Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Hej Eric, jag använder mig av följande uttryck. jäst = levadura fresca bakpulver = levadura en polvo lagerblad = hojas de laurel florsocker = azúcar en polvo eller azúcar glas vaniljsocker = azúcar de vainilla kolorit = colorante (så vitt jag vet finns endast gul colorante i Spanien som används till risrätter. Du kanske tänker på brun kolorit - sådan man använder i Sverige till brunsås. Tror inte det finns i Spanien) Hälsningar Ester på semester
Jag har aldrig sett potatismjöl i Spanien men använder istället Maizena. Det är liksom samma konsistens. Men du känner väl till att det finns skandinaviska affärer i Torrevieja? En ligger i Galerian på calle La Loma och en annan, Scandigo, strax brevid. De har alla slags skandinaviska varor men det är förstås ganska dyrt. Men du - du ska väl inte ställa till med storbak i den här värmen???
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
Har bott många år i Spanien, Monika. Jag är inte så förtjust i spanska bakverk (även om jag gillar spansk mat) så då har det blivit en del bakning, speciellt till jularna.
Vilken massa bra info det finns i deta forum. Förutsatt att man letar. Bakade semlor i veckan och visste att jäst heter levadura. Levadura en polvo hade man, torrjäst trodde jag. Ni kan tänka er hur bullarna blev! Men tack Ester, nu vet jag.
Måste göra en liten rättelse på det jag tidigare skrev. Maizena ger inte alltid samma resultat som potatismjöl. Märkte det när jag gjorde drömtårta - med maizena blir kakbotten inte så mjuk och porös som med potatismjöl. Kanske bättre använd vanligt mjöl. I såser fungerar dock maizena helt ok.
Hej Har ni svårt att hitta färsk jäst så finns det nu levadura de panaderia som fungerar till semlor och lussekatter, som svensk torrjäst. Fecula de patata, potatismjöl, är svårt att få tag i och jag vet inte om det är godkänt som livsmedel, man har det till att stärka textil med. Håller helt med om att maizenan inte duger i tårtbottnar och dylikt, efter 35 års lussefirande har det blivit en del bakande, men en del ingredienser får man be släkten ta med sig, som sirap och vörtbrödskryddor.