Gasfaktura

Diskussion i 'Torrevieja' startad av JennyT, 31 mars 2020.

 1. JennyT

  JennyT Ny medlem

  Blev medlem:
  31 mars 2020
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  3
  Hej!

  Jag har en lägenhet i Torrevieja och för ca 1 år sen kom en person från Endesa/Energia och jag skrev på kontrakt med dem för naturgas. Det skulle kosta 1,5 euro/mån de månader jag inte är där och annars skulle det kosta för den gas jag använder. Det visade sig att de ljög. Jag har betalat 35 euro/mån trots att ingen har varit hemma i Torrevieja. Jag har ringt och pratat med både Endesa och Energia men de skyller ifrån sig ochoch varandra. Till slut fick jag iaf hjälp med att avsluta kontraktet. Nu har de skickat en slutfaktura på 485 euro för gas som jag inte har använt. Vi (jag och min kontaktperson som pratar spanska) har ringt och mejlat dem och bestred fakturan som inte är riktig. Jag har kvar gasmätaren hemma som de vägrar komma och hämta. Jag har använt 57 kw gas och betalat för 63 kw. Endesa/Energia vill ha betalt för 391 kw. Därför undrar jag om någon vet hur jag ska göra för att polisanmäla dem för bedrägeri eller om nån har ett annat förslag om hur jag ska handskas med detta.

  Jag vill även passa på att varna er andra från att skriva kontrakt för naturgas med dessa företag.

  Ursäkta för det långa inlägget.
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Gyllis

  Gyllis Känd medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  415
  Mottagna gillanden:
  503
  Felpost
   
  Last edited: 9 april 2020
  Rune Sten gillar detta.
 4. Peztis

  Peztis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  23 januari 2012
  Inlägg:
  794
  Mottagna gillanden:
  112
  Har du inga papper på priserna när kontraktet skrevs?
  Om det är via telefon så kan du kolla med dem om samtalet finns inspelat, minns till exempel om när jag skrev kontrakt med Movistar så spelade de in kontraksdelen och man skulle säga vem man var och att man godkände detta. Man ska ha rätt att få det inspelade samtalet tillsänt sig.

  Dessutom, har du kollat att det är rätt adress? Vår adress är felaktig hos elbolaget för vår tomt fanns inte i den urpsrungliga planen så det kan ju vara så att ni får grannens? Värt att kolla, alla fall.

  Folk brukar ju koppla in sig på andras el, kan man koppla in sig på annans gas, tro?
   

Dela sidan

Laddar...