Flytt till kusten

Diskussion i 'Presentationer!' startad av goranwint, 1 februari 2014.

 1. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  För eventuellt intresserade har vi nu flyttat ner från Mijas Pueblo till Estepona.

  Jag har ju tidigare skrivit mycket positivt om det underbara bylivet/vänliga människorna uppe i bergsbyn. Orsak nr 1 till flytten var önskan från min hustru att komma närmare stranden. Önskan att flytta växte enormt när vi upptäckte att vi bodde 50 meter från den arenadiscoanläggning som användes under Mijas Feria i höstas. Hela sommaren har det varit svårt att sova pga. Mijas Noches, tisdag, torsdag och lördag. Som gammal musiker och musiklärare älskar jag musik, och skulle uppskatta både gammal och nyare spansk musik. Men Icke! Det som i programmet kallades för "Latin dance" var vanlig Eurodisco med en fet kärring som ledde de unga framför scenen och drog på mer volym för var timme. Turistvänligt? Tror knappast det! Skillnad nere i Fuengirola där borgmästaren förbjöd allt utom spansk musik.

  Visst hade vi kunnat flytta lite längre upp i byn, men som sagt, STRANDEN! Men vi älskade verkligen de människor som vi träffade dagligen, de flesta spanjorer.

  Vår önskelista på lämplig lägenhet att hyra för en rimlig summa, 450 Euro, var ett monster med motsägande önskemål. Lugn och ro-men inte tråkigt och dött. mm. mm. Vi lyckades få hyra en ático på Avenida España. Ett litet hus ovanpå en sexvåningsbyggnad vid stranden. Vardagsrummet har fönster/terassdörr med utsikt åt två håll. Marbella längst till vänster och Afrika/Gibraltar till höger. Jättebalkong. Vissa kvällar ser vi t.o.m. ljusen från hamnen i Ceuta. Den spanska enklaven i Marocko.

  Flytten gick som sagt bra. Telefon/internet via Telefonica fungerade över all förväntan! Jag lyckades beställa flytt (Google translate) via internetsupporten, och några dagar före flytt ringer en montör och frågar när vi är framme den dagen (tror jag. Han kunde bara spanska) Kl 10 kommer han och fixar allt på en kvart. Ingen kostnad för flytten (Tack för det Televerket) Bra täckning här också. 9MB/sek på ett upp till 10-abonnemang. Stabilt också Pingtid på ca 60 msek och jitter på 2.

  Inköp av ugn och gasestufa fixat. Äntligen lite värme! Att Estufan kräver bra ventilation är inget problem i denna lägenhet med många skjutfönster. Varmvattenberedaren fixad av tekniker andra dagen eftersom den var svårstartad. Den är av äldre typen där man tänder en liten pilotlåga. Sedan låter det som om allt exploderar när man vrider på varmvattnet. Men varmt blir det! Givetvis gasspis som vi tackar för. Jag menar att vi är matglada och föredrar att laga mat på gas.

  Detta var en liten, liten reseberättelse (70 km, men ändå)

  Vi får väl återkomma när det blir badväder (än så länge bara hunden)

  Göran i Esteponathumb
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 3. A-Lotta

  A-Lotta Medlem

  Blev medlem:
  21 augusti 2009
  Inlägg:
  396
  Mottagna gillanden:
  13
  Skönt att ni slippper att frysa;:;;)

  Har lite paniiik när det gäller gasspis. Förmodligen en vanesak. Kommentarer från andra??
   
 4. Helen1

  Helen1 Känd medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  660
  Mottagna gillanden:
  271
  Hej Göran!

  Det låter som om allt är bra so far!
  Hoppas ni har "hittat hem".
  /Helen
   
 5. goranwint

  goranwint Seniormedlem

  Blev medlem:
  4 juli 2008
  Inlägg:
  1.197
  Mottagna gillanden:
  9
  Ska erkänna att det var lite nervöst första dagen med all gas. Spisen funkar jättebra, så fort man har lärt sig att dra ner lågan utan att den dör. Annars bränner men lätt den stekta potatisen.
   
 6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Ett bra erbjudande

  American Express SAS Eurobonus
  Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
  Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
 7. Abuela60

  Abuela60 Ny medlem

  Blev medlem:
  4 augusti 2013
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  0
  Hej Goranwint ! Jag vet absolut inte om detta meddelande når dig eller någon annan på Forumet. Jag har inte ännu fattat hur man skriver ( var man skriver ) om man har en fråga och vill nå alla på forumet som vill svara. har försökt genom att gå till huvudrubrikerna och knappat fram t.ex "leva o bo i Spanien ", som skulle passa bra för min fråga. Jag vill alltså ställa en fråga om erfarenheter och synpunkter om flyttransporter till Benalmadena från Sverige. Det finns så stort utbud men kan ju inte veta vem av dem är seriös men samtidigt förmånlig. Hasta Luego !
   
 8. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  8.313
  Mottagna gillanden:
  1.050
  Hej Abuela!

  Om du går in i en kategori som tex "Flytta till Spanien" eller
  " Leva och Bo" eller annan kategori så står det Ny tråd ovanför
  alla trådar i kategorin.
  Där kan du klicka upp en ruta att börja skriva i thumb

  Om du letar efter gamla info:n - det finns många på det 5 år
  gamla forumet - så gå till SÖK längst upp i svarta raden så kan
  du skriva in nyckelord antingen i inlägg el ämnen.

  Chao P :sol:
   
 9. rinconada

  rinconada Känd medlem

  Blev medlem:
  6 oktober 2010
  Inlägg:
  3.875
  Mottagna gillanden:
  217
  Tack för det Göran! Roligt att läsa. Och grattis till ert nya tjäll!
   

Dela sidan

Laddar...