Boende Nerja 1-2 veckor i sommar för barnfamilj?

Diskussion i 'Nerja' startad av volatyle, 6 april 2016.

  1. volatyle

    volatyle Ny medlem

    Blev medlem:
    6 april 2016
    Inlägg:
    27
    Mottagna gillanden:
    3
    Hej,

    Är medveten om att min fråga inte har hundra procent relevans till att flytta till spanien, (även om den indirekt har det) - men tar en chansning eftersom jag vet att det finns oerhört många kunniga/erfarna Nerja-besökare och Nerja-bor här på forumet.

    Jag och min familj (2 vuxna, en ettåring samt en treåring) planerar att besöka Nerja i sommar för att "känna på" det lite innan vi börjar leta bostad där (vilket är den långa planen).

    Vi skulle gärna vilja hitta nånstans att bo, hotell/lägenhet men det finns så oerhört mycket och många sidor, och eftersom vi vet så lite om Nerja tänkte jag att jag tar forumet till hjälp.

    Vart ska man bo där det är humana priser, närhet till restaurangstråk/strand/pool och allra helst privat balkong/terass med havsutsikt för ljumma kvällar?

    Både hotell/lägenhet är av intresse för oss - alla tips mottages med stor tacksamhet.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Jonke

    Jonke Ny medlem

    Blev medlem:
    9 mars 2016
    Inlägg:
    29
    Mottagna gillanden:
    5
    Hej Volatyle!

    Det här med boende är ju väldigt personligt och jag kan bara dela med mig av de erfarenheter vi har gjort sedan förra sommaren då vi var nere och lyckades hitta ett hus som vi senare köpte.

    Nerja är tämligen kuperat och vi kom fram till att vi ville bo inom det område som begränsas av Rio Chillar i väster, vägen N340 i norr och Calle Filipinas i öster. Gör man det kan man enkelt promenera (utan branta backar) till centrum med alla restauranger och till stränderna. Man klarar sig då också galant utan bil.

    Om ni vill bo i lägenhetshotell kan jag rekommendera bokanerja.se som har ett par sådana och även ett centralt "vanligt" hotell. Åtminstone några av lägenhetshotellen har pool men jag är osäker på om de har privat terras/balkong med havsutsikt. Boka Nerja anordnar också hus/lägenhets-letarresor. Ta kontakt med Magnus på Boka Nerja, det gjorde vi och det var till stor hjälp för oss för att hitta det hus vi senare köpte.

    Om ni vill hyra prviat hus eller lägenhet kan ni kolla VRBO.com eller homeaway.se. Det brukar vi göra när vi åker på familjesemester och det har funkat bra för oss. På de siterna kan man söka via karta vilket jag tycker är till stor hjälp.

    Ovasett hur ni vill bo är det nog dags att börja leta nu. Nerja är mycket hektiskt i juli-augusti och vi hade problem att hitta bra boende i augusti förra sommaren då vi började leta i juni.

    Jag hoppas detta kan vara till någon hjälp. Lycka till!
     
  4. svpecali

    svpecali Medlem

    Blev medlem:
    3 juli 2012
    Inlägg:
    35
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag kan bara hålla med i ovanstående inlägg. Nerja är kuperat så hyr/köp inte något i utkanterna om du vill kunna gå till och från restauranger och stränder.

    Vi bor nära Torecillastranden och trivs toppen. 150 m till närmsta strand och 350 m till Balcon de Europa. Vi har både Mercadona, Supersol och Mas inom gångavstånd + några småbutiker.

    Provbo och skriv er egen önskelista innan ni köper något.

    Vill ni provbo i vårt område finns det en del lägenheter att hyra här http://angelymia.com/index.html

    Lycka till!
     
  5. Zanny

    Zanny Ny medlem

    Blev medlem:
    24 januari 2015
    Inlägg:
    15
    Mottagna gillanden:
    5
    Hej Volatyle,

    Jag förstår ditt dilemma, det är inte helt lätt att välja område i Nerja.

    Första gångerna vi åkte dit valde vi att bo i hjärtat av Nerja, i den gamla charmiga stadsdelen. Där finns massor av restauranger precis utanför dörren och det är relativt nära till alla stränder (bra om man vill variera sig och upptäcka sin favoritstrand). Däremot är det inte så vanligt med pool och man får ofta "nöja sig" med gemensam takterass.

    Personligen tycker jag att Burriana är den finaste stranden, så jag tror att jag hade valt att bo i närheten av den om jag hade haft små barn. Där finns också många lägenheter med stora terasser och fin utsikt. Det kan dock vara bra att vara medveten om att området är kuperat och man har en rätt jobbig backe när man ska gå in till stan. Men det finns många restauranger i området, så man måste inte gå in till stan för att äta middag varje kväll.

    När vi började leta boende att köpa så upptäckte vi att vi hade helt andra prioriteringar när det gällde ett eget boende jämfört med att hyra. Eftersom vi gillar att laga mat hemma, blev ett stort kök och möjlighet att grilla viktigare än närheten till restauranger. Vi åker också hellre dit höst/vinter/vår än mitt i sommaren, så då blev inte närheten till stranden så viktigt heller. Vi hittade vårt nya hem i en av Capistrano-byarna. Det funkar bra att gå ner till stan/stranden, lite jobbigare tillbaka (men det finns ju buss och taxi...).

    mvh Zanny
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Morgan

    Morgan Medlem

    Blev medlem:
    16 februari 2015
    Inlägg:
    45
    Mottagna gillanden:
    6
    Volatyle! Titta i din brevlåda
     

Dela sidan

Laddar...