Flytt till Spanien från Asien, Ej folkbokförd i Sverige,problem?

Diskussion i 'Flytta till Spanien' startad av Christer Viberg, 3 augusti 2019.

 1. Christer Viberg

  Christer Viberg Ny medlem

  Blev medlem:
  3 augusti 2019
  Inlägg:
  1
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej hej
  Så undrarom någon har erfarenhet av detta? Jag funderar på att flytta från Thailand till Spanien, har varit utskriver från sverige de sista 10 åren eller mer. Jag kommer att sätta upp ett litet företag i Spanien , jobbar med online projekt så har inkomst och har visst kaptial kontant när jag kommer plus några bankonto från Thailand så kan försörja mig själv. Men behövs det några dokument från Sverige för att få tillgång till sjukvård etc? Svårt få dokument efter så mång år kanske men hoppas någon har gjort något liknaden. Annars hoppar jag på planert och löser problemen där när de dyker upp :)
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på ekonomifokus@gmail.com.
 3. Katt arina

  Katt arina Känd medlem Staff Member

  Blev medlem:
  21 februari 2016
  Inlägg:
  471
  Mottagna gillanden:
  419
  Om du är svensk medborgare och har ett svenskt pass ska du söka uppehållstillstånd hos polisen i Spanien om du tänkt stanna mer än tre månader. För att få uppehållstillstånd krävs, utöver att du är medborgare i ett Euland, att du kan uppvisa egen försörjning eller tillräckliga medel för egen försörjning.

  Dessutom måste du visa att du omfattas av en sjukvårdsförsäkring.
  Du omfattas inte av den svenska sjukvårdsförsäkringen eftersom den bygger på var du är bosatt, inte var du är medborgare (om du inte uppbär svensk pension och får intyg från Sverige på detta). Du kan omfattas av den spanska sjukvårdsförsäkringen om du har löneinkomst eller eget företag med inkomst så att inbetalningar görs till allmänna sjukvårdsförsäkringen. Om du inte har någotdera måste du uppvisa en tecknad privat sjukvårdsförsäkring.

  Du hittar mycket info på sidan Europa.eu
   
  Svenne Apelsin, Johann, DiBo och 1 annan gillar detta.

Dela sidan

Laddar...