Erfarenheter av Solvia?

Diskussion i 'Köpa och sälja fastighet' startad av JockeB, 7 augusti 2015.

  1. JockeB

    JockeB Ny medlem

    Blev medlem:
    22 juli 2012
    Inlägg:
    4
    Mottagna gillanden:
    0
    Vi har kikat på en bankåtertagen lägenhet hos Solvia och snackat lite med en av deras mäklare om en finansiering via lån hos dom. Lägenheten är nedsatt 11.000 och kostar nu runt 100.000. Vid frågan om priset var förhandlingsbart sa han nej.
    Vi kunde få ett lån hos dom på 70% till en ränta på ca 1.5% förutsatt att vi hade bra ekonomi. Vi frågade även om räntan och procentsatsen på lånet var förhandlingsbart och där visste han inte då han inte skötte om lånen.

    För att få lägga en intresseanmälan måste vi betala 500 som vi kan tillbaka ifall det inte blir någon affär, eller dra av på en eventuell handpenning.
    Är det någon idé tror ni att försöka pruta 10.000 till trots att mäklaren sa nej, och be att vi får låna 80%. Då skulle vi klara handpenning och övriga avgifter utan att ta fler lån.
    Även andra erfarenheter av Solvia/Sabadell är intressanta.
    Lägenheten ser ut att ha stått tom ett par år.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Eckhoff

    Eckhoff Medlem

    Blev medlem:
    3 mars 2012
    Inlägg:
    570
    Mottagna gillanden:
    3
    Vi köpte av CAM 2012 innan dom bytte namn och vi pruta. Saken är den att om man prutar skall fastigheten ut på en öppen auktion på deras hemsida och om ingen bjuder över får ni fastigheten. Men det finns ett minimum belopp på fastigheten som dom aldrig går under så det gäller att ta reda på detta och lägga sig på detta belopp.
    Så gjorde vi och vi fick fastigheten till detta pris.

    //Eckhoff
     
  4. peterstockholmsweden

    peterstockholmsweden Ny medlem

    Blev medlem:
    8 oktober 2014
    Inlägg:
    20
    Mottagna gillanden:
    1
    Hej, vi köpte av Solvia i oktober 2014, huset låg ute för 94,500€ om man inte tog lån hos Sabadell , (87,300€ om man lånade minst 40% av summan). Vi lånade allt i Sverige och la ett bud på 80'€ och fick huset, mäklaren kunde dock inte ta beslut om köp själv utan var tvungen att kontakta huvudkontoret. Huset hade då dock stått tomt sedan 2009. Se bara upp om taxeringsvärdet ligger långt över köpesumman, tre månader efter köpet blev vi eftertaxerade med 4'500€, något vår advokat varnat oss för innan, Solvia sa absolut ingenting... Lycka till!
     

Dela sidan

Laddar...