Nybörjare på Spanien, kan ingenting, behöver kalibrering

Diskussion i 'Torrevieja' startad av Anders Nilsson, 5 augusti 2015.

  1. Anders Nilsson

    Anders Nilsson Ny medlem

    Blev medlem:
    5 augusti 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej!

    Postar mitt första inlägg. Hoppas ni har överseende...:cheeky

    Jag är inne på att köpa boende i Spanien, har aldrig varit där men älskar landet efter att ha sett Sällskapsresan));) Har även kompisar som varit där och bekräftat att drömmen är sann. Planerar att åka dit på semester inom något år eller så för att kolla.

    I alla fall, jag är 51 år, gift, har en son på 2 år. Har i många år rest till Thailand, främst Pattaya och Phuket (har tidigare även rest runt i Thailand men numera är det slappa som gäller). Jag fullkomligt älskar dessa ställen, skäms inte för att erkänna att jag är en svenneturist som gillar att slappa i poolen, dricka öl och äta god mat. Badar gärna i havet lite grann också.

    Min dag på Thailandssemestern är typ upp kl 7-8, äta frukost, ut med sonen i babyjoggern och promenera runt 2-3 timmar, handla mat på vägen hem, luncha hemma gärna sallad med grillad kyckling eller annan lättare mat, eftermiddagen städa, fixa med huset (gillar att jobba med hus). När solen går ner åker korken ur och vi äter middag, gärna med bekanta som sällskap. Sänggång runt 22.00.

    Jag har fått uppfattningen att Torre med omnejd är lite av Spaniens svar på dessa ställen. Fast att det är kallare på vintern. Kan ni som bor förklara hur klimatet egentligen är, jämför gärna med Sverige så jag fattar. Hur är det på vintern?

    Jag har en kompis som är stenhårt inne på Costa del Sol. Han är rätt tät och det behövs för runt Malaga verkar priserna 50-100% högre, rätta mig gärna.

    Är Costa del Sol så mycket bättre än Costa Blanca? Förklara gärna skillnaderna. Jag gillar värme men Thailand är bara för mycket. Jag tycker 25-30 grader är en rätt trevlig temperatur.

    Jag är ute efter ett fristående hus som går att heltida i. Planerar köpa om några år. Först för semester men senare för pension. Vill lägga 1-1.5 miljoner sek, kanske 2 millar. Detta verkar inte räcka någonstans runt Malaga.

    Vad får man runt Torre för dessa pengar? Kraven är alltså fristående hus (ok med smärre renoveringar så länga vi inte snackar sprickor i väggarna och översvämmad källare). Gärna gemensam pool i området. Max 1 km till stranden, max 2 km till LIDL eller motsvarande. Är van vid bungalower i Thailand så kräver absolut ingen lyx men jag gillar mycket ljus och hyfsat stort typ 80-90 kvm. Vill inte ha trädgård utan stensatt uteplats.

    Verkar som att Cabo Roig är billigt eller är det bara som jag inbillar mig? Kan någon i kort form generalisera områdena runt Torre skulle det hjälpa bra att förstå vilka jag skall läsa in mig mer på.

    Nu blev det ett fruktansvärt spretigt inlägg men tankarna snurrar rätt bra i skallen, jag får liksom inte grepp på Spanien. Alla tips mottages med tacksamhet.

    Och säg gärna till om jag borde fokusera på någon annan region i Spanien.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Tja, CdS är bättre än CB... Är Göteborgs skärkgàrd bättre än Stockholms Skärgàrd?
    Cds är dyrare än södra CB men inte särskilt dyrare än norra CB (med vissa undantag)
    De är helt enkelt annorlunda. Vilket man bäst tycker om fàr var och en själv stà för.

    Du kan fà en villa i omràdet runt Ciudad Quesada (Ligger vid Rojales om du kör Google maps) fràn 200.000 € utan att leta dig helt fördärvad. Säkert hitta billigare ocksà beronde pà skick och läge.

    Södra CB har nog varmast vintertid om man nu inte räknar med Kanarieöarna. Men skillnaden är knappast märkbar. däremot regnar det mycket mer pà Cds Och Norra CB än Murcia/Södra CB, speciellt pà vintern dà. Detta speglar sig naturligtvis i naturen med mycket mer grönska i CdS och Norra CB

    Vinterklimatet är ju knappast badväder, fast bra dagar kan du ha 25grader och ligga pà stranden utan problem. Sämre dagar kan du ha 10grader och frysa häcken av dig. Medeltempen tror jag ligger runt 18 grader. Fukten känns, sà det blir lätt ruggigt. En värmekälla behövs.

    Pà sommaren blir här varmt. Har just idag varit nere i Almeria, och där stod tempen pà 36 grader i skuggan.

    Hur du lägger upp dina tider är ju upp till dig. Eftersom bàde Cds och CB har fler nationaliteter än FN... finns har alla möjliga tider 8resturang ägarna verkar ju gilla det...

    Spanjorer äter liten frukost, stor lunch och liten middag, allt förskjutet ca 2 timmar.
    Ofta gàr folk inte och lägger sig före kl 00, tänk pà det om du vill ha fönster öppna och sova kl 22 (själv äter vi inte middag hemma förrän kl 21)

    Lycka till
     
  4. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Lidl finns överallt så det är knappast något att oroa sig för. :)

    Två frågor att fundera över dock.

    Du har en tvååring. Är tanken att ni ska bo kvar i Sverige under hela dess skolgång eller kommer ni kanske att flytta inom den tidsramen? Jag tänker på det här med val av skolor. Om ni ev flyttar under skoltiden, ska barnet gå i svensk skola eller spansk, engelsk...? För om ni inte behöver ta skolan i beaktande så är ju möjligheterna större. Kolla gärna på östra sidan om Málaga, dvs Nerja med omnejd. Sagolikt vackert.

    Det andra är närheten till havet. Hur långt ifrån eller nära havet vill ni bo? Vid strandkanten eller en mil inåt land? Ju längre in desto lägre priser, så klart.

    Att hitta en bra fristående villa i Fuengirola-trakten med gångavstånd till havet och restauranger mm för 2 Mkr är nog tyvärr svårt. Jag säger inte att det inte finns, man måste ju få ha tur också!
     
  5. Anders Nilsson

    Anders Nilsson Ny medlem

    Blev medlem:
    5 augusti 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack för svaren!

    Intressant att södra CB är varmast vintertid. 36 grader är väl ok om det inte är för fuktigt. Just kombinationen rätt varmt och extrem fukt gör att jag bara står ut i Thailand 3-4 veckor men kan inte tänka mig att bo där.

    Skola, jo det är ett problem men vi kräver inte Svensk skola. Blir det flytt så är väl en Engelskspråkig klass helt ok. Göteborgs förorter har ju inte direkt rosat marknaden med sina resultat, det som gäller för oss är att skolan är bra, mindre viktigt vilket språk det är. Blir det inte flytt innan vår son börjar skolan i Sverige så får han gå klart låg-/mellan stadium i alla fall. Men eftersom planerna är så flytande kan jag inte bestämma det nu.

    Dock bra att du tar upp skolan, blir att kolla av vad som finns. Just skolan är väl kanske lättare att lösa poå CdS med Svenska Skolan.

    Skall kolla vidare på Nerja också. Hittade ett ställe som heter Torrox som verkar hyfsat i pris. Vad gäller hus kan jag tänka mig ett renoveringsobjekt utan pool bara det är gemensam pool eller gångavstånd till havet. Jag är inne på tredje huset i Goteborg och samtliga har jag fått fixa själv så jag är inte rädd för att slita.

    Mvh,

    Anders
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. svpecali

    svpecali Medlem

    Blev medlem:
    3 juli 2012
    Inlägg:
    35
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag pratade med ett par som brukade hyra lägenhet i Nerja över vintern. I fjol hade de hyrt i Torrox Pueblo och de var mycket besvikna över att det skiljde i temperatur mellan Nerja och Torrox. Enligt dem var det i snitt 5 grader kallare i Torrox.
     

Dela sidan

Laddar...