Kallt inomhus?

Diskussion i 'Kanarieöarna' startad av lillalind, 31 januari 2015.

  1. lillalind

    lillalind Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2014
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    0
    Är det lika kallt inomhus under vintermånaderna på Kanarieöarna som på fastlandet? Eftersom det är varmare generellt på Kanarieöarna borde det väl inte vara det?

    Vad säger ni som bor där året runt?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. stasse

    stasse Medlem

    Blev medlem:
    20 juni 2013
    Inlägg:
    143
    Mottagna gillanden:
    13
    Det är betydligt varmare på Kanarieöarna, min erfarenhet
    är att det skiljer minst 5 gr.
    Varmast är det naturligtvis på de södra delarna av Öarna
    men också torrare.
    Har mest varit på Teneriffa.
    Har aldrig hört talas om någon som behövt ha på någon
    värme inomhus där.
     
    Last edited: 31 januari 2015
  4. Pooh

    Pooh Känd medlem

    Blev medlem:
    15 april 2011
    Inlägg:
    639
    Mottagna gillanden:
    111
    Till Kanarieöarna åker ju folk på solsemester i huvudsak på vintern...
    Visst är det svalare på nätterna, men inte värre än Svenska sommarnätter...
    I norr, där vi bor, blir det dock lite råkallt pga luftfuktigheten.
    Men klimatet är ju den stora fördelen här, inte för kallt på vintern, inte för varmt på sommaren. På fastlandet har du ju bägge delarna, så där är det ju bara drägligt vår och höst.
     
  5. erkki

    erkki Känd medlem

    Blev medlem:
    26 september 2014
    Inlägg:
    1.034
    Mottagna gillanden:
    123
    Hej lillalind det s om Pooh skriver så där är det ju bara drägligt vår och höst på fastlandet men du skal ju prova så då får ni se hur det är för ordet lagom finns inte i spanien och tål man inte värmen så skall man inte flytta hit har bot här över 2år utan ac kör ekologiskt korsdrag .jag bor på andra sidan bron från Villamartin har en lägenhet morgonsol på framsidan skugga på baksidan har alltid varmt inomhus kör bara med avfuktare som värmer lite
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. deselby

    deselby Ny medlem

    Blev medlem:
    16 januari 2012
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej,
    vi fryser aldrig i Las Palmas inomhus. På vintrarna har vi ibland täcke i påslakanet, ibland inte, beroende på hur kallt det blir på natten. Det tycker jag är det bästa med Gran Canaria, man behöver varken AC eller värme!
     
  8. Los Suecos

    Los Suecos Känd medlem

    Blev medlem:
    2 mars 2015
    Inlägg:
    415
    Mottagna gillanden:
    297
    Efter att ha bott över 20 år på Gran Canaria, men nu har vi bopålarna nertryckta i Altea på fastlandet, så kan jag med erfarenhet bekräfta att det är klart varmare kvällar och nätter på Gran Canaria under vintern.

    Under alla åren på Gran Canaria, delat lika många år i Las Palmas och San Agustin i syd så har jag aldrig, inte en enda natt, haft på värmen. Aldrig behövts.

    Däremot här i Altea har vi i princip luftvärmepumpen på varje kväll i vardagsrummet och under natten i sovrummet. Började någon gång i början av november och vi får se när vi kan släcka ner....

    Däremot på dagarna upplever vi ingen större skillnad, som idag med 19 grader, ganska vanlig dagstemperatur även på Gran Canaria under vintern.
     
  9. Louis

    Louis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    7 februari 2013
    Inlägg:
    593
    Mottagna gillanden:
    57
    Det finns ju ett talesätt "svensken fryser i Sverige på sommaren och på vintern i Spanien" skämt åsido men det gäller fastlandet i Spanien

    Vi nordbor vill nog överlag ha ca 21gr inomhus året runt och då gäller att köra luftvärmepumpen på AC juli-september samt värme dec-februari (grovt)

    Det är ju vidrigt att ha 30 grader inne och försöka sova samt sitta och frysa på kvällar med filtar och dylikt

    Verkar mest vara spanjorer som inte har AC och har en fläkt som bara kör runt värmen

    Förrundras av att man inte tar till var på solen meddelst solfångare/solpaneler:confused:vilket grekerna förstått
     
  10. Joe Spanien

    Joe Spanien Medlem

    Blev medlem:
    25 april 2012
    Inlägg:
    253
    Mottagna gillanden:
    1
    Hej!

    I vinter har jag haft värme på en gång i början av december i övrigt har det funkat bra utan värme, jag har dock en handduksvärmare i badrummet som ger ett skönt klimat om man är upp på natten och tassar...

    Sedan jag installerade ventilation har det krävts mycket mindre värme i huset, vintern före (utan ventilation) som dock var lite kyligare körde vi med värme i stort sett hela tiden.

    Slutsats: lite varmare ute och en bra ventilation, så slipper man värmekälla!

    Min erfarenhet är från Orihuela Costa!

    Joe :sol:
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. SolenLyser

    SolenLyser Guest

    Kanarieöarnas ursprungsbefolkning, guancherna, bodde gärna i grottor. Deras bosättningar låg på 200 - 500 m.ö.h. I grottan är det torrt och temperaturen är jämn och behaglig året om. En idealisk plats när caliman kommer. I brist på grotta bor vi i ett hus på Södra Teneriffa 400 m.ö.h. I princip behöver man varken värma eller kyla på en sådan ort. Fönster och dörrar står oftast öppna och släpper in frisk luft. Instängda hus blir som bekant fuktiga och kalla. De sexton år vi bott i huset har någon vinter varit kall, en annan varm.

    Vi upplever inte att klimatet skulle ha bilvit varmare. Det bekräftas av de temperaturmätningar man gjort från satellit, temperaturen på Jorden har inte stigit de senaste nitton åren. En normal vinterdag här är solig större delen av dagen. Ibland dyker det upp moln på eftermiddagen och då kan det kännas ruggigt. Då sätter man på sig en kofta. Strax efter det att solen gått ner får man också en känsla av att temperaturen fallit någon grad. Sitter man med koftan på inomhus kan man komplettera med några värmeljus.

    Vårt sovrum befinner sig på sydsidan och huset värms under dagen upp av solen. Därför har vi en takfläkt som man kan sätta på en stund under natten för att få ner temperaturen. Jag har annars hittat ett ulltäcke som håller kroppstemperaturen jämn året om, rekommenderas! Skönt att ta en varm dusch på morgonen och veta att det är solpanelen som gratis tillvaratagit solens underbara strålar. Utan dem skulle temperaturen falla mot den absoluta nollpunkten, minus 273,15 grader Celcius.
     
    Last edited by a moderator: 15 januari 2016
  13. pirrelille

    pirrelille Ny medlem

    Blev medlem:
    19 september 2016
    Inlägg:
    8
    Mottagna gillanden:
    3
    Jag tror också på vad ni skriver men min son med familj var på Fuerteventera 1 vecka för ett par år sedan och de tyckte att nätterna inomhus var kalla och sängkläder natt fuktiga! Min bästa väninna, Margot, upplevde en novemberånad i LAS Palmas, som äckligt kall och fuktig, hon köpte en flossig träningsoverall för att kunna sova, så jag anser nog att man ska ha en värmekälla för säkerhets skull.
     
  14. Canopus

    Canopus Aktiv medlem

    Blev medlem:
    20 augusti 2014
    Inlägg:
    193
    Mottagna gillanden:
    218
    Om man vill hålla sig smal och frisk kan det tydligen vara bra att frysa ibland. Vid kyla kan farligt vitt bukfett omvandlas till nyttigt brunt fett. Ju kallare desto mer effektiv är processen. Kanske något att trösta sig med om man fryser trots en extra ylletröja under vintern?

    http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/frys-dig-smal-och-frisk
     
    Nalle gillar detta.
  15. Reskermo

    Reskermo Ny medlem

    Blev medlem:
    28 mars 2016
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    1
    Fake news?
    https://climate.nasa.gov/vital-signs/global-temperature/
     
  16. Pooh

    Pooh Känd medlem

    Blev medlem:
    15 april 2011
    Inlägg:
    639
    Mottagna gillanden:
    111
    "Alternativa Fakta" kallas det visst... och om man väljer att tro på etablerad vetenskap eller en Global Sammansvärjning....

    Nasa landade ju inte på månen heller, det vara bara fejk, det "vet" ju många människor.
     
    Nalle och teddi gillar detta.

Dela sidan

Laddar...