Jag och tjejen har på senare tid velat öppna restaurang/café, mycket tack vare tjejens egna erfarenheter av att jobba/i princip driva lunch-restaurang i Stockholm, men då det känns svårt att etablera sig och konkurrera i Stockholm och för att vi gärna vill flytta söderut och efter att ha besökt Alicante /närliggande städer så har jag fått upp ögonen för att starta det i Spanien. Jag är medveten om risken att det inte går runt, alla timmars arbetande slit som krävs och allt annat som innebär med att starta eget. Då målgruppen är högutbildade / kontorsarbetare så är jag nyfiken vilka områden / städer i Spanien som passar in bäst i den bilden? Tanken är väl frukost / lunchverksamhet på dagtid och bar med sport på tv på kvällstid.. Hur mycket ska man räkna med att ha i startkapital för att hyra(köpa?) en fräsch lokal i attraktivt växande område med mycket företag etablerade? Tacksam för tips och kritik!
Hej! Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Flytta till Spanien? - Spanienforum hjälper skandinaver att hitta rätt bostad i Spanien (utan kostnad). Hyra ut bostad i Costa del sol? - Använd vårt formulär & få hjälp med uthyrningen. Luta dig tillbaka & inkassera hyresintäkterna. Ska du sälja din bostad i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Behöver du juridisk rådgivning som svensk i Spanien? - Använd vårt formulär för en bra svensktalande kontakt som kan hjälpa dig. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget. Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra! PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
I vårt huskomplex finns en restaurang som bytt ägare 4ggr på sex år Fanns en svensk ägare som gav upp efter en sommar,menade att det är svårt och dra till sig spanjorer om restaurangen/ägarn inte är spanjor Med det vill jag ha sagt,att branschen nog är en av dom tuffaste samt magraste inkomstmässigt
Ett bra erbjudande American Express SAS EurobonusFå 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa. Kika in erbjudandet på Americanexpress.se. PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
I turistställen Är det ofta sà. Men utländska krögare har nog inte större (eller mindre) problem än spanska krögare i lite större städer.
Jag skulle nog säga att efter strandlinjen så går det att driva vilken sorts smörja som helst till restaurang. Jag har själv ätit på "turistfälla" där man serverar det sämsta tänkbara utan finess eller service, tar bra betalt och försöker att trycka ut en från restaurangen så fort som möjligt för nästa idiot är "runt hörnet" Man räknar kallt med att dessa aldrig kommer tillbaka och det är ju sant.