Fastighetsmarknaden i Spanien

Diskussion i 'Leva och Bo i Spanien' startad av ToreA, 7 mars 2008.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
  1. ToreA

    ToreA Ny medlem

    Blev medlem:
    23 februari 2008
    Inlägg:
    58
    Mottagna gillanden:
    1
    Är det försent, tidsmässigt att gå in på den spanska fastighetsmarknaden och köpa lägenhet eller hus i Spanien, som alla säkerligen är medvetna om och har sett så ju den senaste 5-10 åren priserna skjutit i höjden.
    Kommer vi få se ett drastiskt ras och prisänkning eller kommer de att ligga runt där de ligger idagsläget? I vilket läge befinner sig den spanska fastighetsmarknaden just nu i?

    Har arbetskollegor som köpt både hus och lägenheter för bara några tiotals tusen euros som nu är värda ett par hundratusen euros på bara 1-3 år!!
    Vågar man gå in med sina sparpengar och köpa?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. george

    george Ny medlem

    Blev medlem:
    12 januari 2008
    Inlägg:
    33
    Mottagna gillanden:
    0
    fastigheter i spanien

    Står själv inför ett lägenhetsköp i Spanien, utanför Madrid, och tror att det är en bra investering nu, allra helst kanske vänta 1/2-1år, priserna har sjunkit redan nu en del , och det som har påverkat priserna är mäklarnas provisioner som sjunkit drastiskt och ibland försvunnit helt. 3000 mäklarkontor har slagit igen den senaste tiden, efterfrågan har alltså inte minskat alls!! Men mäklararvodena låg på väldigt höga nivåer innan, ibland 40000 euros för lägenheter och hus.
    Så på så sätt så har priserna sjunkit, och mitt tips är att man ska vänta ytterliggare ca 6mån till 1 år innan det är läge för köp.
     
  4. Kalle

    Kalle Ny medlem

    Blev medlem:
    8 mars 2008
    Inlägg:
    24
    Mottagna gillanden:
    0
    köpa fastigheter i Spanien

    Att köpa fastighet i Spanien, som semesterort/tillflyktsort är de spanska städerna längs med kusten sydöst helt underbart och ni kommer inte ha några problem att hyra ut stället, än så länge. Det du beskriver med svenskinvasionen är inte alls nytt. Det blev redan för 10 år sedan en svensk tillflyktsort och sedan dess har väldigt många svenskar hus där nere.

    Något jag sett öka är husköpen lite öster nu runt kroatien, där är det både billigt och mycket vackert/varmt/trevligt and so on. Nu kanske ni har en förkärlek till spanien men om ni söker något varmt trevligt ställe att fly till och samtidigt kunna tjäna en slant i framtiden så skulle jag definitivt satsa på kroatien. det är ännu, på bostadsmarknaden, outforskat bland skandinaver och tyskar

    Sen är priserna bra också när det kommer till hus

    Lycka till!
     
  5. Susanna

    Susanna Ny medlem

    Blev medlem:
    23 februari 2008
    Inlägg:
    32
    Mottagna gillanden:
    0
    Priser i Spanien

    Vad ligger priserna på då i Spanien just nu? Om man tar ett "genomsnittshus för svenskar" Vore intressant att höra vad de ligger på i både Kroatien och Spanien och även andra semesterorter.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. ToreA

    ToreA Ny medlem

    Blev medlem:
    23 februari 2008
    Inlägg:
    58
    Mottagna gillanden:
    1
    ja, nu när jag läst lite så ser jag att sälja nyproduktion i Spanien har blivit extremt mycket svårare än vad det var för 5-10 år sedan.
     
  8. daddy

    daddy Ny medlem

    Blev medlem:
    20 februari 2008
    Inlägg:
    70
    Mottagna gillanden:
    1
    priser i spanien för hus

    Just Spanien verkar ju ha lite av "fastighetsbubbla" nu.
    En äldre artikel här: http://di.se/Index/Nyheter/2007/04/25/230670.htm

    Om jag skulle köpa ett hus på 30-års sikt eller mer skulle jag också fundera över vilka följder den globala uppvärmingen får för just det området. Vad händer om havet stiger 1-2 meter eller om det blir 40-45 grader varmt varje sommar? Nu behöver ju inte allt gå åt skogen, men det är långsiktiga risker man bör ta med iallafall.
     
  9. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Den senaste istiden i Europa inträffade för 10.000 år sedan. Sedan dess har vi varit utsatta för en "global uppvärmning". Det har funnits istider tidigare, den tidigast kända för 1.8 miljoner år sedan. Teorin att klimatet skulle ändra sig drastiskt under vår livstid tror jag inte på, lika litet som jag tror att solen slocknar medan vi lever. De variationer vi har just nu kan ha naturlig orsaker som solfläckar och jordaxelns rörelse. Vem mins skogsdöden i Sverige på grund av det sura regnet? Just det, alla var eniga och alla hade fel. Vart tog skogsdöden vägen?

    Den Europeiska ekonomin ligger nio månader efter den i USA. Därför skull jag kolla in vilken månad i år som bostadsmarknaden i USA bottnar och köpa bostad i Spanien nio månader senare - om nu frågan bara gäller att handla billigt.
     
  10. PeterLarsson

    PeterLarsson Ny medlem

    Blev medlem:
    17 februari 2008
    Inlägg:
    245
    Mottagna gillanden:
    9
    Lite offtopic kanske..

    Kina växer med 6-10% per år....enorm tillväxt.
    EU växer mellan 0.5-2% per år...vilket är väldigt lågt.
    USA växer minst 1.5% snabbare än EU hela tiden.

    Sitter och kollar på åren efter 1980 och jämför tillväxten mellan USA och EU så ser man vilken enorm skillnad det är, och skillnaden kommer bara bli större.

    Man får inte glöma att, när USA växt med 1.5% för 2002 så ansågs det som en svår lågkonjuktur för USA.
    För EU hade det varit "normalt" hehe
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Hedin

    Hedin Ny medlem

    Blev medlem:
    18 februari 2008
    Inlägg:
    83
    Mottagna gillanden:
    0
    Vad jag har hört så ser situationen lite likadan ut, spanien som sverige, för att generellt. Dvs har av flera oberoende spekulanter på fastighetsmarknaden (storstadregionerna)fått höra att dom märkt en klar förändring på marknaden de senaste 3 månaderna. Några saker som sägs:

    * Budgivningarna går långsamare.
    * Trots att dom haft högsta budet har ett köp inte blivit av pga att säljaren inte varit nöjd med priset. Prisnivån vi pratar om är en klar nedgång mot toppnoteringarna med ett cirkapris på 50-60 tkr/kvm i innerstaden.
    * Mindre folk på visningarna.

    Systemet med visningar mm i spanien fungerar ju inte likadant som i sverige, men har även varit och pratat med mäklare på plats i spanien att situationen ser i stort likadan ut.
     
  13. Patrick

    Patrick Admin

    Blev medlem:
    9 januari 2008
    Inlägg:
    1.140
    Mottagna gillanden:
    31
    Det tidigare rekordlåga ränteläget i kombination med en god arbetsmarknad och begränsat utbud har gjort bostadsmarknaden glödhet. Ränteläget är fortfarande lågt men börjar normaliseras uppåt.

    Nu när det byggs som aldrig förr och räntorna stiger så hänger allt på arbetsmarknaden. När arbetsmarknaden svalnar och lågkonjunkturen gör sig påmind kommer folk att hålla i sina slantar och efterfrågan dämpas rejält. Då kommer priserna att återanpassas till normalnivåer, gissar på 60% av nuvarande priser. Bara att vänta ett par år kanske både i spanien och sverige..
     
  14. maarli

    maarli Medlem

    Blev medlem:
    11 mars 2008
    Inlägg:
    624
    Mottagna gillanden:
    20
    Från att ha varit hysterisk, är nu marknaden mer normaliserad. Efterfrågan finns det fortfarande men det är "köparens" marknad numera, ingen kö av köpare slåss om objekten - det går att pruta på det mesta. Tråkigt för oss som vill sälja men bra för köparna...
    på sikt har alltid fastigheter en säker utveckling ( prisökning) men den som måste/vill sälja akut kan få dåligt betalt
     
  15. erlkoenig

    erlkoenig Ny medlem

    Blev medlem:
    18 september 2008
    Inlägg:
    3
    Mottagna gillanden:
    0
    Visst har det det, men koldioxidhalten är nu 27% högre än den varit någon gång under de senaste 650 000 åren - jag tycker inte det ser ut som en "normal" variation i alla fall...
     
  16. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Det luriga är att vissa "experter" menar att en hög koloxidhalt medför att Jordens temperatur kommer att öka, andra "experter" menar att den kommer att minska.

    Nu skall jag steka bacon och ägg till lunch, eftersom min tilltro till experter är ganska klen. Det finns för många s.k. dietexperter som springer åt samma håll.

    Den som har möjlighet bör snarast flytta till Spanien och njuta av livet med god mat, goda drycker och goda vänner och ett mänskligt klimat.
     
  17. lundin

    lundin Ny medlem

    Blev medlem:
    3 april 2008
    Inlägg:
    100
    Mottagna gillanden:
    0
    Instämmer till fullo, varför vänta med att flytta hit!?

    Ingen blir ju yngre, men man blir nog äldre härnere iallafall, om inte, så har jag iallafall haft och har hittills ett mer kvalitativt liv på äldre dagar här... :D



     
  18. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    SEGÚN EL MINISTERIO DE VIVIENDA (2008-09-19):
    El precio del suelo urbano cae un 7,8% en el segundo trimestre, hasta 258,8 euros por metro cuadrado.

    Just det, markpriset i stadsplanerat område har minskat 7,8% under det andra kvartalet till 258,8 Euro/m2, så det är bara att slå till.
     
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.

Dela sidan

Laddar...