Hyra ut, vad kan man räkna med i intäkt

Diskussion i 'Torrevieja' startad av emmilluuu, 8 augusti 2017.

 1. emmilluuu

  emmilluuu Ny medlem

  Blev medlem:
  8 augusti 2017
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej, vi funderar på att köpa en lägenhet i/utanför Torrevieja med 2 sovrum, pool och max 1km från stranden. Tanken är att hyra ut den när vi inte är där för att finansiera en del av räntor/avgifter. Någon som har erfarenhet av uthyrning och vad man kan förvänta sig att dra in per år utan att kalkylera några fantasisummor? Har tänkt att låta en firma hjälpa oss med allt kring uthyrningen så att det inte blir en massa jobb för oss.
  Tacksam för er input. //Emelie
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Få 1 bonusnatt efter 10 bokade nätter med Hotels.com™ Rewards.
  • Momondo.com - Jämför alla flygbolag och hitta det flyg som passar er bäst.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.291
  Mottagna gillanden:
  244
  Kan variera väldigt mycket. beror ocksà pà om du ska hyra ut pà sommaren eller vintern. En tumregel mànga brukar köra med är att du fàr in ungf lika mycker i veckan pà sommaren (jul/aug) som du fàr i mànaden pà vintern. Min brorsa hyr ut sitt radhus i en urb. uppe pà Gran Alacant, men endast till vänner och bekanta. 3 sovrum, pooler, tennisbanor etc. och han fàr ca 6-7 veckor uthyrt fràn maj- sept. och 8-10 veckor oct-maj, nu vet jag inte vad han tar, men om du har ett liknande omràde i Torrevieja kanske du kan fà ca 3500€ om àret. (räknat pà 350€ i veckan x 8 samt 400e i mànaden x2) vilket täcker gott och väl dina föreningsavgifter samt fastighetskatten.. Nu finns ju iofs inte utgifter eller skatter med i beräkningen.
   
 4. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  87
  Mottagna gillanden:
  20
  Kör du uthyrare och skattar så kan du räkna med ca hälften kvar netto. I min värld så genererar uthyrarna väldigt dåligt med veckor, kör numera helt själv. Fokuserar man dessutom på högsäsong så finns det ingen anledning att låta uthyrarna ta 20% av en intäkt som du förmodligen får in ganska enkelt själv. Oavsett om du har uthyrare eller inte så blir det en hel del jobb, om inte det är lockande så kanske ni skall tänka en gång till.
   
 5. emmilluuu

  emmilluuu Ny medlem

  Blev medlem:
  8 augusti 2017
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  @Ricber tack för input. Har du någon som hjälper dig med nycklar o städ då bara? Vad tar de i jämförelse med de 20% som du nämner?
   
 6. emmilluuu

  emmilluuu Ny medlem

  Blev medlem:
  8 augusti 2017
  Inlägg:
  3
  Mottagna gillanden:
  0
  @Ricber en fråga till, du behöver inte svara exakt men ungefär vilka summor pratar vi om att man kan få in?
   
 7. Ricber

  Ricber Medlem

  Blev medlem:
  6 maj 2015
  Inlägg:
  87
  Mottagna gillanden:
  20
  Vi sköter nycklarna via nyckelskåp med kod och i tillägg ett företag som städar och rycker ut om det blir problem. Städning och tvätt brukar hamna på 80-90 euro per tillfälle (med kvitto), går säkert att lösa billigare vid sidan av. När det gäller intäkter så tror jag det skiljer väldigt mycket beroende på var man befinner sig i Spanien, läge, standard på lägenhet etc. Själva har vi lägenhet i Nerja och jag får intrycket att möjligheterna att hyra ut där är bättre än på en del andra platser men det är bara en känsla, finns säkert bättre ställen oxå, samtidigt är fastighetspriserna högra och därmed kostnaderna. Hos oss kalkylerar vi med 100% beläggning juli-aug, något sämre juni och september. Resten av året sämre men med tur kan man få in longstay över vinterhalvåret men till en betydlig sämre intäkt. Några summor vill jag inte spekulera i då det beror på lägenhet samt hur mycket arbete man är beredd att lägga ner.
   
 8. Nimo

  Nimo Medlem

  Blev medlem:
  5 mars 2013
  Inlägg:
  82
  Mottagna gillanden:
  8
  Gå in och titta på Mas Amigos och de olika område i Torrevieja vad de tar för olika lägenheter låg och högsäsong.
   
 9. Los Suecos

  Los Suecos Aktiv medlem

  Blev medlem:
  2 mars 2015
  Inlägg:
  259
  Mottagna gillanden:
  67
  Tror att det varit speciellt hårt tryck i sommar. Vi blev uppringda utav en av de största mäklarna i Altea i slutet av juli som erbjöd oss 1500 Euros/veckan eller 6000 Euros för månaden augusti. Allt förskottsbetalt samma dag om vi accepterade.

  Vi har en mindre finca boyta ca. 260 m2, med 3 sovrum, 3 badrum och pool.

  Nu tackade vi nej, men visst finns det pengar att tjäna under högsäsongen.
   
 10. Sharky

  Sharky Aktiv medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  964
  Mottagna gillanden:
  103
  Torrevieja har ett stort överutbud , inga garantier om intäkter. Köp inget som ni inte klarar av utan uthyrning.
   
  erkki och Los Suecos gillar detta.

Dela sidan

Laddar...