Flytt till Fuengirola, behöver tips inom jobb, skola, hyra lägenhet och mer!

Diskussion i 'Fuengirola' startad av antonie, 19 maj 2015.

  1. antonie

    antonie Ny medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej
    jag och min familj planerar att flytta till Fuengirola. En hel del saker behövs ordnas för att allt ska klaffa. Vi har till exempel restaurang här hemma i Sverige och vill öppna upp något i Fuengirola, någon som vet något om konkurrensen? Vad saknas?

    Förutom det så vill även jag ha arbete, min man och hans syster som styr restaurangen, jag har utbildning inom mediateknik (reklam, event, projektledning osv) men kan tänka mig alla jobb som ger en bra inkomst.

    Vart ska man helst bo om man vill komma nära svenska skolan och behöver man ha gated community? Har de dagisverksamhet i Fuengirola och tips på detta?

    Vi har tänkt att hyra lägenhet, någon som har tips på hyresvärd eller liknande?

    Säkert något jag missat men blir väldigt tacksam för tips på något :)
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Ska du bo på gångavstånd? Hur långt/länge vill du gå?
    Ska du bo riktigt nära ska du ju bo i Los Boliches där Svenska Skolan ligger. Men jag har vänner som köpte sparkstöttingar och tog sig fram och tillbaka från Torreblanca varje dag. Kanske inte så kul om man har barn i dagisålder, dock.

    Det finns förskoleverksamhet i Svenska Skolan, du skriver inte hur gamla barnen är och jag vet tyvärr inte från vilken ålder de tar emot. Det står säkert på deras hemsida, www.skolan.es eller skicka dem annars ett mail, de brukar svara snabbt.

    Det finns måååånga restauranger här i faggorna. Men det verkar inte hindra folk från att öppna nya, det stängs ju restauranger hela tiden också.

    Hur är det med språket? Kan ni spanska? Sätt igång och lär er det omedelbums annars. Visst funkar det ok med engelska men oj vad smidigare allt hade varit för oss om vi kunnat mer spanska innan.

    Inga raka svar, tyvärr.
     
    erkki gillar detta.
  4. antonie

    antonie Ny medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Gångavstånd är ju klart bäst, funderar på att kanske kolla lägenheter runt marinan, ser inte ut att va så långt avstånd till skolan enligt kartmätning! Vår son kommer vara lite mer ön ett år nör vi flyttar och svenska skolan har bara verksamhet från tre år tidigast,, undrar snarare hur spanska dagis innan tre års ålder funkar!

    Vi har väl fördelen att ha nästan 20 års erfarenhet inom restaurang , tänker mer om det finns nåt specifikt som saknas och så :)

    Kan inte spanska, eller läste skolspanska en kort period för tio år sen,, men har laddat ner appar att öva in fraser , ord och viss grammatik. Ett måste att lära sig språket så man kan hänga med i allt från umgänge till politik. Så ska försöka skaffa hyfsade basic kunskaper innan vi åker :)

    Rätt svårt med raka svar i dessa frågorna då mycket kan va rätt subjektivt, men är tacksam för svar :)
     
  5. DonBard

    DonBard Aktiv medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2013
    Inlägg:
    293
    Mottagna gillanden:
    46
    Att starta företag överhuvudtaget utan att kunna spanska är mycket äventyrligt. Kan möjligen genomföras med kostsam hjälp av advokater och översättare. Restaurang är sannolikt det sämsta alternativet av alla. Har sett ett otal försök av svenskar under de senaste 20 åren. Praktiskt taget ingen har överlevt mer än några få år. Samtliga lämnat med svåra förluster.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. jonnyx

    jonnyx Medlem

    Blev medlem:
    28 augusti 2012
    Inlägg:
    370
    Mottagna gillanden:
    11
    Jag kan bara instämma med DonBard, konkurrensen i restaurangbranschen är mördande utmed hela kusten och kanske i synnerhet i Fuengirola. Under våra 14 år här så har vi sett många försöka och mycket få som har lyckats. Spanska är nödvändigt för att lyckas, visst kan man ta hjälp men det kostar och i alla lägen så går det inte.
     
  8. antonie

    antonie Ny medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Kan bli svårt med spanskan men pengar kommer vi ha att få hjälp till överätning och så vidare. Tanken är väl att köpa något som redan går bra , av någon som har tröttnat, man kanske får vänta ett tag innan man tar över något och hittar det bästa, men s ni säger är de hård konkurrens och många som inte överlever. De som ska köpa var fördelen att ha pengar och lång erfarenhet på olika ställen. Men restaurangvagn något slag kommer det bli.

    Jag däremot söker plats inom marknadsföring, reklam, kommunikation, har utbildning inom det och försöker redan nu skapa mig ett nätverk där nere. Någon som har någon kontakt på en reklambyrå till exempel?
     
  9. Vidde

    Vidde Medlem

    Blev medlem:
    28 februari 2011
    Inlägg:
    30
    Mottagna gillanden:
    0
    Som obotlig optimist säger jag lycka till! Ni driver ju redan restaurang och verkar ha lite startkapital, där har vi två viktiga förutsättningar som krävs.

    Men varför inte investera i en två-tre månader lång vistelse innan ni bestämmer er var och hur ni vill bedriva er verksamhet?
    På den tiden kan ni hinna med två saker: Gå en intensivkurs i spanska, (ni måste kunna åtminstone basic spanska, det blir i princip omöjligt annars), och kolla runt i stan för att hitta det bästa läget för just er typ av restaurang.
    Jag tror ni förbättrar oddsen avsevärt om ni gör det.
     
  10. antonie

    antonie Ny medlem

    Blev medlem:
    19 maj 2015
    Inlägg:
    5
    Mottagna gillanden:
    0
    Jo tanken är väl att åka ner och hyra något semesteraktigt medan vi letar ett ställe att hyra till oss samt en bra restaurang i rätt områd, det får ta sin tid! Bra idé med spanska kurs på plats, kan va rätt bra! Det är nu jAg önskar att jag hade fullföljt skolapanskan ;)
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. lillalind

    lillalind Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2014
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    0
    Vet inte om ni redan fått koll på saker och ting, men om ni vill ha restaurang i Fuengirola så finns det några till salu just nu som drivits av svenskar. Kolla på Facebooksidorna för svenskar i Fuengirola så hittar ni en del.

    Välbetalda jobb är det annars ont om, i regel tjänar man rätt mycket mindre i Spanien än vad vi är vana vid i Sverige. Men ingenting är omöjligt :)

    Håller med om att det är bra att lära sig en del spanska innan man åker, det underlättar. Jag läste spanska på gymnasiet för en massa år sedan och önskar att jag hade fräschat upp kunskaperna innan vi åkte. Nu får man lära sig bäst man kan här nere istället. I Andalusien talar man ju med en väldigt snabb och rätt otydlig dialekt så det kan vara lite svårt att förstå ibland. Man hugger ofta av ord och skippar ofta s:en på slutet tex.

    Vad gäller dagisverksamhet så är den typen av barnomsorg väldigt dyrt vad jag förstått (har äldre barn så jag har inte helt koll), men i de spanska skolorna börjar barnen från tre års ålder i alla fall.

    Hyresvärdar finns knappt på samma sätt som i Sverige utan man hyr i regel av privatpersoner. Finns mängder av sidor att kika på där folk lägger ut sina bostäder. Rekommenderar som andra gjort innan mig här att ni kikar runt på plats innan ni hyr för någon längre tid (vilket i regel betyder 11 månader, man har oftast inte tillsvidarekontrakt i Spanien). Tänk också på att standarden väldigt ofta är mycket lägre än vad man är van vid i Sverige. Ofta hyrs bostäderna ut med fullt utrustat kök, men vad det innebär har man kanske delade meningar om...

    Hoppas ni hittar vad ni söker!
     
  13. DonBard

    DonBard Aktiv medlem

    Blev medlem:
    3 maj 2013
    Inlägg:
    293
    Mottagna gillanden:
    46
    -"Tanken är väl att köpa något som redan går bra , av någon som har tröttnat"-
    Tanken är god Antonie , men sådana objekt finns inte. Beklagar!
     

Dela sidan

Laddar...