Husockupationer

Diskussion i 'Spanien' startad av Preciosa, 25 maj 2019.

  1. Svenne Apelsin

    Svenne Apelsin Aktiv medlem

    Blev medlem:
    21 oktober 2016
    Inlägg:
    215
    Mottagna gillanden:
    80
    Hur vet du att de som ockuperar bostäder är arbetslösa och fattiga?
    Jag gjorde misstaget att boka en lägenhet via Booking.com för några år sedan. Den visade sig vara kapad av någon öststatsmaffia. Ägarinnan låste upp dörren och kom in en kväll, när jag nästan somnat. Jag fick bo kvar efter att ha visat bokningen.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Stef

    Stef Aktiv medlem

    Blev medlem:
    16 augusti 2013
    Inlägg:
    460
    Mottagna gillanden:
    99
    Jag tycker att de som vill åka kollektivtrafik betalar för detta( jag åker och betalar) , detta att allt ska vara gratis funkar inte och gynnar inget system.
    Sverige har i åratal praktiserat höga bidrag och daltande med fusk, och idag är fusket enormt, och att gödsla med mer pengar har tydligt visat att de inte funkar, de blir bara fler som fuskar.

    on topic
    Jag har svårt att tycka synd om de som bor illegalt, folk som bryter mot lagen, där man utsätter andra för obehag vare sig man har knarkförsäljning hemma hos nån annan eller bara inte har någonstans att bo, den stora mängden människor gör inte så, ett samhälle där någon "tar" kommer snabbt gå utför då vissa kommer sätta detta i system och vem vågar då köpa bostad om man kan bli av med den 1 dag senare?
    De här vet man såklart om och därför kommer de hårdare tolkning av lagarna om problemt blir för stort
     
    mixt, DiBo, Svenne Apelsin och 4 andra gillar detta.
  4. PEB

    PEB Ny medlem

    Blev medlem:
    2 mars 2018
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    15
    mixt gillar detta.
  5. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Ja jag har ju följt detta med ockupationer i 20 år i Torrevieja...Jag vet ju om vilka många är som ockuperar...
    Jag har ju haft spansk "anknytning" i 14 år där en systerson har ett antal "comunidadkontor" i en större stad och som har ca 80 anställda.
    Vi diskuterade en gång just detta med ockupationer och jag vet ju vilka majoriteten är som ockuperar (där) och det är det värsta dom hade att hantera arbetsmässigt...
    I Torre var 8 lgh ockuperade i huset jag sedan kunde bo i när dom blev utkastade efter x antal år. 6 bankbostäder och 2 ägda av personer bl a av en väninna till mig. Där var det olika nationaliteter...4 spanska men alla boende var arbetslösa vad jag kunde se.
    Några andra jag följt under åren som var grannar till vänner på olika adresser verkade inte jobba utom en fru till en av männen i bostäderna...
    Vara granne är inte heller trevligt:
    http://www.spaniaavisen.no/wip4/kjoepte-hus-for-ett-aar-siden-fikk-okkupanter/d.epl?id=2568383
    Ja inte vetenskaplig statistik men tror inte man ockuperar om man har inkomst och har möjlighet att hyra.
    Sen finns så klart "avvikande" fall. hur som helst är det jobbigt även för grannar...
    Staten får fixa bostäder även för obemedlade...
     
    DiBo och Kjell Fohrman gillar detta.
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Kenth

    Kenth Känd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2018
    Inlägg:
    330
    Mottagna gillanden:
    312
    jag vet inte om mitt inlägg var otydligt då den parallell jag drog med gratisåkande är att vissa ockupanter ockuperar som en form av aktivism för att de är emot privat ägande och de återfinns inte alltför sällan bland de som vurmar för fri kollektivtrafik.
    Det är väl bra att vissa av er betalt ansenliga summor i skatt vilket hedrar er + finns kanske t.o.m. utrymme för att betala lite mera för månadsbiljetten till förmån för mindre bemedlade?
    Lika lite som det finns gratis luncher kommer det att finnas gratis kollektivtrafik oavsett om den sätts inom citationstecken eller ej då det vid dagens slut måste göras en avräkning och fordon liksom underhåll o service + personal lär kosta och gratis i detta fallet måste väl betyda att kostnaden vältras över på skattebetalarna och i den mån kostnaden överskrider smärtgränsen lär den urholka andra samhällsfunktioner.
    Så låt brukarna betala.
    Husockupationer är alltid olagligt likväl som stöld oavsett ekonomisk status.
     
    Nalle och Los Suecos gillar detta.
  8. Svenne Apelsin

    Svenne Apelsin Aktiv medlem

    Blev medlem:
    21 oktober 2016
    Inlägg:
    215
    Mottagna gillanden:
    80
    Jag glömde bort att nämna att snett nedanför den kapade lägenhetens balkong odlade en granne lite 'intresanta' växter på balkongen. Att man inte har ett jobb betyder inte att man saknar inkomster. Lagliga eller olagliga.
     
  9. Mats Snow

    Mats Snow Medlem

    Blev medlem:
    25 januari 2017
    Inlägg:
    91
    Mottagna gillanden:
    41
    Nu skrev jag inte att dom som ockuperar bostäder är arbetslösa och fattiga.
    Jag skrev att en arbetslöshet på ca 20% och ett BNP som sjunker som en sten inte hjälper upp situationen.
    En situation som skapar stora problem i ett samhälle.

    kenth! Så här skrev jag. "Jag vill ha "gratis" kollektivtrafik" . "gratis" =Ironi, betald via skatten!
     
  10. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Hela debatten om "okupas" har fàtt fart pga (elle tack vare( att ockupanter har börjat ockupera enskildas lägenheter och hus, mà sà vara semesterlägenheter eller gamla arv som väntas pà att säljas. Det har mycket lite med arbetslösheten att göra. Nu har ju husockupanter funnits i ganska mànga àr, men drog igàng pà allvar under eurokrisen dà flera ockuperade lägenheter som tillhörde banker eller olika investeringsfonder. Eftersom detta inte drabbade nàgon enskild person var det otroligt làgprioriterat i ett rättssystem som i sig redan är överbelastat.
    Det verkan nästan som om att eftersom vem som helst kunde fixa gratis boende pà detta sätt, har de pà senare àr börjat ockupera enskilda personers egendom och det är väll detta som fàtt regeringen till att äntligen börjat lyssna och agera. Värst är det i Catalunien och Barcelona, vilket iofs inte är konstigt när man har en borgmästare som i stort sett tyckt att det varit helt ok.
    Som Svenne_apelsin skrev sà har det blivit vanligt att ockupera för att hyra ut.
    "okupas de lujo" är ocksà ett koncept som blivit populärt under de senaste 10 àren, folk har bebott tomma lägenheter (nästan alltid banke eller fondägda) medans de sen har hyrt ut sin egen bostad. Nätt liten extrainkomst.
     
    Svenne Apelsin gillar detta.
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Kenth

    Kenth Känd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2018
    Inlägg:
    330
    Mottagna gillanden:
    312
    Sorry Mats, missade ironin totalt :) men varför inte skriva skattefinansierad även om det låter sämre än "gratis" då jag tror på att kalla en spade för en spade.
    F.ö så är Sthlms lokaltrafik redan subventionerad till 50% via skatt o de övriga procenten finansieras bl.a. via biljettintäkter. Vad som gäller för GBG vet jag inte men har svårt att tro att ni betalar fullt pris.
    En skatt måste uppfattas som rättvis för att den ska ha ett existensberättigande.
    Menar du att t.ex. en pensionär som åker en gång per vecka ska träffas av samma skatt som den som åker dagligen eller cyklisten som aldrig nyttjar kollektivtrafiken samt de som bor på ställen där den inte finns ens som alternativ?
    Avgiftsbefriad kollektivtrafik kan säkert ha en positiv effekt men troligen försumbar + vi bilister som redan dignar av skattebördor i form av fordonsskatt, trängselavgifter samt en bensinskatt som utgör över 70% av bensinpriset kan säkert ställa den berättigade frågan: vad fan får vi för pengarna?
    Syndikalisternas ungdomsförbund startade en rörelse benämnd planka.nu där dom via civil olydnad vill ha en helt skattefinansierad kollektivtrafik, dessutom utbyggd. Med tanke på att de hållit på sedan 2001 har dom väl inte varit speciellt framgångsrika...
     
    Svenne Apelsin och DiBo gillar detta.
  13. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Nu börjar väl tråden balla ut fullständigt...
     
  14. Stefan K

    Stefan K Medlem

    Blev medlem:
    17 september 2017
    Inlägg:
    94
    Mottagna gillanden:
    28
    Håller med.Är det inte bättre att vi föreslår att skatten blir 99% och att vi har allt fritt!!!!!!!!!!!
     
  15. Stef

    Stef Aktiv medlem

    Blev medlem:
    16 augusti 2013
    Inlägg:
    460
    Mottagna gillanden:
    99
    Tydligen hårdare tag nu från idag, översatt från spansk tidning:


    THIS IS HOW THE POLITICY WILL CAST OUT OCCUPANTS
    After months of great uncertainty, there has finally been an order on the table that allows police and Guardia Civil to throw out occupants who have moved into people's homes. This applies to both permanent homes and holiday homes.

    ′′ We are pleased with this scheme after we have had our hands tied for many years and couldn't do anything when we were contacted regarding occupation of homes," a police officer stated to the newspaper El Español yesterday.

    The most important news with this new instruction, which El Español has had access to, is that the 48-hour period, which limited security forces to expel the occupants, is eliminated.

    From now on, occupation of homes will be considered a crime, according to the same newspaper. The police will be able to act immediately if there are intruders on the property.

    After Rafael Pérez, Secretary of State for the Ministry of Security, signed the new protocol two days ago, if the crime as occupants commits is obvious and has happened recently, they may be expelled as soon as the owner presents evidence as shot, witnesses, and statement from the neighbors that the house is his or hers.

    In the Minister of Interior, they claim that houseocupation has not increased in relation to previous years in Spain, but that the case in recent months has triggered a social alarm that has affected the subjective perception of security in the country. ′′ This is why we are now creating a new protocol to give police tools and create a coordinated act on behalf of the state, Rafael Pérez claims.

    The progress from now on will be as follows: ′′ Only with a police report will it be possible for the owner of the house to come in with the police after all the evidence is presented. The first thing the police want to do is negotiate. If the occupants refuse to leave the home, a locksmith is called and the occupants are thrown out with power and afterwards arrested ", explains a police officer from Benemérita with experience in the case of El Español. In such a way that ′′ occupants on the property are expelled in less than five minutes ".

    The same police officer adds:
    ′′ This is a significant change because up to now it was impossible for police to act. ′′ We arrived at the property and could do nothing but confirm that occupants had moved into the residence was a fact."

    In cases that there are children among the occupants, social care will enter the picture and find a solution. But the homeowner will basically get the home back regardless of whether there are children present.
     
    Kenth, DiBo och mixt gillar detta.
  16. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    "In less than five minutes!"

    Wow!

    Blir spännande att se om detta verkligen kommer att fungera. Regionerna har stor inflytande och i flera av dem finns squattingvänliga vänsterpolitiker nära makten.
     
  17. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    vilken spansk tidning?
     
  18. mixt

    mixt Känd medlem

    Blev medlem:
    3 november 2014
    Inlägg:
    1.001
    Mottagna gillanden:
    276
    Sharky och Stef gillar detta.
  19. Stef

    Stef Aktiv medlem

    Blev medlem:
    16 augusti 2013
    Inlägg:
    460
    Mottagna gillanden:
    99
    Tack stämmer mixt "el espanol" glömde ange källan
     
  20. Svenne Apelsin

    Svenne Apelsin Aktiv medlem

    Blev medlem:
    21 oktober 2016
    Inlägg:
    215
    Mottagna gillanden:
    80
    100% skatt och matkuponger!
    Klädkuponger behövs inte, det är bara att rånmörda någon som ser ut att ha rena kläder.

    Inlägget lär raderas fortare än kvickt.

    Tillägg:
    Det första parti med slogan 'Schysst pröjs för schysst kneg!' får min röst.
    I vårt land vill s.k. arbetarpartier att knegare betalar omkring 70% skatt av inkomsten innan inkomsten är spenderad. Det kan variera upp och ner beroende på konsumtionsvanor rätt mycket.
     
    Last edited: 26 september 2020
  21. Mats Snow

    Mats Snow Medlem

    Blev medlem:
    25 januari 2017
    Inlägg:
    91
    Mottagna gillanden:
    41
    Vilken misär Sverige är? Har som knegare utan att ärvt en krona lyckats köpa en insatslägenhet i centrala Göteborg, en sommarstuga vid havet och ett litet radhus i Spanien. Det är jag nöjd med trots skattetrycket. Uppvuxen i Biskopsgården som också är misär enligt massmedia.
     
    Farbror Sven, Preciosa, goslik och 2 andra gillar detta.
  22. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    DiBo och Sharky gillar detta.
  23. Sharky

    Sharky Känd medlem

    Blev medlem:
    28 februari 2011
    Inlägg:
    1.520
    Mottagna gillanden:
    355
    Kan bara instämma hoppas de hårda tagen sprider sig. Inte mer än rätt.
     
    Preciosa gillar detta.
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...