Att köpa bostad i Torrevieja

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Kjell Fohrman, 27 februari 2018.

 1. mixt

  mixt Aktiv medlem

  Blev medlem:
  3 november 2014
  Inlägg:
  832
  Mottagna gillanden:
  185
  Orsaken är enkel. Många av de svenska "meklar-nätverken" i Spanien erbjuder hela paketet av juridik och kontroll av fastigheten. Därmed behövs inte oberoende juridisk hjälp och det rådet finns då inte med i artikeln.
  Precis som Gyllis har jag arbetat i kvällstidningsbranschen (jag sysslade med redaktionellt innehåll) och vet jag hur det går till hur den här typen av artiklar produceras. Tillförlitligheten är noll.
   
  Sharky gillar detta.
 2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  Hej!
  Vi rekommenderar följande tjänster kring boende, resor och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär.
  Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

  PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på info@spanienforum.se.
 3. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  I torsdags kom jag ner igen för en ny vända. Denna gång stannar jag ett par månader (hem igen i början av december).
  Tycker dock att det nu fortfarande är väl varmt här nere - dagtid är det rätt jobbigt att vara utomhus.

  En sak lärde jag mig när jag kom ner denna gång - nämligen att INTE ha något i frysen och kylen när jag är hemma. Huvudsäkringen hade nämligen gått när jag var hemma (varför vet jag inte - några taklampor var sönder, men det funkade när jag satte i nya). Normalt sett hade det inte gjort något att strömmen hade gått, om det inte varit för just detta med kyl/frysen. Det luktade inte speciellt fräscht - och det är ju inte direkt kul när man kommer ner trött efter resan och får börja med att springa ut med stinkande sopor och rengöra kyl/frysen. Nåväl har man inte större problem i världen så.....
  När jag är härnere så brukar jag läsa en hel del. Fotot visar det jag hade med mig ner i bokväg denna gång och dom skall väl räcka några veckor i alla fall.
   

  Bifogade filer:

 4. Gyllis

  Gyllis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  28 april 2017
  Inlägg:
  200
  Mottagna gillanden:
  188
  Vad föredrar du att läsa? Jag har en massa böcker som bara samlar damm sedan jag skaffade Storytel.
  Det skulle finnas en gigantisk boklåda där man får ta lika många böcker som man dumpar i den...
   
 5. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Jag läser deckare (billiga pocketböcker) - med på denna resa var också några akvarieböcker samt 2 informativa böcker (den sista "av" Hans Rosling, samt en av Naomi Klein). Annars har jag säkert ett 50-tal böcker (mestadels deckare) som jag har liggande och om någon vill ha dom så hör av er.
   
  Gyllis gillar detta.
 6. Canopus

  Canopus Aktiv medlem

  Blev medlem:
  20 augusti 2014
  Inlägg:
  120
  Mottagna gillanden:
  109
  Jag hade bara tre böcker med mig ner denna gång: en novellsamling och läroböckerna Caminando 1 och 2. Då förstår ni kanske också på vilken nivå min spanska befinner sig. Men det gäller att fokusera om man har kommit upp i åren och vill kunna säga mer än ”no entiendo”. Deckare har jag tröttnat på men en bra novellsamling med ett glas kallt vitt vin i skuggan av en stor markis när solen lyser från en klarblå himmel är aldrig fel.
   

  Bifogade filer:

  • books.jpg
   books.jpg
   Filstorlek:
   265,5 KB
   Visningar:
   197
  Last edited: 7 oktober 2018
  Kjell Fohrman gillar detta.
 7. pdk

  pdk Ny medlem

  Blev medlem:
  14 april 2013
  Inlägg:
  19
  Mottagna gillanden:
  3
  Ett vanligt problem här i Spanien, vid strömavbrott så löser jordfelsbrytaren ut när strömmen kommer tillbaka utan att det är något fel i gentligen. Detta kan man lösa genom att byta till en jordfelsbrytare som återställer sig automatiskt.
  //pdk
   
  Last edited: 24 september 2018
  Kjell Fohrman gillar detta.
 8. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  145
  Mottagna gillanden:
  76
  Hej igen - nu är parabolerna på plats o allt gick smidigt - de ringde 45 min innan för att kolla att jag var på plats o installationen tog c:a 1,5 timme o vips hade jag en mängd svenska kanaler. Installerade även internet + de var behjälpliga med att ansluta både dator o mobil til Wi-Fi så har bara gott att säga om dem som leverantör!
   
  Helen1 gillar detta.
 9. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  145
  Mottagna gillanden:
  76
  Nu är det ju inte ett krav att använda en oberoende advokat även om det må vara en stark rekommendation men precis som MIXT skriver så har många byråer tillgång till advokat m.m. som del av servicen.
  Själva valde vi att nyttja agentens "paket" då det var två firmor involverade - dels de som sålde lägenheten + de som vi anlitade o därmed tog hand om våra intressen varför en delad lojalitet inte uppstod. "Vår" advokat upptäckte att det fanns en mängd upplupna kostnader varför del av köpeskillingen innehölls tills de reglerats. Fick senare veta att det berodde på att föregående ägare hamnat mellan stolarna då administrationen bytt datasystem så det var alltså inte p.g.a. egen förskyllan. Visade sig även att lägenheten var 1m2 större än utannonserat, inte så mkt att hurra för men trots allt åt rätt håll... De bjuder även på första deklarationen o jag kan förstå att i en värld med agenturer där det går tretton på dussinet måste man vara på tå o locka kunder med diverse erbjudanden.
  Säljande firma hade ingen egen advokat men rekommenderade ett sådant val o kunde även vara behjälpliga.
  Jag har ju inte Kjells erfarenhet av 30 olika mäklare då jag med all säkerhet hade blivit ambivalent efter färre än en tredjedel men baserat på erfarenhet från Sverige så är det inte brukligt att säljaren medverkar vid visningar då det lätt kan uppstå långa diskussioner av vad det vara månde + av de få agenter jag varit i kontakt med så nämnde båda att prutning var möjligt.
  När jag var nere sist så fick jag lagfarten o slutavräkningen vilken visade sig stämma. Ska egentligen ha landat på 12% men blev 13% p.g.a. att vi var tvungna att i sista stund komplettera med översättning av äktenskapsförord + tillhörande två apostiller samt handläggning och överskjutande del av de avsatta hanteringskostnaderna, d.v.s. notarie, moms, öppnande av abonnemang o försäkring o.s.v. fanns insatta på kontot nästan innan jag lämnat kontoret...
   
 10. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Har nu varit här i drygt 2 veckor i denna omgång och allt rullar på utan några större problem.
  Under denna period har min fru också varit här och dessutom 2 goda vänner. Trevligt med lite sällskap och dessutom gjorde vi en del utflykter - dels till Valencia (som bl.a. har en stor och otroligt vacker saluhall) och dels till den lilla vackra och historiskt intressanta staden Cartagena. Valencia är lite väl stor för min smak men Cartagena är absolut värt ett besök.

  Ovan skrev jag att jag ville bli av med några böcker som jag läst och "myramis" kom och hälsade på och tog med sig de jag hade. Som tack för böckerna fick jag en god flaska vin som jag nu njutit av några kvällar (y)
  De böcker som nu ligger på mitt nattduksbord är dels en riktigt bra isländsk deckare och dels Hans Roslings sista bok "Factfulness" som också den är riktigt bra. 2 helt olika böcker vilket gör att jag kan läsa dom "parallellt".

  Vi (jag och frugan) var också hos Abaco och hämtade ut alla slutdokument, såg till att testamenten skrevs och registrerades hos notarien, samt fick en slutgiltig kostnadsgenomgång över de utgifter "Abaco" hade haft och det visades sig att vi hade betalt lite för mycket så "överskottet" betalades tillbaka. Jag har ännu inte "hunnit" gå igenom alla dokument som vi fick men det kommer jag så klart att göra framöver.

  Nu är jag i alla fall ensam i lägenheten igen men det är då alltid trevligt med "Klubb Torrevieja-träffarna" som jag brukar besöka på onsdagar och lördagar.
   
  Last edited: 8 oktober 2018
  erkki, Preciosa och DiBo gillar detta.
 11. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.776
  Mottagna gillanden:
  611
  Intressanta inlägg!
  Och ha alltid egen oberoende advokatfirma är mitt mantra...här nere är inget som man tror.
  Och ha aldrig elen på när man inte är här nere...(givetvis inte vattnet heller) :)
  Sett och varit med om för många struliga köp.
  Gjort många utryckningar under åren till folk där kyl/frysen slutat funka,
  en gång hade det brunnit bakom huvudspaken i elcentralen...sotsvart och luktade givetvis
  bränt. Ganska nytt hus...Vad det luktade i kylfrysarna ska jag inte tala om...och städet tog 3 tim
  på ett ställe inkl köksgolvet :)
  Jag har ALLTID stängt av...man får planera lite med kvarvarande varor...finns behövande
  annars.
   
  Last edited: 8 oktober 2018
  DiBo, Los Suecos och Kjell Fohrman gillar detta.
 12. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Instämmer, jag lärde mig i alla fall att alltid stänga av elen när jag i fortsättningen åker hem genom att huvudsäkringen hade gått när jag var hemma och att då innehållet i kyl/frysen hade tinat ner jag kom ner :eek:
  Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt (y)

  Sedan kan det också vara värt att påpeka att självklart är inte alla mäklare skojare som man inte kan lita på. Tvärtom så är de allra flesta helt OK (t.ex. var den jag köpte av väldigt bra och ingen skojare). Men det viktiga är ju att de har inget juridiskt ansvar för vad de säger och gör och även om det i regel stämmer det de säger så är en ändå bostadsaffär för de flesta av oss en så ekonomiskt stor affär (en av de största vi gör i vår livstid) att vi inte kan chansa på att allt är OK. Vi måste därför gardera oss (även om det kostar en del pengar) genom att anlita en oberoende advokat för att vara "säkra" på att allt blir rätt. Hur hittar man då en "oberoende" advokat - jo i alla fall jag gjorde som så att jag gick med i Facebook-gruppen - "Duktiga Hantverkare & Tjänsteföretag i Costa Blanca" och de har några firmor rekommenderade. För att hamna på deras lista så måste ett företag ha rekommenderats av många och bara ha "dissats" av några få. Jag valde också ut en hantverkare för "ombyggnaderna" av lägenheten via deras lista.

  Som Preciosa skriver så har många råkat ut för struliga inköp och ofta p.g.a av att de helt litat på en mäklare, inte undersökt lägenheten tillräckligt etc. etc. Och jag har faktiskt träffat på några på Klubb Torrevieja-träffarna som sagt - vad tråkigt att jag inte hade läst din tråd i Spanienforumet innan jag köpte min lägenhet - oj vad mycket bekymmer jag hade sluppit om jag hade gjort det.
   
  Kenth, erkki, Preciosa och 2 andra gillar detta.
 13. Kenth

  Kenth Aktiv medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2018
  Inlägg:
  145
  Mottagna gillanden:
  76
  Sicket elände o kan hända den bästa vilket det tydligen gjorde:)
  Själv sitter det i ryggmärgen att släcka ned elen när vi åker men hjälper inte alltid vilket jag ondgör mej över i en annan tråd som behandlar elräkningar just.
  Ang mäklare så finns det alla sorter säkert både här o i Spanien och det var inte så fasligt länge sedan som högskola blev obligatoriskt i Sverige o händer från o till att några blir uteslutna p.g.a. misskötsel. Även om det skiljer vad gäller juridiskt ansvar så lär de vara bundna av vad som står i köpeavtalet. Initialt kontaktade jag en av de större aktörerna men vid googlande fick de både ris o ros i ungefär lika stor mängd + vänners vänner som anlitade dem råkade lite illa ut i.o.m en vattenskada strax efter köpet o visade sig då att det missats att teckna hemförsäkring. Det löste sig till sist men var några oroliga veckor så alla solar dras nog med fläckar.
  Jag använder inte FB av skäl som jag angivit tidigare men tycker jag får en massa matnyttiga tips härinne från andra hjälpsamma användare + min kontakt på säljagenturen tipsade om en "handyman" som fixar det mesta eller kanske snarare en samordnare. T.ex. ringde jag honom efter att jag fått lagfarten ang vår AC som hade lite taskigt flås o då den verkade ha några år på nacken hade jag i princip dömt ut den men inom en timme kom en tekniker som ansåg att den hade ett antal år kvar så räckte med rengöring av filter plus påfyllning av soppa..
   
 14. Louis

  Louis Aktiv medlem

  Blev medlem:
  7 februari 2013
  Inlägg:
  551
  Mottagna gillanden:
  47
  Jag stänger aldrig el då jag har frånluftsfläktar i båda badrum som är fuktstyrda och detta råd fick jag av installatören för att undvika fuktproblem i en igenbommad bostad.Dock tömmer jag kyl/frys samt stänger vatten,det är allt
   
  Los Suecos gillar detta.
 15. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Bra tips - fast jag har ju inte några sådana fläktar så jag kan inte skylla min dumhet på det och i min frys och kylskåp som var igång så låg det ju dessutom en "massa" mat. Men, men - som man bäddar får man ligga och jag fick "betala" rejält för min dumhet :(
   
 16. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Idag verkar det för en gångs skull vara rätt kass väder. Det blåser kyligt, duggregnar och åskan mullrar. På den inglasade balkongen var det bara 20 grader imorse (snart dags att ställa ut infravärmen). Dessutom är det ju idag helgdag här i Torrevieja så allt är stängt, annars kunde man ju ha gett sig ut och handlat sådant som man inte fått gjort tidigare.
  Nåväl - man får läsa några extra sidor i boken om just nu ligger på sängbordet - nämligen Hans Rosling bok Factfulness som är en mycket intressant bok som "välter" många av ens (inte bara mina - utan allas som vågar läsa den) gamla felaktiga invanda föreställningar om världen överända.
  Eller så kanske jag kollar på svensk TV - har idag med hjälp av Chromecast tillgång till de kanaler som jag har hemma (och det är många). Jag lyckades ju inte själv få Chromecast att funka förra gången jag var nere, men nu var ju frugan och några vänner här nere och de var smartare än jag och fick igång det hela. Frugan skrev också en dummy (som t.o.m. jag begrep) över hur jag skulle göra för att sedan få igång och hitta de olika kanalerna så nu funkar det och det är ju speciellt bra en regnig dag som denna.
   
 17. Nalle

  Nalle Känd medlem

  Blev medlem:
  15 mars 2010
  Inlägg:
  3.456
  Mottagna gillanden:
  418
  Sitter och läser att många av er tror att det inte är vanligt att säljaren är med på visning. Det är det absolut det vanligaste i Spanien. Sen kanske man ska tänka på att många lghtr etc som säljs i turistområden är semesterboende och då kan ju ägaren vara i Madrid, London eller Stockholm. Då är de naturligtvis inte där. Men det är absolut inte det vanligaste förfarandet. Bara en liten parantes.
   
  Sharky, Kenth, Kjell Fohrman och 1 annan gillar detta.
 18. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Ok - det visste jag inte. Intressant att veta att så är vanligast i Spanien, även om det uppenbarligen är tvärtom i turistområden som i Torrevieja. Jag var ju som sagt med på en massa visningar (i Torreviejaområdet) men aldrig att fastighetsägaren var med. Har faktiskt ännu inte sett den förre ägaren till den lägenhet jag köpte.
   
 19. Preciosa

  Preciosa Veteranmedlem

  Blev medlem:
  13 december 2008
  Inlägg:
  7.776
  Mottagna gillanden:
  611
  Jag har bara sett en ägare på visning en gång och kommer ihåg det för han satt och bolmade i sitt V-rum så han blev tillsagd gå ut på terrassen av mäklaren :) Andnöd...Jag hade hjälpt ett par att titta på 15 aticos...(som amatörtolk).
  Utom det så har jag varit på mängder av visningar utan ägare...men i Torrevieja med omnejd.
  P :)
   
  DiBo och Kjell Fohrman gillar detta.
 20. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Ganska nära (ca. 200 meter) där jag bor ligger en skola. Sitter man på balkongen och det är rast så hör man sorlet därifrån - trivsamt ljud tycker jag att det är. Vid 14.00 (vet inte om skolan slutar då eller om det är siesta då) strömmar barnen ut från skolan och Barnen på skolan som är av alla kulörer tas emot av mamma/pappa/mormor/farmor/äldre syskon som står utanför och väntar på "sin telning" för att följa dom hem. Varje dag så är också polisen där just då - de har stängt av vissa gator (till vissa bilisters förtret :p) och vid övergångstället över Avenida Paris så står en polis och dirigerar trafiken (främst ser till så att barnen kan gå över gatan).
  För mig är allt detta en positiv upplevelse och man har en känsla av att man tar del av ett vanligt liv i Spanien (y)
   
  Nalle, Dahook, CalleH och 2 andra gillar detta.
 21. Kjell Fohrman

  Kjell Fohrman Känd medlem

  Blev medlem:
  19 december 2016
  Inlägg:
  239
  Mottagna gillanden:
  259
  Tänkte ta upp en annan fråga som ofta diskuteras på främst Facebook - nämligen BILUTHYRNING

  Mycket konstiga svar på frågor ges ofta på olika forum (speciellt vanligt pår facebook), men egentligen är det inte så himla krångligt om man sätter sig in i vad som gäller.
  För min egen del så var ett absolut kriterium när jag letade lägenhet - det skulle funka att bo i Spanien utan att ha sin egen bil. Så har det också blivit - jag har nära till bussterminalen i Torrevieja, nära till affärer, nära till restauranger (säkert 100 st inom 1000 meters avstånd), nära till havet (800 m) och detta samtidigt som lägenheten ligger "öppet" med fin utsikt och jag har en del grönområden precis intill. Så allt är egentligen perfekt, men ändå måste man ibland hyra en bil (t.ex. när man skall åka iväg på en utflykt) och hyrt bil har jag gjort nu ca. 10ggr här nere (i regel på flygplatsen, men ibland i Torrevieja).

  Det finns mängder av biluthyrare, men ändå varje gång man besöker en sådan så känner man sig orolig eftersom de försöker tvinga på mig en massa "onödiga" saker, eller är dom inte onödiga. De flesta hittar sin hyrbil genom olika sökmotorer som t.ex. Holiday Atos, Auto Europe.se, eller via flygbolagen (t.ex. Ryanair). Som jag skrev ovan så finns det mängder av biluthyrare som konkurrerar med varandra och alla vill hamna först på listan som man får upp, med andra ord då vara så billiga som möjligt. För att kunna bli så billig som möjligt så ser de till att så lite som möjligt ingår i priset - dvs egentligen så borde man inte använda dessa sökmotorer när man letar efter en bil eftersom det pris man får där ändå inte är det pris man betalar i slutändan utan i realiteten tillkommer en massa extra saker som behövs. Därför är det viktigt att inte bara jämföra "basicpriset" utan det "slutpris" man får betala - detta är dock inte alltid så lätt eftersom biluthyrningsföretagen ofta "gömmer" sådant i den finstilta texten på sina hemsidor (om det ens står angivet på hemsidan).

  I grunden är det 3 olika sätt man bokar bil på
  Alternativ 1/ Billigast är att bara boka för bilen utan tillägg (t.ex. för självriskeliminering som oftast varierar mellan 1.000 och 3.000 EUR)
  Alternativ: 2/ Man bokar enligt 1, men köper också in en försäkring mot den höga självrisken. Denna självriskeliminering köper man dock av ett annat företag än biluthyrarens (dessa är ofta betydligt billigare än biluthyrarens egen)
  Alternativ 3/ Man köper allt hos biluthyraren - dvs även självriskelimineringen.

  Fördelar och nackdelar med dessa sätt att hyra på.
  Alternativ 1/
  Fördelar: Billigt.
  Nackdelar: När man hämtar ut bilen kräver de att man via sitt kort deponerar ett belopp som motsvarar självrisken (vanligtvis mellan 1-3 tusen EUR). För detta krävs ett kreditkort (betalkort funkar inte) som har en så hög kredit att man kan biluthyraren kan låsa hela detta belopp (låsningen hävs några dagar efter att man lämnat tillbaka bilen) samt att det då även skall kunna täcka det belopp man tar ut på kortet under resan. Jag har varit med om att biluthyraren har vägrat lämna ut en bil för att jag hade fel kort. Dessutom måste man tänka på att noggrant besiktiga bilen INNAN man tar ut den. Om det finns några småskador på den så fota dessa skador. Gå också in till biluthyraren och kräv att de anger på din bokningsbekräftelse vilka skador som finns på bilen när du hämtar ut den.
  Alternativ 2/
  Fördelar: Relativt billigt (om än inte så billigt som för 1).
  Nackdelar: Egentligen gäller här exakt samma som för alternativ 1. Skillnaden är att om du har råkat ut för en skada på bilen. Så blir du tvungen att själv betala självrisken till biluthyraren. Då får du ett kvitto från biluthyraren på att du har betalt, samtidigt som du kan visa att självrisken har dragits från ditt kort. Sedan kan du med detta vända dig till det bolag där du bokat en självriskeliminering och begära att de betalar tillbaka detta belopp till dig.
  Alternativ 3/
  Fördelar: man kan inte åka på att få betala en hög självrisk om något har hänt med bilen. Man kan i regel även betala med ett betalkort och inga pengar låses på kortet under hyresperioden.
  Nackdelar: Smakar det så kostar det.

  Denna försäkring mot självriskeliminering kostar som sagt en hel del.. Senast jag bokade en bil så var kostnaden enligt 1 - bara ca. 10 EUR/dag, men om jag bokade enligt 3 (vilket jag gjorde) så kostade det ca. 30 EUR/dag - dvs denna försäkring stod för 2/3 av hela hyrkostnaden !!!!!!!!!!!

  Sedan finns det andra faktorer som också spelar in och som kan variera lite mellan olika bolag och ibland kan det också ingå i priset om man väljer att boka enligt alternativ 3
  Exempel:
  Ibland kostar det om man vill ha 2 (eller fler) förare uppsatta
  Ibland är dyrare att hyra om man är ung, eller gammal
  Oftast (men inte alltid) så ingår fria mil
  Ibland hyr man bilen full/full (dvs den skall vara fulltankad när man hämtar den och när man lämnar tillbaka den), ibland gäller tom/tom (dvs hämtas och lämnas med så tom tank som möjligt), ibland 1/4/1/4 (dvs kvartsfulltank när jag hämtar och lämnar) etc. etc.. Det senaste gällde när jag hyrde senast och jag råkade då ha 1/2 tank i bilen när jag kom tillbaka - inte sjutton betalade de tillbaka detta trots att jag hade bokat enligt det dyraste alternativet. Bästa alternativet här tycker jag det är att hämta och lämna en fulltankad bil.
  Ibland tar de också extra betalt för att besiktiga bilen och för att kolla hur mycket bensin det finns i tanken.
   
  Farbror Sven, Sharky och Preciosa gillar detta.

Dela sidan

Laddar...