Mallorkinsk mat

Diskussion i 'Mallorca' startad av capote, 17 februari 2011.

  1. capote

    capote Ny medlem

    Blev medlem:
    6 april 2010
    Inlägg:
    16
    Mottagna gillanden:
    0
    Hallå på er :)! Någon som vet vad som är typiskt för Mallorkinsk mat? Mallorca ska ju ha egna tradioner vad gäller maträtter och ingredienser, har sökt men hittar inte så mkt info om detta.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. kimmen

    kimmen Ny medlem

    Blev medlem:
    16 januari 2011
    Inlägg:
    87
    Mottagna gillanden:
    1
    Last edited: 17 februari 2011
  4. capote

    capote Ny medlem

    Blev medlem:
    6 april 2010
    Inlägg:
    16
    Mottagna gillanden:
    0
    tack men fick inte upp ngt av värde direkt. Men kanin / canejo måste vara väldigt typiskt samt vanligt inslag i menyn. Det ser man ofta!
     
  5. crazys

    crazys Ny medlem

    Blev medlem:
    25 december 2008
    Inlägg:
    323
    Mottagna gillanden:
    3
    jag åt kanin där senast.

    ingen höjdare.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Du har sobrasada, en slags bredbar röd korv.
    mànga restauranger har "Lechona" Griskulting.
    Tumbet. potatis och "berenjena" stuvning
    Ensaimada är ett slags vetebröd, coca malloquina är en vegetarisk "pizza" fast utan ost och inget fett.
    Annars Är det ganska likt det spanska köket
     
  8. capote

    capote Ny medlem

    Blev medlem:
    6 april 2010
    Inlägg:
    16
    Mottagna gillanden:
    0
    Perfecto, tack Nalle. Jissus va det vattnas i munnen på en..

    Sobresada
    [​IMG]

    Tumbet
    [​IMG]

    Ensaimada
    [​IMG]
     
  9. Wiki

    Wiki Ny medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2008
    Inlägg:
    58
    Mottagna gillanden:
    0
    que bueno! mums...! Men vad är berenjena för grönsak, sökte på det, ser ut som en aubergine?!
     
  10. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Hej Wiki!

    Jo det är ju aubergine (äggplanta) som vi säger i Sverige.

    Apropå korven sobrasada...på 80-talet skulle vi göra utflykt med
    buss upp till en borg mitt i ön. Guiden- en mycket inlevelsefull svenska
    gift med en Mallorquin - berättade om just denna korv och att alla skolbarn
    åt den när dom kom hem från skolan. Bredde den på bröd osv..
    Ju mer hon pratade om den, ju hungrigare blev vi.
    Vi skulle få bl a denna korv när vi kom fram.

    Vi kom äntligen upp på toppen till borgen och ilade in till
    matsalen. Det enda som fanns var lite lufttorkad skinka och torrt bröd.
    Korven var slut! Eller aldrig funnits..Snacka om besvikelse ;:(

    Köpte sen en så´n korv men - inte så god och hemskt ful..

    Ciao P ;;;;;)
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Wiki

    Wiki Ny medlem

    Blev medlem:
    14 maj 2008
    Inlägg:
    58
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack P, alltid lika roligt att höra dina berättelser, du skulle verkligen skiva Preciosas memoarer! :)
    Hmm konstigt bara med aubergine, trodde det hetter något annat på spanska än Berenjena..
     
  13. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Haha..memoarer..det skulle väl ändå vara att överskatta sig
    själv lite.. Så´na skriver ju folk som har gjort stordåd i livet..
    tror dom i alla fall.
    Dom som skulle läsa är väl närmast "sörjande" och dom skulle man ju
    inte vilja att dom läste dom över huvud taget gapskrattt

    Ciao P ;;;;;)
     
  14. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Memoarer betyder "det man minns". Alltså, Presciosa, du kan skriva ner dina...
    Jag väntar redan otåligt! :)
     
  15. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Haha..ja det är bäst att skynda sig innan man glömt allt,
    men man brukar ju komma ihåg saker för länge sen men inte
    det som hände nyss...när man blir gammal alltså..Hoppas
    det stämmer, jag känner av vissa tendenser som går
    åt det hållet :D Hm..kom på att det nog inte är så bra :mad:
    Vore ju bra att komma ihåg var man gjorde i går också..

    Ciao P ;;;;;)
     
  16. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Ja ja, vi alla ska nå dit. Är själv på god väg...
    Men nu handlar inte detta längrer om Mallorginsk mat, ju.
     
  17. mia20

    mia20 Ny medlem

    Blev medlem:
    5 maj 2011
    Inlägg:
    11
    Mottagna gillanden:
    0
    Bredbar korv? Låter skumt. Smakar det som korv? Jag är skeptisk...
     
  18. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Hej Mia och välkommen till forumet spainsmile - om nu ingen
    sagt det förut..

    Ja du den där sobrasada som ser läbbig ut på bilden som Capote la in har jag
    för mig smakade åt leverpastejhållet..men det var många år sen
    och jag kommer inte ihåg..:vissla: Fast inte lika gott alltså..
    Men det finns ju fiolk här på forumet som vet...väl? Kanske då
    som har barn som äter denna...

    Ciao P :sol:
     

Dela sidan

Laddar...