Info om Ryanair

Diskussion i 'Flyg' startad av Emmisdemmis, 4 februari 2014.

  1. Emmisdemmis

    Emmisdemmis Aktiv medlem

    Blev medlem:
    18 mars 2013
    Inlägg:
    259
    Mottagna gillanden:
    31
    Hej,
    Vi har flugit med SAS och Norweigan, samt alla Charterbolag många gånger.
    Nu har jag hittat billiga biljetter med Ryanair.
    Är de så kassa som alla säger? Och vad innebär det då, mer specifikt.
    Trångt, förseningar? Lång kö vid incheck? :(

    Får man inte ha en liten handväska med sig om man har kabinväska? Plastpåse? Hur strängt är det?:confused:

    Jag längtar till när SAS ska flyga direkt Gbg-Alicante, men det kanske bara blir sommarlinjer.

    Gokväll, hälsar Emma
     
  2. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Hej!
    Vi rekommenderar följande tjänster kring boende och juridik i Spanien. Du förbinder dig inte till något när du använder våra formulär och det kostar inget.
    Tack för att ni använder Spanienforum och gör det till en trevlig mötesplats för Spanienfantaster och alla andra!

    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  3. DiBo

    DiBo Aktiv medlem

    Blev medlem:
    14 juli 2013
    Inlägg:
    522
    Mottagna gillanden:
    68
    Vi har rest med SAS, Norwegian , Air Berlin och Ryan. Och ofta får man vad man betalar för. Två gånger har det blivit Ryan och med beställda platser till ringa extra kostnad och då står man i en särskild kö och går ombord först. Från början av feb alla bokade platser men man kan reservera om man vill ha mer plats för benen t. ex. till extra kostnad. Handbagage 10 kg plus mindre handväska/ liten ryggsäck får tas med. Jag blev positivt överraskad av Ryan och kan tänka mig att flyga med dem igen. Det är ju mest en transportsträcka. Annars titta på Air Berlin! Lycka til!
     
  4. Perra

    Perra Medlem

    Blev medlem:
    10 oktober 2010
    Inlägg:
    173
    Mottagna gillanden:
    4
    Hej Emma.

    Flög förra året 10ggr ToR till ALC med Ryan. En försening på 30min på väg hem en resa vart årets summering avseende klagomål.

    Du kommer känna dig lite som boskap i en flock vid av och påstigning och planet blir mer en "buss med vingar".
    Om man är flygrädd/orolig..då rekommenderar jag in RA. Tror det är många av dem har fått dåliga upplevelser från dem.

    Köp INTE prioritet för en hundring per resa, skillnaden blir att då får du jäkta med några färre resenärer och kommer in först och får sitta till döddagar. Köp istället platsbiljett, kostar lika mycket(tror tom det blivit billigare på de mindre attraktiva platserna), då kan du i lugn och ro avsluta din öl/vin i Gaten och traska ut bland de sista och sätta dig på din reserverade plats. Jag brukar tom ta de första raderna, då går du in i planet och bara sätter dig innanför dörren. Så smidigt..

    / Pedro (med 11 ToR bokad hittills i år med RA:p)
     
  5. rinconada

    rinconada Känd medlem

    Blev medlem:
    6 oktober 2010
    Inlägg:
    3.875
    Mottagna gillanden:
    217
    Det jag har mot RA är att de har inte varit riktigt ärliga med sina "billiga" biljetter, för det har förekommit div. tilläg ju längre in i bokningen man har kommit. Nu har de blivit mycket bättre på den fronten, men de är (i mitt fall) mycket dyrare än andra som jag har kollat.

    Det du ska fortfarande vara uppmärksam på är vikten av dina väskor. Överskrid inte det tillåtna, annars får du betala dyra pengar för övervikten. Jag hat tom sett att vid incheckningen hade de vågen inställd på 3 kg när den var tom... Det var många som fick övervikt på det flyget (från Girona). Och de väger även handbagaget.
    På Stanstedt har jag sett folk ta på sig 5 par jeans och lika många tröjor för att "lätta" väskan.
     
  6. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

    Ett bra erbjudande

    American Express SAS Eurobonus
    Få 6 000 eurobonuspoäng direkt om du tecknar ett American Express SAS Eurobonus kort via vår LÄNK. 6 000 poäng räcker till en inrikes flygresa.
    Kika in erbjudandet på Americanexpress.se.


    PS. Spanienforum.se har fått nya ägare och vi kommer göra en del mindre justeringar under våren 2018. Allt för att forumet ska leva kvar och fortsätta fylla ett bra syfte, för nya medlemmar och såväl för våra forumveteraner. Finns det synpunkter eller idéer så är ni välkomna att maila på [email protected].
  7. Uffetrader

    Uffetrader Ny medlem

    Blev medlem:
    19 december 2011
    Inlägg:
    409
    Mottagna gillanden:
    11
    Inte så stor skillnad mellan olika flygbolag, tycker jag! Och jag har flugit med många, men jag tycker ändå att både Ryan och Norwegian är prisvärda!

    Flygplanen är relativt lika, ja tom att Ryan har den Europas modernaste flygflotta. En flygplats är en flygplats, om än att de kan variera en del.
    Det som styr mitt val, är när flygen går, samt priset på TOR.
    Men med Ryan får man vara vaksam vad man egentligen beställer i rullistorna!

    Handbagaget är viktigt med hänsyn till vikt och mått! De kollar! Och inte är väl det så konstigt då det finns begränsat med plats i kabinskåpen! Vikten måste även den kollas...då det till sist handlar om säkerheten.

    Såg en desperat dam vid Malaga som hade ett otal kassar och väskor, som handbagage! och försökte smita förbi boarding card kontrollen vid gaten!
    Hon var galen, skrek och gormade o grät på Spanska....och fick till slut ta med sig någon extra väska! Personalen orkade väl inte mer:)

    Kontentan Emma: Prova du Ryanair och bilda dig en egen uppfattning!
     
  8. Nalle

    Nalle Mycket välkänd medlem

    Blev medlem:
    15 mars 2010
    Inlägg:
    3.778
    Mottagna gillanden:
    750
    Min erfarenhet av RA Är överlag bra. Visst, de är inte serviceminded överhuvudtaget. absolut inte flexibla när det gäller bagage, kommer hela tiden och vill sälja sina jädra skraplotter eller annat skit.
    Men jag har aldrig varit med om en försening med dem. Och om man som passagerare vet om deras regler med att skriva ut boardingcard, väskvikt etc etc. Följer man det sà funkar det ganska bra.

    Sen att det tydligen inte är tillàtet att ta betalt för att skriva ut ett boardingcard etc är en helt annan debatt.
     
    Uffetrader gillar detta.
  9. Eckhoff

    Eckhoff Medlem

    Blev medlem:
    3 mars 2012
    Inlägg:
    570
    Mottagna gillanden:
    3
    Flög nyligen till Turkiet och trodde att jag skulle få mer benplats men tji fick jag, Turkiskt bolag och för övrigt allt det samma och dessa blev försenade både ner och hem vilket aldrig inträffat med RA. Nöjd med RA så länge man vet vad som gäller.

    //Eckhoff
     
  10. Cat

    Cat Ny medlem

    Blev medlem:
    22 september 2013
    Inlägg:
    266
    Mottagna gillanden:
    5
    Bare man vet om de potensielle fellene man kan gå i er RyanAir helt ok å reise med. Pass på at du har skrevet ut boardingpass og at navn er 100% korrekt og at bagasjen ikke er for tung eller stor, så går det helt fint. De er som regel mye strengere på sånt enn andre og har gebyrer om du har glemt en av disse tingene.

    For meg fungerer det bra så lenge jeg reiser alene (evt sammen med andre selvstendige voksne), at flyet går fra riktig sted til riktig tid og på reiser, der jeg bare skal fra A til B billigst mulig. Pleier å sammenligne det med å ta buss eller tog.

    Jeg trenger ingen service ombord. Sist gang "glemte" de å selge meg mat og drikke, fordi mannen ved siden av meg brukte lang tid, var stor og snakket høyt. Så til tross for at jeg satt og viftet med penger gikk de bare videre. Helt greit for meg. De selger også mange andre unødvendige ting som lodd og telefonkort..

    Det er som regel vanskelig å sove på RyanAirs fly synes jeg. Det er ofte mer kaos både ved boarding og ellers, men det går helt fint. Jeg er voksen, har bare meg selv å passe på og kommer meg dit jeg skal, når jeg skal. Men jeg hadde nok vært litt mer i tvil om jeg reiste med barn eller andre som hadde problemer med å orientere seg eller bevege seg på egenhånd.
     
  11. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

  12. goranwint

    goranwint Seniormedlem

    Blev medlem:
    4 juli 2008
    Inlägg:
    1.197
    Mottagna gillanden:
    9
    En liten "bagagevarning" av egen erfarenhet!

    Det som kan slinka med i Göteborg (inte så noga) fastnar ibland vid incheckningen i Spanien. I alla fall i Malaga där de har varit stenhårda. Även i fall där man lyckades knöla ner handbagaget i "måttkorgen".

    Göran
     
    Uffetrader gillar detta.
  13. A-Lotta

    A-Lotta Medlem

    Blev medlem:
    21 augusti 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    13
    Det där med handbagage + en liten handväska stämmer inte alltid. Har för det mesta blivit tillsagd att knöla ner handväskan i min shoppingbag.
     
  14. rocio

    rocio Aktiv medlem

    Blev medlem:
    1 mars 2012
    Inlägg:
    1.500
    Mottagna gillanden:
    18
    Från den 1/12 2013 får man ha, utöver handbagaget, en handväska 35x20x20 cm med sig i kabinen. Du kanske blivit nekad p.g.a. att det var före den nya regeln trädde i kraft, eller så var handväskan större än tillåtet mått.
    rocio
     
    Uffetrader gillar detta.
  15. Rottweiler

    Rottweiler Medlem

    Blev medlem:
    27 september 2009
    Inlägg:
    122
    Mottagna gillanden:
    17
    Kom hem från Alicante i går. Alla hade sina sittplatser i kabinen så det mesta av stångandet var borta. Kaffet jag beställde var till och med varmt och planet landade i tid på Skavsta. Inget att klaga på, när man dessutom bara betalat 800 kr tur/retur så måste man vara nöjd!
    Ps. Det var fler som hade både handväskor och Taxfree påsar med ombord Ds.

    /Rottweiler
     
  16. A-Lotta

    A-Lotta Medlem

    Blev medlem:
    21 augusti 2009
    Inlägg:
    396
    Mottagna gillanden:
    13
    Hej

    Var nere i november. Bra att regeln har ändrats!!

    Lotta
     
  17. Tanzacat

    Tanzacat Ny medlem

    Blev medlem:
    5 september 2013
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    0
    Problem med incheckning Ryanair

    Jag är inbokad med Ryanair nu på torsdag 13 februari till Alicante. Har försökt checka in sedan igår men får hela tiden felmeddelande om att det inte går då det uppges vara mer än 120 dgr eller 23040 timmar innan mitt flyg går - vilket ju inte stämmer. Någon som har ett tips här? Har prövat incheckning på olika datorer och med olika browsers. Vill helst undvika att ringa deras svindyra kundtjänstnummer eller betala för incheckning på Skavsta.
     
  18. Uffetrader

    Uffetrader Ny medlem

    Blev medlem:
    19 december 2011
    Inlägg:
    409
    Mottagna gillanden:
    11
    Det låter ju onekligen som...

    Att du har råkat knappa in något felaktigt, eller valt fel i någon rullist!??
    Kolla ALLT noga och prova igen!

    Jag har aldrig varit med om det felmeddelandet i varje fall.
     
  19. Tanzacat

    Tanzacat Ny medlem

    Blev medlem:
    5 september 2013
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    0
    Jag har fått upp min bokning, lagt in mina dokumentuppgifter (passnr mm) och efter detta trycker jag på knappen/länken "checka in". Då får jag upp nästa skärm som säger att det nu kommer att vara två alternativ för sittplatser. När jag då trycker "fortsätt" som är det enda alternativet kommer felmeddelandet. Kan inte se att jag har gjort något fel då alla mina bokningsuppgifter är korrekt angivna - jag kommer bara inte vidare i incheckningen.
     
  20. LenaR

    LenaR Ny medlem

    Blev medlem:
    5 februari 2013
    Inlägg:
    18
    Mottagna gillanden:
    0
    Kan du inte ha glömt ett "Nej tack jag behöver ingen försäkring" eller liknande någonstans? Någon rullgardin som ska fyllas i?
     
  21. åsa51

    åsa51 Medlem

    Blev medlem:
    2 april 2013
    Inlägg:
    376
    Mottagna gillanden:
    4
    Hej som sagts kolla allt ,jag har också varit med om liknande situationer men det brukar vara tillfälliga fel som löst sig självt om man väntar någon dag :)
     
  22. Tanzacat

    Tanzacat Ny medlem

    Blev medlem:
    5 september 2013
    Inlägg:
    17
    Mottagna gillanden:
    0
    Nej, allt är ifyllt korrekt såvitt jag kan se. När jag påbörjade min incheckning igår la jag till en resväska som jag betalat via kreditkort - samma som flygbiljetten. Denna betalning syns ännu inte på min korträkning. Kanske detta måste debiteras fullt ut innan jag kan checka in - det är i alla fall det enda skäl jag själv kan komma på. Men på mina bokningsuppgifter står det nu angivet att jag har betalt för ett incheckat bagage så det är i alla fall registrerat korrekt. Jag ska i alla fall ringa deras kundtjänst nu kl 11.
     
  23. åsa51

    åsa51 Medlem

    Blev medlem:
    2 april 2013
    Inlägg:
    376
    Mottagna gillanden:
    4
    Hej kostar hur mycket som helst satt själv i kö i 30 min innan jag gav upp,vi hade köpt ett presentkort till en av våra söner och när han skulle boka påstod sidan att det redan var utnyttjat ,jag fick skriva ett brev och skicka till Irland eftersom dom då iallafall inte svarade på mail,lustigt eftersom dom svarade en vecka senare på mail! Svaret var att det skulle funka,provade igen och då kom det upp att namnet innehöll okänt tecken,en liten punkt mellan hans båda efternamn ,konstigt bara att det vart godkänt när jag betalade,och förstås jag la ner man orkar inte bråka med dom jämt.Är dock annars nöjd med ryan bara man vet o lärt sig deras trix:)
     
  24. Spanienforum.se Sponsrat inlägg

Dela sidan

Laddar...