Bör vi vara oroliga?

Diskussion i 'Orihuela Costa' startad av lillalind, 8 januari 2015.

  1. lillalind

    lillalind Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2014
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    0
    Vi kommer att flytta ner till Orihuela Costa med vår dotter som då nyss fyllt 7 år. Vi kommer, i alla fall i början, att bo i Villa Martin. Vi har fått ett flertal reaktioner om att vi är dumma och att det är en stor risk säkerhetsmässigt och folk undrar hur vi vågar eftersom det är så mycket högre kriminalitet där än här.

    Hur är det egentligen, bör vi vara oroliga? Är det stor risk för att bli rånad eller få inbrott tex? Är det stor risk att det skulle hända vår dotter något (att någon tex går in på skolans område och snor med sig henne som några sagt är en relativt stor risk)?

    Jag är inte särskilt orolig av mig, men vill naturligtvis vara förberedd och veta om vilka risker som finns och vad man särskilt ska se upp med. Självklart kommer vi att se efter vårt barn och inte låta henne springa omkring själv, vi kommer inte flasha med pengar, vi kommer att ha koll på vart vi har väskor och värdesaker osv, sådant är ju självklarheter.

    Men för övrigt, är Orihuela Costa ett osäkert område?
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. Janneman

    Janneman Medlem

    Blev medlem:
    21 mars 2013
    Inlägg:
    383
    Mottagna gillanden:
    10
    Har själv aldrig hört att Orihuela Costa ett osäkert område. Har inte någon gång upplevt det du beskriver och då har man varit ute kvällstid lite överallt i regionen.
    Personligen så tycker jag att det är ganska folktomt i Villa Martin under vinterhalvåret och som jag upplever det lite övergivet och då är det kanske inte är så många jämnåriga där. Men det är ju en högst personlig reflektion på området då vi själva funderade på att köpa hus där och det var just vid denna tid på året.

    /J
     
  4. Lundberg

    Lundberg Medlem

    Blev medlem:
    28 juli 2011
    Inlägg:
    556
    Mottagna gillanden:
    15
    Jag kan bara säga som så att hela min familj känner sig mycket säkrare och tryggare i Spanien än i Sverige. En stor skillnad är att i Sverige ser du bara poliser på bilvägar som tar fortkörare. I Spanien så är det massor av patrullerande poliser och poliser i bilar som man ser överallt.

    Sen är det väl som överallt, jag skulle inte låta mina barn gå och leka själv i rosengård i Malmö. Finns säkert liknande områden i Spanien.

    Kolla i lekparkerna vid 23 på kvällen, massor av barn och äldre människor. Hur ser det ut i lekparkerna i Sverige?
     
  5. Helen1

    Helen1 Känd medlem

    Blev medlem:
    16 juli 2012
    Inlägg:
    660
    Mottagna gillanden:
    271
    Jag instämmer i det som Lundberg har skrivit.
    Vi har aldrig känt oss hotade på våra promenader i Orihuela Costa.
    Jag kan inte uttala mig om nätterna, för då sover vi men det har aldrig varit några problem på dagar och kvällar. :)

    Rånrisken är säkert högre under högsäsong men det är inte unikt för vårt område eller Spanien utan är väl ganska självklart. Fler turister = lönsammare att råna.
    /Helen
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. lillalind

    lillalind Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2014
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    0
    Tack för era svar.
    Ja vid 23 sover vår dotter för länge sen, så då är hon inte ute :)
    Självklart är det större risker där det är en massa turister. Men är det vanligt att bli hotade med vapen, eller snor de skar mer i smyg så att säga?
     
  8. erkki

    erkki Känd medlem

    Blev medlem:
    26 september 2014
    Inlägg:
    1.034
    Mottagna gillanden:
    123
    Hej jag instämmer .Jag bor i cabo roig mycket turister på sommaren aldrig bråk eller fylla barn ute sena kvällar det är så i hela spanien 1 rån vid bankomat men han blev gripen med en gång av polisen för poliser ser man ute på gatorna jagar alla försäljare :):)
     
  9. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Det är nog ganska ovanligt att bli hotade med vapen. Visst kan det hända men inte mer än i Malmö/gbg/Sthlm. Och pà Orihuela costa är det nog väldigt ovanligt.

    Har inga siffror pà det men vàldsbrott mot okända personer är ovanliga. förutom fyllebràk dà kanske. Fast man hör inte sà mycket om det heller.

    Om du googlar pà "crimes orihuela costa" sà fàr du upp ganska mànga rapporter, bàde bra och dàliga.
     
  10. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Risken att bli hotad med vapen är nog minimal, säkert större i Göteborg. Stölderna utförs vanligtvis under marknadsdagar och i folksamlingar. Samt inbrott i bostäder. Precis som i Sverige. Däremot förekommer det sällan väpnade rån bland "vanligt" folk på sta'n. Våldsbrott sker mestadels i uppgörelser mellan kriminella element. Min personliga känsla är att barn, kvinnor och äldre går mer fredade, och att barn skulle ha blivit bortrövade har jag aldrig hört talas om, inte i "våra" trakter iaf. Vem har belägg för att det är "en relativt stor risk" att barnen blir kidnappade på t.ex. skolgårdar? Floskler! Tvärtom, inga barn är väl så skyddade som spanska skolbarn. På skolgårdarna finns vakter, och det finns alltid polis på plats och dirigerar trafiken vid skoldagen slut så att barnen kommer ombord på ev. skolbussar ordentligt.
    Av vilken anledning har folk, speciellt dom som aldrig vistats mer än ett par semesterveckor på Costablanca/Orihuelacosta, så lätt för att tala om den "höga kriminaliteten" som dom tydligen anser existerar? Jag tror att dom är lite avundsjuka på folk som vågar leva ett normalt, socialt liv, och inte ser faror i allt. Det måste vara att begränsa det stora äventyret som ju själva livet är. Man måste ta för sig och VÅGA LEVA.
    Det enda man behöver är vanligt sunt förnuft och att inte utsätta sig för faror i onödan.
    Lycka till, och bry er inte om olyckskorparna.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. lillalind

    lillalind Ny medlem

    Blev medlem:
    16 december 2014
    Inlägg:
    82
    Mottagna gillanden:
    0
    Tusen tack för era svar!
     
  13. benjon

    benjon Medlem

    Blev medlem:
    1 oktober 2013
    Inlägg:
    47
    Mottagna gillanden:
    1
    Jag känner mig säkrare Punta Prima eller Torrevieja än vad jag gör i Malmö
    som har bliver en riktig gangster stad
     
  14. AFJ

    AFJ Medlem

    Blev medlem:
    25 augusti 2014
    Inlägg:
    80
    Mottagna gillanden:
    1
    Vi har vårt radhus i Los Dolses (precis bredvid Villamartin) och jag uppfattar området som lugnt och säkert. Vår granne hade i och för sig inbrott i somras men det händer ju här hemma också.

    I Los Dolses finns en liten skola. På morgonen står det en polis utanför skolan och dirigerar trafiken och håller koll. När hände det senast i Sverige?

    Generellt så ser jag mycket mer poliser i farten i Torrevieja/Orihuela Costa än vad jag gör hemma i Stockholm. Vet inte om det är en falsk trygghet men jag tycker inte det finns någon anledning till oro.

    Visst är Villamartin och Los Dolses lite öde på vintern - jätte skönt att slippa allt folk! :) Åker ner om två veckor - skall bli härligt!
     

Dela sidan

Laddar...