Är det någon på detta forum som känner till om det finns någon spansk motsvarighet till den svenska filmjölken? Vad heter den i så fall? Samma eller liknande bakteriekultur? Se Wikipedia.think Anders
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Pà carrefour har de en yogur som hàller samma konsistens, men den smakar inte riktigt likadant. Kommer inte ihàg vad den hette men den kom i en 1l glasflaska... Efter att ha läst din wikipedia länk. kan det ha varit kefir...
Finns ingen filmjölk i Spansklandet med samma kultur. Bara smaker på youghurt kan vara ganska lika Chao/ P
Naturell osötad yoghurt får duga för mig. Kan blandas med lite grädde för att få en mer filmjölkig konsistens. Eller skall du baka bröd? Det blir ungefär samma med Yoghurt. På Mallis med alla tyskar kanske man kan hitta schwedenmilch? Skall kolla lite extra när jag handlar nästa gång.
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
För några år sedan dök det upp en filmjölk på Mercadona, jag tror den tillverkades i Litauen. Mycket god! I kyldisken fanns också färsk mjölk från ett mejeri på norra Teneriffa. På grund av kort hållbarheten såg vi ofta hur massor av mjölpaket rensades bort. Filen rensades bort av köparna, veckoleveransen kunde försvinna på några minuter. Efter ett tag försvann produkten från hyllan. Jag rinde därför produktutvecklaren på mejeriet på norr och berättade om den stora efterfrågan på filmjölk. Borde inte mejeriet satsa på en produkt med stor efterfrågan och lång hållbarhet? ”Experten” svarade att ”Det är bara turister som köper filmjölk.” Mitt intresse att tala med denna man svalnade hastigt då jag vet vad Teneriffa lever på.
I den AlCampo-affär som vi brukar handla i, säljer de Kefir av getmjölk... Märke "Yaranza", i glasflaskor, som smakar ganska likt den klassiska svenska filen.
Vet ej om detta är intressant men jag har bakat filmjölkslimpa både på yogurt och på filmjölk och det är verkligen skillnad . Köpte filmjölk hos svenska affären nedanför Merkadonan vid avenida Paris - ( på väg mot la mata )
Känner bara till svenska affären i Scandinavian center, skulle bli glad för närmare adress. MEN sen finns ju norrländska varianten med långfil från Norrmejerier, som man kan sätta täte på. Den lär man får vänta med tills man återvänder .... sorgligt nog
Det finns tre skandinaviska affärer som jag känner till: Den nedanför Torre Marinas lilla centrum på Calle Enas nr 1, Matboden (Mot La Mata) Calle La Loma 37-39 i Gallerían (Skand Centrumet), entrén på uppsidan på Los Gases Och bredvid Gallerian finns den norska affären Scandigo som har svenska varor. C/ Fuensanta 54. P thumb
Av. Gregorio Marañon 54 Av. Alfredo Nobel 145 Två finska affärer som har skandinaviska produkter. Båda fanns i juli i år. Vet inte om de har stängt portarna sen dess...
https://www.google.se/maps/@37.9930...!1e1!3m2!1shXQn16xqViYZfPyDu6g5fA!2e0!6m1!1e1 https://www.google.se/maps/place/Av...s0xd63075f3964a001:0xfce2b7820625e04e!6m1!1e1
Varför inte pröva de svenska Amerika utvandrarnas kneppet att överföra bakteriekulturer från svenska produkter såsom filmjölk etc. så att de tom klarade en lång havsresa Man doppar en ren bomull bit (av mans näsduks storleken) i filmjölk i Sverige, torkar den i solen, lägger i brevet och skickar i väg. På platsen i utlandet lägger man det i en opastoriserad (viktigt!) mjölk och behandlar som gammaldags filbunke. Och så får man filmjölk. När vi flyttade till USA (i början av 80-talet) saknade min Norrlänning till make sin långfil och då prövade jag det kneppet. Det gick ett tag, men sen slarvade vi tyvärr kulturen, men Karl-Eric hann att vänja sig vig jogurt.
Hej kan man göra samma sak med vispgrädde .många saknar vispgrädde har jag läst men jag är som din make saknar långfil
Vispgrädde är ju "färsk", ingen "kultur"mjölk, så det går ju inte... Smaken på den beror ju mest på korasen och vad korna äter, precis som all färsk mjölk. (Om den sen är UHT-pastöriserad, så förändrar det också smaken.) Gräddfil, möjligen, skulle väl gå att göra något liknade med, men inte vispgrädde.