Områden i Torrevieja?

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Luccy, 26 januari 2020.

  1. Luccy

    Luccy Ny medlem

    Blev medlem:
    21 januari 2020
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    2
    Jag letar bostad i Torrevieja , vill ej bo centralt. Vad känner ni till för nackdelar/fördelar med de olika områdena?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Preciosa

    Preciosa Veteranmedlem

    Blev medlem:
    13 december 2008
    Inlägg:
    8.313
    Mottagna gillanden:
    1.050
    Hej!
    Bra och nära områden med gångavstånd är Calas Blancas och Nueva Torrevieja.
    Kolla Google Maps på tex Calle Dublin, Plaza de Europa och Calle Marcelina, Calle Matilde Peñaranda.
    Lite närmare på andra sidan Calle Paris och Calle Salinero finns Calle Almudena, Calle Los Gases, Calle Galeón
    Calle Fragata alltså längst upp från havet. Fråga på om du undrar över något mer!
    Chao P
     
  4. PerMor

    PerMor Aktiv medlem

    Blev medlem:
    9 oktober 2017
    Inlägg:
    111
    Mottagna gillanden:
    44
  5. Kjell Fohrman

    Kjell Fohrman Känd medlem

    Blev medlem:
    19 december 2016
    Inlägg:
    455
    Mottagna gillanden:
    571
    Vad menar du med ordet "centralt". Jag bor ju vid Plaza de Europa som preciosa nämner ovan och trivs mycket bra där, men det betraktar JAG som "centralt" (ligger 800 m från havet, ca. 100 restauranger att välja på inom 1.000 meter, nära affärer och "svenskklubbar" etc.) så det är kanske fel område för dig som inte vill bo centralt.
    Sedan som permor skriver så tror jag man måste åka ner och vara här en tid och då åka runt och kolla i olika områden om vad som passar en själv bäst. Sedan bara för att ett område område är bra så behöver ju inte alla lägenheter/hus i området vara "bra" . I den communityn som jag bor finns det flera objekt som varit till salu under förra året, men som jag aldrig skulle kunna tänka mig att köpa (om jag skulle ha varit intresserad nu) eftersom jag tycket att de legat i fel väderstreck, har dålig utsikt etc. etc.)
    ¨Jag stormtrivs ju där jag bor och skulle ha svårt att tänka mig att bo någon annanstans men så säger ju de flesta av oss som bor där nere och jag tror absolut inte att de ljuger eller ens att det är så att alla har hamnat på det ställe som är maximalt bra för dom, utan det är nog snarare som så att oavsett var man bor så vänjer man sig snabbt vid miljön runt om ens boende och då trivs man riktigt bra.
    Urvalet är ju också gigantiskt. Om man t.ex. söker på Kyero över boenden till salu just nu så finns det 5597 sådana i enbart Torrevieja https://www.kyero.com/en/torrevieja-property-for-sale-0l1822 och då har man ändå utelämnat de områden som ligger precis i "utkanten" av Torrevieja varav många av dom t.o.m. på gångavstånd från Torrevieja. T.ex. så är inte närliggande Los Altos som PerMor bor i då inräknat (där finns det just nu 243 boenden till salu).
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Över 5 500 bostäder till salu bara i Torrevieja? Varför är det så många, trivs inte folk? Borde vara bra läge att tokpruta om man var intresserad.
     
  8. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Man skulle tro det, Men det finns nog fan ingen som Är sà tjockskallad i vissa sammanhang som Spanjorer. Vissa vägrar gà ner i pris trots att den har stàtt till försäljning i över ett àr.
    Sen är det inte över 5500 bostäder. Där är ju inkluderat garage etc här ocksà. Sen är nog mànga objekt upplagda 2, 3 och tom 4 gànger. Alla av olika mäklare, som är notoriskt dàliga pà att updatera sina listings pà olika portaler.
     
    Los Suecos, CalleH och Gyllis gillar detta.
  9. Gyllis

    Gyllis Känd medlem

    Blev medlem:
    28 april 2017
    Inlägg:
    523
    Mottagna gillanden:
    604
    Självklart är det så, glömde att det är så det fungerar.
     
  10. Kjell Fohrman

    Kjell Fohrman Känd medlem

    Blev medlem:
    19 december 2016
    Inlägg:
    455
    Mottagna gillanden:
    571
    Visst är det så men lägger man in att objektet också skall ha minst 1 sovrum så får man ju bort garagen (men faktiskt även studios som ju ändå är riktiga boenden) så blir det ändå 5425 objekt kvar https://www.kyero.com/en/torrevieja-property-for-sale-0l1822?beds=1
    Sedan som du skriver så kan flera mäklare lägga in samma objekt, MEN om inte det har skett en väldigt stor ökning av detta under det senaste året så vill jag nog hävda att det ändå inte är så vanligt som många tror. Innan jag köpte så "dammsög" jag ju bl.a. Kyero på lägenheter till salu under ca. ett halvår och jag klickade faktiskt upp varenda jäkla bostadsannons (som uppfyllde mina kriterier) och läste igenom dom och visst hände det att olika mäklare kunde saluföra samma objekt, men det var ändå rätt sällan som det hände (kanske 1 gång på hundra).
    Men visst siffran 5.600 är definitivt inte exakt och som du skriver så ligger många annonser kvar en bra tid efter att dom efter att dom har sålts (som lockbete för mäklaren), men oavsett detta så rör det sig ändå om flera tusen objekt. Därför måste man begränsa sig i sin sökning för att minska ner antalet lämpliga objekt. När jag sökte då så la jag in max. 80.000 EUR, min. 2 sovrum, samt swimmingpool och det begränsar utbudet högst markant. Har för mig att då så fick jag upp ca. 550 st att välja på (men då sökte jag också i näraliggande områden) och när jag nu söker efter samma kriterier så får jag "bara" upp 328 st i Torrevieja. Så utbudet verkar faktiskt ha sjunkit något under de sista åren även utbudet fortfarande är väldigt stort. En annan anledning till att det är så är nog en väldigt stor del av de som bor här är "turister" och det är högre omsättning på boende bland turisterna än bland den ursprungliga lokalbefolkningen. Anledningen till det är nog att "turisterna" som köper här ofta är äldre (nyblivna pensionärer som jag) och som gammal ändras ju tyvärr ofta livssituationen ganska snabbt och man kan drabbas av sjukdomar (och måste flytta hem) eller att man t.o.m. dör och detta leder till att det blir stor omsättning på lägenheter.
    Sedan så är det väldigt olika hur mycket man kan pruta - lite efter hur de är prissatta och hur länge de varit ute på marknaden.
     
    Last edited: 27 januari 2020
    DiBo och CalleH gillar detta.

Dela sidan

Laddar...