Framtidens miljöhus finns på Teneriffa?

Diskussion i 'Teneriffa' startad av SolenLyser, 26 mars 2010.

 1. SolenLyser

  SolenLyser Guest

  Denna vecka har allmänheten haft tillträde till 25 "miljöhus" på Teneriffa. Satsningen är resultatet av en internationell tävling där arkitekter från hela världen lämnat sina bidrag.

  När alla husen är färdigställda kommer man att kunna boka in sig under kortare tid för att kunna prova att bo 100% ekologiskt. Varje hus är självförsörjande med på el och varmvatten. Husen ventileras antingen via kanaler under husen eller under takpannorna.

  Vissa hus har växtlighet på taket för att via fuktigheten skapa kyla. Ett annat sätt att skapa svalka är att låta vatten strömma öppen i kanaler - som i Alhambra, Granada.

  Jag fångade några intryck med min digitalkamera:

  YouTube - ITER 2010 VIVIENDAS BIOCLIMÁTICAS
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. hanna

  hanna Ny medlem

  Blev medlem:
  8 december 2008
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  0
  va spännande det låter. kul med innovativa ideér när man använder naturens egna resurser och material. ;;;)
   

Dela sidan

Laddar...