David Beckham's law

Diskussion i 'Starta och driva företag i Spanien' startad av mixt, 22 december 2015.

 1. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  856
  Mottagna gillanden:
  197
  Saxar från Stefan Thomssons (Grant Thornton) nyhetsbrev om nya förmånliga regler för svenskar som arbetar i Spanien. Tolkar jag det rätt innebär det att svenskar anställda i Spanien betalar 24 procent i skatt.

  "Den 1 januari 2015 införde Spanien nya bestämmelser som innebär fördelaktiga villkor för svenskar som flyttar dit.

  Bestämmelserna som ska locka till sig utländsk arbetskraft kallas populärt "Beckham's law".

  Detta efter de skattebestämmelser som infördes 2007 i samband med att fotbollsspelaren David Beckham spelade för Real Madrid.

  Flyttar man till Spanien och är anställd där betalar man 24 % i proportionerlig löneskatt. Detta kan jämföras med skatten i Sverige som ofta är 57 %.

  Beckham's law innebär även att man inte betalar någon förmögenhetsskatt på tillgångar som finns utanför Spanien. Utländska kapitalvinster, utdelningar och räntor beskattas inte heller och kan skattefritt föras in i Spanien.

  Den låga skatten på tjänsteinkomster, noll procent skatt på utländska kapitalinkomster och ett skönt klimat gör landet till ett attraktivt alternativ. "
   
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. AFJ

  AFJ Medlem

  Blev medlem:
  25 augusti 2014
  Inlägg:
  80
  Mottagna gillanden:
  1
  Att jämföra en proportionell skattesats med en marginalskatt är direkt missvisande.

  Dessutom är det inte "ofta" som skatten är 57% i Sverige.

  Trodde aldrig jag skulle "försvara" våra svenska skatter! :)
   
 4. Pooh

  Pooh Känd medlem

  Blev medlem:
  15 april 2011
  Inlägg:
  635
  Mottagna gillanden:
  103
  DB's lag är ju bara tillämplig i väldigt speciella fall; typ just elitidrottare eller andra "experter", som oftast är i Spanien under en begränsad tid. (Även om de tog bort möjligheten för fotbollsspelare nu i januari i år, och den låga skatten är maximerad till de första 600000.) Lite på samma sätt som Svenska företag i vissa fall kan ta in utländska experter, och anställa med förmånliga skattevillkor.
  Lagen i Spanien säger att det är max 6 år man får använda detta alternativ.
  Man kan inte vara egenföretagare, utan måste ha ett anställningskontrakt med ett Spanskt företag, och skatten är sen 2012 24,75% på bruttolönen - inga normala avdrag kan göras. Tjänar man över 600000 så är skatten 45%.
  Om man har någorlunda normal lön, och normala avdrag, så är vinsten marginell eller ingen att använda denna skatt. (När jag kollar vad jag och frugan betalt i skatt senaste åren så ligger det ändå betydligt under 25% av bruttolönen. Till och med under 20%, om jag räknat rätt.)
  Man måste specifikt ansöka att få denna skatt, och bedömningen om man verkligen uppfyller kriterierna görs på individuell basis.
   
  Last edited: 23 december 2015
 5. max

  max Ny medlem

  Blev medlem:
  7 september 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  4
  Jag skulle heller aldrig lita på eller använda mig av Thomsson i något sammanhang. Mannen är en inkompetent nasare. Jag vet av egen erfarenhet !
   
  erkki gillar detta.
 6. max

  max Ny medlem

  Blev medlem:
  7 september 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  4
  Vidare så är inte den svenska rätten satt ur spel och lagen, från 2005, är endast för de superrika !
   
 7. max

  max Ny medlem

  Blev medlem:
  7 september 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  4
  När skall den där mannen sluta med sitt bondfångeri ?
   
  erkki gillar detta.
 8. max

  max Ny medlem

  Blev medlem:
  7 september 2017
  Inlägg:
  5
  Mottagna gillanden:
  4
  från Wikipedia följande citat: In November 2009 it was reported that the law was under review, and foreigners entering Spain after 1 Jan 2010 would not be able to benefit in the same way as previously.
  Denna länk skapades 2015 trots att Bs Law var satt ur spel ! Mannen sysslar med bondfångeri ! Således Mixt, avsluta din kontakt med honom, för det bästa å forumets vägnar !
   
  erkki gillar detta.

Dela sidan

Laddar...