Giftormar i Spanien?

Diskussion i 'Djur & Natur' startad av erik88, 10 juli 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. erik88

  erik88 Ny medlem

  Blev medlem:
  12 januari 2008
  Inlägg:
  22
  Mottagna gillanden:
  0
  Har sett en orm nu två dagar i rad i en vattenkanal mitt i stan här i Zaragoza :eek: !! Den simmar omkring runt ett vassparti i kanalen mitt bland alla fåglar, den var brun med lite svag svart teckning på, samt ganska så lång, svårt att bedöma hur lång, även fast jag bara var ca 3 meter ifrån... nån som vet mer om vilken sort det kan tänkas vara samt om det är en giftorm eller ofarlig sort?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. HåkanP

  HåkanP Ny medlem

  Blev medlem:
  23 februari 2008
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  0
  ormar i spanien

  Det finns ganska exakt 13 olika sorters ormar i Spanien ,där 5 av dessa anses giftiga
  Seoane's viper (Vipera seoanei - víbora de Seoane)
  Asp viper (Vipera aspis - víbora áspid)
  Snub-nosed eller Lataste's viper (Viborade lataste - vibora hocicuda)
  False smooth snake (Macroprotodon cucullatus - culebra de cogulla)
  Montpellier Snake (Malpolon monspessulanus - culebra bastarda or de Montpellier)
  Seoan´s viper finns i Galicien, Leon och på Cantabrian kuststräcka samt Baskien. Den absolut vanligaste ormen i Spanien är "Lataste's viper" och finns i stort sett i hela spanien, Den är grå, dock ganska så kort, ca 50 cm har ett triangulärt huvud och ett sicksackmönster på ryggen (som den svenska huggormen). Den lever i torra, gärna klippiga områden. De andra två sorterna är inte så farliga men man måste se upp för den 2 meter långa Montpellierormen, den är blå med vit mage och kan vara ganska så ettrig vad jag har hört men mindre farlig än huggormarna (vipers) ovan.

  Tillbaka till din fråga, skulle först ha sagt att du såg en Lataste´s huggorm om det inte vore för det att du såg den i vattnet, och så vitt jag vet så skyr de vatten och gillar bara torra områden!? :) Men skickar med en bild på en sådan:
   

  Bifogade filer:

 4. Spaninvest

  Spaninvest Ny medlem

  Blev medlem:
  10 januari 2008
  Inlägg:
  38
  Mottagna gillanden:
  0
  spanska ormar i spanien

  intressant läsning om detta HåkanP, har bott i spanien ett tag och aldrig sett en faktiskt.. bara ödlor! Såg här att de hittat ett hus full med ormbon... :( inte så kul.. den stämmer ju in på en av sorterna, 2 meter lång ;:;: !!!

  http://www.sydkusten.es/engine.php?sectionId=11&articleId=10763
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...