Goda nyheter för Kanarieöarna

Diskussion i 'Teneriffa' startad av SolenLyser, 28 maj 2017.

 1. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  De som bor på Kanarieöarna är ultraperifiera i förhållande till dem som bor på det spanska fastlandet. Därför får öborna 50% rabatt på resor till fastlandet och mellan öarna. Från den 1 januari 2018 blir rabatten 75%. Staten bidrar med 50% och Kanarieöarna själva med 25%. Det tycks också som att man kommer att plocka bor ”solskatten” för dem som själv producerar sin energi. Det skulle dock bara gälla Kanarieöarna, Balearerna, Ceuta och Melilla enligt energiminister Ávalo Nadal. På denna resa till Zaragoza fick vi således 50% rabatt på flygresan.

   
  Last edited by a moderator: 4 juni 2017
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Svenne Apelsin

  Svenne Apelsin Aktiv medlem

  Blev medlem:
  21 oktober 2016
  Inlägg:
  192
  Mottagna gillanden:
  75
 4. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.138
  Mottagna gillanden:
  962
 5. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Solskatten i Spanien blev ett dråpslag för den sektor som sysslade med förnybar energi. Värst drabbade var de som redan investerat i större solpanel-anläggningar och som räknat med en vinst på sikt. Uppträder vinsten först efter 25 år är solpanel-anläggningen uttjänt och måste bytas ut - en ren förlust! Vi får väl se vad som händer när molnen skingrats. Byråkratin i Spanien har många kvarnar som kan mala ner vinsten för dem som vill satsa på sol-el och elbolagen vill inte se sina intäkter minska.
   

Dela sidan

Laddar...