Bakmargarin?

Diskussion i 'Mat & Dryck' startad av Peztis, 5 september 2014.

  1. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Inte för att jag desperat behöver det men använder man inte bakmargarin i Spanien?

    Om de bakar en sockerkaka, använder de olja då? Eller vad använder de vid bakning. Smöret är ju inte så billigt, tycker jag.

    För jag har då inte hittat något som typ Milda el liknande. OK, jag har ju inte letat ihjäl mig men i svenska mathyllor står de ju intill matsmör och -margarin.

    Hittade en annan tråd i ämnet men inte just om vanligt bakmargarin.
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Smöret är väl inte dyrt! Mellan 1,10€ och 1,25€ för 250 gr = 40-45 kr/kg. Det är ju iaf ganska mycket billigare än i Sverige. Jag brukar köpa på både Consum, Mercadona och Lidl för dom priserna :).
    rocio
     
  4. golfman

    golfman Medlem

    Blev medlem:
    2 maj 2013
    Inlägg:
    93
    Mottagna gillanden:
    2
    Vet ikke hvor du befinner deg, men på Carrefour ved Cabo Roig/Punta Prima finnes Melange margarin (Norsk) Utmerket til steking og baking. Denne typen finner du muligens på Super Valu og på Scandigo. Lykke til spainsmile
     
  5. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Det är väl det att man är så van vid de folieinpackade margarinförpackningarna där ca 1 kg kostar knappt 20 kr i Sverige. Idag köpte jag på Carrefour en fp Tulipan 500 g för 1,5 €.

    Så det jag köper för att bre på mackan i Spanien känns för mig dyrare att smälta ned och ha i baket...
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. jonnyx

    jonnyx Medlem

    Blev medlem:
    28 augusti 2012
    Inlägg:
    370
    Mottagna gillanden:
    11
    Spanjorerna använder smör eller olja beroende på vad man skall göra, det har vi också gjort de senaste 13 åren.
     
  8. DiBo

    DiBo Aktiv medlem

    Blev medlem:
    14 juli 2013
    Inlägg:
    522
    Mottagna gillanden:
    68
    Vi använder oftast spanskt smör till bakning, (billigare än hemma) men även olja till en del matbröd. Vet att det i Fungirola finns Skandinaviska affär/affärer som bör ha det margarin du kanske vill ha just till bakning.
     
  9. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Fast grejjen är ju att inte gå till de där "utländska" hyllorna! Vill inte gå dit och köpa kaviar, inlagd sill och annat typiskt svenskt.

    Förstår ju att jag i många fall måste lära om mig. Om en spanjor gör en sockerkaka (Bakar spanjorer "vanliga" sockerkakor?), vad använder han/hon då som fett?
     
  10. amaryllis

    amaryllis Ny medlem

    Blev medlem:
    14 februari 2011
    Inlägg:
    21
    Mottagna gillanden:
    0
    Hej
    Jag vet inte hur spanjorerna gör, men det går alldeles utmärkt att baka med det spanska smöret. Bakpulvret verkar det som att man måste ta mer av för att det ska bli höjd på kakan. Det är väl klart att man ska köpa kaviar och sill, varför avstå från det? Man kan väl ha det bästa av två länder tycker jag.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. Nina57

    Nina57 Medlem

    Blev medlem:
    18 augusti 2013
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    1
    Vi svedala har nog inte alltid använt margarin, så vitt jag vet så är det ett modernt påfund och smör fungerar utmärkt, blir dessutom mycket godare! ;)
     
  13. Ran22

    Ran22 Ny medlem

    Blev medlem:
    8 januari 2013
    Inlägg:
    129
    Mottagna gillanden:
    4
    Googla på "margarintillverkning" så känns nog smör som ett mycket bra alternativ sedan :)
     
  14. sule01

    sule01 Medlem

    Blev medlem:
    17 december 2011
    Inlägg:
    55
    Mottagna gillanden:
    0
    Ja, margarin skulle jag aldrig äta. Tillverkningsprocess och innehåll lämnar mycket att önska - iaf om man vill hålla sig frisk långsiktigt. Förvånad att det fortfarande efterfrågas.
     
  15. Calderon

    Calderon Medlem

    Blev medlem:
    23 oktober 2013
    Inlägg:
    192
    Mottagna gillanden:
    2
    Tycker att det är förvånande med dagens upplysningar, hur man kan efterlysa produkter med hemska transfetter. Har du råd att unna dej att bo i Spanien så tycker jag att du ska unna dej SMÖR !! OCH vill man ha nåt bredbart till mackan så kan man med fördel mixa det hårda smöret med cocosfett som dessutom har anti inflammatoriska effekter.
    (men det är ju bara mina åsikter. Flåt om jag lägger mej i)
     
  16. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Dessutom finns det numera bredbara (nåja) varianter, typ Bregott. På Mercadona finns det i plastaskar, osaltat=sin sal med blå kant på locket, och con sal=saltat med orange kant. Ide'n med kokosfett (kokosolja) ska jag testa. Har alltid med mig det eftersom jag tar det i kaffet varje morgon. MYCKET nyttigt!
    rocio
     
  17. Nina57

    Nina57 Medlem

    Blev medlem:
    18 augusti 2013
    Inlägg:
    42
    Mottagna gillanden:
    1




    Kan bara hålla med. Hemma i min"affär" (i Sverige)säljer dem ut margarinet för en femma och smörhyllorna är nästan alltid halvtomma. Förslaget med cocosfettsinblandningen ska jag absolut testa. Man använder förstås det ekologiska "fina" kallpressade cocosfettet då. thumb
     
  18. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    kokos i kaffet :eek:
     
  19. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    smaken är som baken...
    :)
    Ska testa!
     
  20. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    De kokosfetterna/oljorna som man vanligen använder i kaffe smakar GIVETVIS inte kokos. Dom är smak-och luktfria. Även fast det finns de som smakar kokos också.
    rocio
     
  21. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112
    Kokosfett är jättebra, det använder jag faktiskt som hudkräm.

    MEN det är inte den kokosfett som man har till ischokladen utan det är typ Cocosa. Som rocio skriver, deessa finns med mild kokossmak eller -lukt men även helt lukt- och smakfria. Ska vara jättebra för matsmältning och kolesterolet.
     
  22. Peztis

    Peztis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    23 januari 2012
    Inlägg:
    794
    Mottagna gillanden:
    112

    Jisses, vad vet du om mig? Råd att unna mig? Gillar inte din ton.

    Och smör är faktiskt heller inte alltid så bra i alla lägen.

    Om du dessutom tog dig tiden och läste vad jag faktiskt undrade så var det även vad man i Spanien använder för fett att t ex baka en sockerkaka. Jag skrev att jag kanske måste tänka om. Det var inte ett krav. Jag MÅSTE inte ha bakmargarin lika lite som jag inte måste ha kaviar på mackan.
     
  23. jonnyx

    jonnyx Medlem

    Blev medlem:
    28 augusti 2012
    Inlägg:
    370
    Mottagna gillanden:
    11
    Jag använde alltid smör i Sverige till sockerkaka, liksom våra förfäder gjorde innan margarinet blev uppfunnet. Jag förutsätter att det går lika bra att använda smör till sockerkaka här i Spanien.
     
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...