Elektroniska fakturor och skattemeddelanden

Diskussion i 'Nerja' startad av Jonke, 10 januari 2018.

 1. Jonke

  Jonke Ny medlem

  Blev medlem:
  9 mars 2016
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  5
  Hej!
  Det här med att få pappersfakturor och skatteinbetalningsanmaningar i brevlådan i Nerja är ju ingen höjdare om man, som vi, bor ca 45 veckor i Sverige. Vad gäller el- (Endesa) och vattenräkningarna (Aguas de Narixa) har vi iofs. autogiro men behöver ändå räkningarna för att göra den kvartalsvisa uthyrningsdeklarationen (Modelo 210). Nu har jag lyckats skapa "mina sidor" hos dessa leverantörer och kan ladda ner fakturorna här hemifrån. Vill passa på att tipsa om det:

  Aguas de Narixa (vatten):
  https://aqualiaonline.aqualia.es/aqualiaonline/?lang=EN-GB -> "Register here” längst ned på sidan
  Också tillgängligt via www.aqualia.com/en/web/aqualia-en/aqualia-online -> “Client Area”.

  Endesa (el):
  www.endesaclientes.com/homes/home.html -> “Customer Area”

  Däremot har jag inte lyckats hitta något bra sätt att elektroniskt få reda på när och hur mycket jag ska betala för de olika skatterna i Spanien. Jag tänker framför allt på IBI-, Patronato- och Basura-skatterna/-avgifterna. Är det någon som har något tips om hur man elektroniskt (utan att behöva vittja brevlådan i Nerja) kan få reda på det? (Har testat att gå in på länken https://portalweb.prpmalaga.es som angavs på en IBI Carta de Pago men lyckades inte komma vidare den vägen.)

  Alla tips mottages tacksamt.
   
  peterstockholmsweden gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, flyg och hotell i Spanien. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Sharky

  Sharky Känd medlem

  Blev medlem:
  28 februari 2011
  Inlägg:
  1.248
  Mottagna gillanden:
  233
  Dessa avgifter ser jag bara när de dras från min Spanska bank. Var räkningarna tar vägen vet jag inte. De kanske går till advokaten som jag ej använder längre.
   
 4. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  524
  Mottagna gillanden:
  113
  Det här blir inte något superbra svar men kanske hjälper det något. :)
  Vi har autogiro på rubbet.
  Basura (sophämtningen) har vi på vattenräkningen i vår kommun, Orihuela. Har du den tillsammans med IBI'n?
  Fixa autogiro på IBI'n på närmaste SUMA-kontor. De drar ungefär samma tid varje år och vi beräknar alltid med att det har gått upp något, så vi ser till att det finns tillräckligt på kontot när det börjar bli dags. Fr.o.m. i år hoppas jag att vi har lyckats fixa så det kommer notifiering mailledes.

  Det som går har vi e-faktura på som t.ex. el och vatten och kan, precis som du, logga in och se fakturor och förbrukning m.m.
  /Helen
   
  myramis gillar detta.
 5. Jonke

  Jonke Ny medlem

  Blev medlem:
  9 mars 2016
  Inlägg:
  29
  Mottagna gillanden:
  5
  Tack för tipsen Helen1!
  In Nerja administreras Basura av samma myndighet som sköter IBI (Patronato de Rcaudatión de Nerja). Jag tror jag får lov att besöka dem nästa gång vi är där för att höra om de kan ordna autogiro och/eller mejl-räkningar för de olika skatterna och avgifterna.
   
 6. Helen1

  Helen1 Aktiv medlem

  Blev medlem:
  16 juli 2012
  Inlägg:
  524
  Mottagna gillanden:
  113
  Det låter som en bra plan. Utrusta dig med både livrem och hängslen d.v.s. ta med NIE-papperet, passet, senaste pappersfakturan på IBI och en vatten- eller elräkning.
  /Helen
   

Dela sidan

Laddar...