittills i Malagaregionen för privatperson som hyrt ut olagligt utan licens?

  Bötesbelopp på upp till 150 000 EUR som anges och hänvisas till lite överallt lär ju inte gälla för en vanlig privatperson
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  98
  Mottagna gillanden:
  24
  Hej, har själv skaffat licens via uthyrningsfirman Teamstar som fixade det för 60 euro om jag inte minns fel, dom hade det naturligtvis som krav (lägenhet i Nerja). När det gäller bötesbeloppen vet jag inte hur mycket som är rimligt att anta att det slutar på om man åker fast, vad jag känner är i alla fall att jag inte vill hamna i den sörjan som jag misstänker att det är. Har du inte licens antar jag att du inte heller betalar skatt på intäkterna vilket jag antar är ett allvarligare brott som kan leda till större problem. Har dock själv inte stött på eller hört om någon som åkt dit så vad den procentuella chansen att man åker dit är kan jag inte sia om. Tar gärna emot info angående detta.
   
 4. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  479
  Mottagna gillanden:
  423
 5. Emmisdemmis

  Emmisdemmis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  18 mars 2013
  Inlägg:
  259
  Mottagna gillanden:
  31
  Hej,
  Har också licens, sedan ca 2013.
  Inga konstigheter hittills.
  Betalar också skatt, inte svårt det heller, deklarerar till min jurist på ett excelark en gång i kvartalet.

  Bor på Costa Blanca och nu sa min uthyrningsfirma att register ska kontrollköras. Känns bäst att göra rätt. Fick även veta att du behöver licens om försäkringen ska gälla när du hyr ut.
  Har haft flera fel och ingen självrisk! Spanien är ganska fantastiskt. Och OT Mojito för 4€!
  Glad sommar,
  Hälsar Emma
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Två st fina erbjudanden

  1. Airbnb
  Airbnb.se får du 360 kr i rabatt på din första bokning av boende, och 135 kr att använda för en upplevelse värd 455 kr eller mer om du går via vår länk. Om du istället vill hyra ut din egen bostad kan du använda denna länk till Airbnb.se

  2. American Express SAS Eurobonus
  Få 10 000 poäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 10 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. RobertJ

  RobertJ Ny medlem

  Blev medlem:
  4 juli 2018
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Tack för alla intressanta inlägg.

  Jo jag deklarerar mina hyresintäkter varje kvartal samt såklart den årliga deklarationen.

  Jag gör fö detta själv då det inte är några som helst konstigheter. Förstår inte meningen med att betala för detta, om man behärskar språket bra.

  Jag har alltså inga problem med att betala skatt för uthyrningen. Det är ju fö inte speciellt mycket skatt.

  Problemet är den nya, i mitt tycke extremt klumpiga och komplicerade hyreslagen. Inte minst kravet om att du ska anmäla samtliga hyresgäster till polisen! Hotellobbyn har verkligen lyckats driva igenom alla sina önskemål

  Vad gäller skatt är det som ni säkert vet skattemyndigheten som ansvarar för. Vad gäller licens för uthyrning av turistlägenheter är det Junta de Andalucia.

  Det verkar som att de inte ännu har kommit igång med kontroller av ej registrerade bostäder utan mest fokuserat på att slå ned på diverse olika utyrningstjänster samt på detaljer för dem som försökt göra rätt enligt den nya hyreslagen.

  Vore intressant att veta vad ev. bötesbelopp kan bli om man betalar skatt för uthyrningen men inte registrerat boendet som turistlägenhet.

  Vore väldigt intressant om någon med specialistkunskaper ville göra något inlägg.
   
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.226
  Mottagna gillanden:
  1.009

Dela sidan

Laddar...