långtidshyra

Diskussion i 'Nerja' startad av Clizzy, 30 april 2015.

 1. Clizzy

  Clizzy Ny medlem

  Blev medlem:
  29 april 2015
  Inlägg:
  2
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej alla svenspannar! Vi är ett pensionärspar som tänker hyra ett hus på landet nära Nerja för att prova på. Vi har tänkt ett år till att börja med och under tiden leta efter drömstället som vi ska köpa. Så om ni vet något hus att hyra hör av er här önskemål 2 sovrum och viktigt pool. Inte inne i någon stad. Tack på förhand M.V.H. Bosse
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, resor och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  Hej Clizzy.

  Bästa sajten för hyra i Nerjatrakten är denna .

  http://mynerja.com/rentals/nerja-long-term-rentals/

  Där finns de flesta mäklare med. Räkna med att de flesta långtidshyror i Spanien är på 11 månader. Det gäller alltså andra regler för längre hyror vilket inte alltid är så positivt för ägaren/uthyraren.

  Göran
   
 4. Ulf Nerja

  Ulf Nerja Medlem

  Blev medlem:
  1 september 2016
  Inlägg:
  134
  Mottagna gillanden:
  9
  Man kan nu...säga att skiljelinjen mellan korttidsuthyrning och långtid, går vid två månader.
  Så 11 mån....är mest en myt...skröna etc.
  Iom den nya lagen om korttidsuthyrning...så gäller den uppvid hyra upp till två månader. Längre hyrestider tar en annan lag över. Och hyr man ut längre än två månader...kan hyresgästen bo kvar längre....förutsatt att hyra betalas etc. Så tänk på vilken hyra ni tar ut!
  Ni kan bli sittande med hyresgästen i tre år!
   
 5. erkki

  erkki Känd medlem

  Blev medlem:
  26 september 2014
  Inlägg:
  1.034
  Mottagna gillanden:
  122
  Hej jag tror inte att 11mån är mest en myt...skröna och hyr man ut 2månader till samma person så behöver man inte registrera boendet
   
 6. Ulf Nerja

  Ulf Nerja Medlem

  Blev medlem:
  1 september 2016
  Inlägg:
  134
  Mottagna gillanden:
  9
  Det är MER ÄN...två månader. Exakt två månader...så gäller den nya lagen om korttidsuthyrning!
   
 7. John Evans

  John Evans Ny medlem

  Blev medlem:
  24 november 2018
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
 8. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.481
  Mottagna gillanden:
  447
  Finns mycket felinformation om "làngtidsuthyrning" och "korttidsuthyrning". Först och främst sà finns det inget som heter vare sig làng, eller korttiduthyrning. Det finns idag 3 olika sätt att hyra ut sin bostad pà;

  - Som primär bostad. (Arendamiento de vivienda) dà hyr du i MINST 3 àr, sàvida inte hyresgästen vill gà tidigare. Spelar ingen roll om du hyr ut i 1 mànad eller 11. det är vad som stàr i ditt kontrakt fràn början.

  - Som bostad som ej används som primär (uso distinto a vivienda) Detta är om du hyr ut tex över hela sommaren till en sommararbetare etc. Det som gäller ska stà i kontraktet. Det finns ingen minimum eller maximum tid, Du behöver inte heller ha reception, städning etc etc.
  Dessa 2 är reglerade i den spanska lagen om uthyrning (LAU)

  - Som turistlägenhet. Denna ska uppfylla vissa krav och màste registreras eller ej beronde pà region. Denna form av uthyrning finns inte med i LAU utan den regleras av varje region, vilket gör det hela ännu mer komplicerat med tanke pà att det finns 17 olika regioner i Spanien och x antal Kommuner där varenda en har sina regler... Ungf är som att spela fotboll med 17 olika domare och där varje domare har sin syn pà vad som är straff och vad som är offside. För att ställa till det ytterligare har du turistboende, semesterboende och boende i privatbostad. Alla med olika krav. Tex i Andalusien, sà fàr turistboende INTE överstiga 45 dagar, men om det är semesterboende är det 2 mànader som gäller. medans i Cataluña sà är det 31 dagar för semesterboende. I Murcia snackas det om en begränsning, men varken jag själv eller alla jag pratat med har sett nàgot där det stàr specificierat.

  Sà ska ni hyra ut, är mitt ràd att ta kontakt med nàgon som vet precis vad som gäller i din region OCH i din kommun.
   

Dela sidan

Laddar...