Gated community?

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av SunTrip, 8 september 2017.

 1. SunTrip

  SunTrip Ny medlem

  Blev medlem:
  8 september 2017
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Hur fungerar det i Spanien? Har läst att det är mycket inbrott och man råder folk att sätta upp galler runt dörrar och fönster. Antar att det är skillnad från områden och städer emellan, men om man inte känner till vilka områden som är säkrare än andra räcker det då med dessa galler ni som är insatta? Eller finns det gated community i Spanien? Och är det en nödvändighet där nere anser ni?

  Hur bor ni själva?
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Ska ni boka flyg eller hotell så vill vi rekommendera följande tjänster:
  • Flytta till Spanien - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad).
  • Hotels.com - Sök och jämför hotell i Spanien. Få 1 bonusnatt efter 10 bokade nätter med Hotels.com™ Rewards.
  • Momondo.com - Jämför alla flygbolag och hitta det flyg som passar er bäst.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Sharky

  Sharky Aktiv medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  989
  Mottagna gillanden:
  113
  Vi har inhägnat men ingen vakt. Det första vi gjorde var att sätta galler för fönster och dörrar. Känns tryggt när man inte är närvarande hela tiden.
   
  erkki gillar detta.
 4. ErikGB

  ErikGB Ny medlem

  Blev medlem:
  14 augusti 2017
  Inlägg:
  4
  Mottagna gillanden:
  0
  Allt beror på vad du har i huset

  Vi bor i hus med mur i vanligt villaområde utan vakter.
   
 5. Canopus

  Canopus Medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  60
  Mottagna gillanden:
  47
  Du hittar knappt ett hus eller en lägenhet nära markplan längs kusterna i Spanien som inte har galler för fönster och dörrar. Hur det är i andra delar av landet känner jag inte till. Men förklaringen tror jag är väldigt enkel. Eftersom så många bara bor i sina bostäder under en del av året i dessa områden blir sannolikheten för inbrott större, eftersom risken för upptäckt blir mindre om bostaden står tom. Om sedan alla ens grannar har galler för dörrar och fönster blir man naturligtvis mycket mer exponerad om man själv saknar sådana detaljer. Skyddsgaller kan dessutom vara en försäkringsfråga.

  Jämför med Sverige där nästan alla som har ett hus eller lägenhet bor där året om och där majoriteten av inbrott sker under semesterperioden när folk tillfälligt är bortresta.

  Många urbanisationer är även gated communities, men jag tro inte att man självklart kan förutsätta att bostäder innanför muren inte behöver galler. En erfaren inbrottstjuv hittar ändå alltid ett sätt att slinka in och ut. Inte alla gated communities har vakter, en del har det bara under en period av året och så kallad tailgating är populärt.
   
  Sharky och erkki gillar detta.

Dela sidan

Laddar...