Pantbrev/inteckning i fastighet för privat lån

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av Busk Friis, 9 december 2020.

  1. Busk Friis

    Busk Friis Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2013
    Inlägg:
    21
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej
    Krånglig bakgrund till frågan så jag bara ställer den här och hoppas någon har koll...
    Finns det möjlighet att i Spanien ställa fastigheten som säkerhet för ett privat lån? Dvs ta ut ett pantbrev och registrera en inteckning för lånet som man kan göra i Sverige, men alltså inte låna av en bank utan av en privatperson. Behöver men i så fall anlita en jurist för uppdraget eller hur går man tillväga? Vad kostar detta, är det i % av pantbrevets belopp som i Sverige?
    Mvh Tommy
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    ja, det gàr, heter "prestamo con garantia hipotecaria" Vad jag vet sà màste fastigheten vara helt utan làn och skulder. Hur det gàr till rent praktiskt vet jag inte. Men googla pà "prestamistas" + den ort du befinner dig pà sà hittar du säkert nàgot.
     
    Sharky och peterstockholmsweden gillar detta.
  4. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    Nästan hundra på att du måste anlita en jurist som kan hantera inskrivning av en inteckning i fastighetsregistret, i synnerhet om du inte är spansktalande. Håller själv på med ett fall där statusen för en fastighet ska ändras i registret och är väldigt glad över att ha en jurist som sköter det, trots att det kostar.
     

Dela sidan

Laddar...